Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe laptop 1500 euro met ssd ati 5000 serie, 16inch,

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik ben er bijna uit het wordt een asus n61 maar ik heb de keuze uit 2 uitvoeringen.
  De asus N61JA-JX008V, DE of de N61JQ-JX011V het verschil zit in de proc in de 61JA zit een dualcore i5-520m en in de 61jq zit een i7-720qm.
  Als je naar de snelheid kijkt is de i7 sneller deze is ook 100 euro duurder.
  Maar in de i5 zit een ingebouwde videokaart dus als ik gewoon surf of office werk doe dan kan de videokaart uitblijven en gebruikt hij minder stroom en wordt minder warm, Maar werk deze videochip wel in deze laptop omdat er ook een ati kaart in zit.
 • IGP werkt als het goed is naast de videokaart: bij lichte toepassingen gaat alles via IGP en wordt de videokaart uitgeschakeld en bij games (en sommige andere toepassing) is het precies andersom.

  Verder is, zoals ik al eerder zei, een quadcore alleen sneller als je of heel veel zware programma's tegelijk draait, of als je programma's hebt die er echt goed gebruik van kunnen maken.

  Zoals ik al eerder zei: vertel eerst wat je van plan bent met de laptop te gaan doen.
 • Hoi

  Ik ben opzoek naar een nieuwe laptop met de volgende specs
  16 inch scherm mat dus ontspiegelt
  160gb ssd Intel x25-m postville
  Intel centrino ultimate n 6300 draadloze netwerkaansluiting
  1000 mbit bedraad netwerkaansluiting
  usb 3
  dvd brander
  Intel core i5 540m of sneller
  toetsenbord met numeriek gedeelte
  hdmi 1.4 die 1080p kan afspelen
  ati 5650 hd het liefst sneller wel met directx 11
  windows 7 64bit home premium
  max 1500 euro.

  Als de ssd niet standaard in laptop kan worden ingebouwd mag hij ook los worden bijgeleverd als het budget het toelaat ook mag het een SandForce SF-1200 ssd zijn wel met trim functie.
  Met hdmi in een laptop ben ik niet zo bekend maar ik zou graag 1080p hebben want dat is mijn tv ook. Ik weet niet of je scherm van je laptop dan ook 1080p moet zijn om dat te bereiken.
  Of hdmi 1.4 al mogelijk is in een laptop zou ik ook niet weten graag advies hierin hoe je kan zien welke versie hdmi er in zit.
  usb 3 zou wel mooi zijn maar dat is geen vereiste.
  Als het 16 inch scherm er met deze specs niet is dan zo dicht mogelijk in de buurt dus 15.6 of 16.4
  Ook wil ik geen acer want daar ben ik niet zo’n fan van.

  Ik heb zelf de volgende gevonden asus N61Jq http://www.dunnet.nl/ProductDetails.aspx?en=10022485&src=TWK
  Over deze laptop heb ik de volgende vragen is het scherm ontspiegeld ik denk het niet maar voor de zekerheid en kunnen er 2 harddisk in deze laptop want ik wil er een een ssd bij plaatsen.

  Als iemand nog een andere laptop weet met de spec die ik hier boven heb gezet hoor ik het graag.

  alvast bedankt voor de hulp.
 • HDMI 1.4 is helemaal nog niet op pc hardware te vinden, alleen op hele nieuwe wat duurdere 'consumer electronics' begint het langzaam te komen.

  De ATI Radeon 5000 serie heeft zowel op laptop als desktop HDMI 1.3 en dan niet eens de maximum specificatie (sommige delen van specificatie zijn verplicht om te zeggen dat het versie 1.3 is, maar andere delen vrijwillig > fabrikant beslist zelf).

  Zo kan versie 1.3 maximaal 2560x1600 weergeven op 60Hz met 30bit kleuren, maar AMD kiest er voor om de ATI kaarten maar maximaal 1920x1200 te ondersteunen.

  Versie 1.4 is overigens meer gericht op de gigantische TV's en projectors die langzamerhand in Japan beginnen op te duiken die een resolutie hebben van 4096x2160. Voor PC hardware biedt versie 1.4 geen voordelen ten opzichte van versie 1.3.

  Voor PC's heb je overigens meer aan DisplayPort, dat is voor computermonitoren een betere standaard.

  Het lijkt me trouwens een goed plan als je eerst even laat weten wat je allemaal van plan bent om met je laptop gaat doen. Je kan bijvoorbeeld wel een laptop nemen met een quadcore i7, maar als geen van de programma's die je gebruikt iets met een quadcore kan en je ook niet heel veel zware programma's tegelijk gebruikt kan je bijvoorbeeld beter een dualcore i5 of i7 nemen. Die is dan goedkoper en sneller en waarschijnlijk ook nog wel zuiniger.

  Belangrijke programma's zijn games of bijvoorbeeld zware programma's voor je studie (Matlab, Maple, 3D teken programma's, 2D tekenprogramma's, videobewerkingssoftware, etc.)

  Als je veel games speelt en je ook een beetje eye candy wil is een 5650 volgens mij veel te weinig trouwens.
 • Is het altijd dat de interne grafischechip in de proc werkt of kan asus die ook helemaal uitschakelen.

  De laptop gebruik ik het meeste voor surfen, office en films kijken op mijn tv daar naast soms game en autocad.
 • Ik heb een keuze gemaakt en besteld.
  het is een P•BOOK 15P31 HD BACK2SCHOOL geworden.
  met een intel i7 620m, ontspiegeld scherm, 4gb geheugen, intel 6300n,
  en windows 7 home premium 64bit. De rest is standaard alleen usb 3 moet ik missen maar dat kan later nog via de expresscard. De ssd heb ik nog even laten gaan tot dat ze goedkoper worden was nu bijna een meerprijs van 400 euro. Op deze zit wel een hdmi uitgang die 1.4 is.
  http://www.bto.eu/html/detail_home.asp?PartnerID=1&lang=nl&DisplayPartnerID=1&ProductID=484

  bedankt voor de hulp
 • Achter die site zit notebooktotaal.nl met Roberto. Prima reviews die zaak. Veel succes ermee en post je 1e ervaringen hier eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.