Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuw systeen voor familielid

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hallo,

  mijn broer zoekt een nieuw systeem aangezien hij op kamers gaat en dus heeft hij een nieuw systeem + scherm nodig voor in het weekend . Het budget is ¤750,00 . Hij wil er beetje op kunnen gamen en de games hoeven niet op maximaal settings gedraaid worden , aangezien het voor het weekend is .Ook heeft hij een eigen toetsenbord en muis
 • mooi en prima pc ,er zijn die dag ook schermen te koop
  http://www.aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_31/OFF05.SHTML
 • Muis en toetsenbord heb je al begrijp ik, moet er nog andere randapparatuur bij (behalve scherm) of is het alleen voor scherm en kast? Moet er ook nog een Windows licentie bij zitten?

  Voor budget gamesystemen zijn de 21,5" full HD (1920x1080) schermen wel interessant. Dan heb je behoorlijk wat ruimte op je desktop en niet een gigantisch bakbeest van een scherm op je bureau staan en je hebt ze al voor zo'n ¤150 met DVI, HDMI of DisplayPort.

  Laat ook even weten wat hij er precies mee gaat doen. Gaat hij nog andere zware programma's gebruiken of alleen games? Welke games?
 • Bedankt voor de reacties .

  Hij wil onder andere de games : Starcraft 2 ,TERA MMO en Call of duty blackops spelen . En er moet windows 7 op zitten ,vista is prut .

  PS: bedankt voor de aldi suggestie, maar hoewel het een redelijke computer lijkt,koop je zoiets niet bij de aldi
 • Budget is een beetje te laag als er ook nog een Win7 licentie bij moet zitten. Hier een ideetje van wat ik ervan kan maken:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/45711
 • Oke , dat is een goed idee . Hoeveel korting heb je als student voor een windows 7 instalatie dvd ?
 • Zonder assemblage en windows zou je er een 5850 in kunnen zetten, maar dan moet je alles wel zelf in elkaar zetten en dan moet je natuurlijk nog wel een windows licentie hebben liggen.

  Is je broer (aspirant) student? Dan kan hij wellicht via universiteit/HBO of via studievereniging goedkoop aan Windows komen. Heb je nog ergens een ongebruikte XP licentie liggen dan kan je ook bij surfspot een upgrade voor windows 7 kopen (verkopen alleen upgrades, geen volledige versies).
 • We hebben nog een Windows Vista licentie ongebruikt , we hebben ook een instalatie CD . Maar me broer zou graag een kant en klare computer willen want . We weten niet hoe we een computer in elkaar kunnen zetten .
 • Ook geen vriend/kennis die de PC voor je in elkaar zou kunnen zetten? Ik heb het laatst ook voor het eerst gedaan en het is echt niet moeilijk (mooie is dat alles maar op één manier past). Het scheelt je toch weer ¤40 die je kan investeren in de prestaties van je systeem.
 • We kennen wel iemand in de familie .Maar dat is 2 uur rijden en dat is een beetje omslachtig.
 • Op kamers = student = voor ¤54 een windows 7 licentie aanschaffen via Surfspot

  ?
 • Je kan ook prima op kamers gaan wonen als je geen student bent, bovendien had ik die mogelijkheid al genoemd voor het geval hij inderdaad student is.
 • Dat hangt er een beetje van af. Ik kon zelf Windows 7 Professional gratis krijgen omdat m'n studievereniging lid is van MSDN AA, ik kon hem ook nog eens in 6 verschillende versies downloaden, namelijk 32bit en 64bit en voor beide varianten in de talen Nederlands, Engels en Duits.

  Bij Surfspot kan je alleen upgrades kopen, voor een Windows 7 Professional upgrade download, die je dan zelf op DVD moet branden, betaal je ¤42,75. Maar dan moet je dus nog wel een ongebruikte Windows licentie hebben liggen wil je er iets aan hebben met een nieuwe PC.
 • Dat is interesant. Mijn broer zal kijken of het ook voor hem geldt
 • Die upgrade kan je ook probleemloos installeren zonder eerdere licentie. Moet je even voor googlen hoe 't precies ging, maar 't was gewoon zoiets als je pc installeren terwijl hij niet aan 't internet hing.
 • Bedankt voor het advies. Als mijn broer terug is van de introductie zal hij er goed gebruik van maken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.