Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop voor mijn oom, is deze van goed kwaliteit???

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Dus mijn oom wil een notebook voor muziek luisteren van zijn cd's voor internet en voor het converteren van films zodat ze op dvd werken(dus 100% belasting van de laptop in dit geval), wel wil ik graag weten (zijn budget is 400 euro, en hij wil een notebook geen netbook) of deze Compaq wel goed is qua kwaliteit (verder is er alleen een acer voor deze prijs en we weten dat Acer slecht is) en of hij met gemak enkele jaren mee gaat.
 • Het lijkt me verstandiger om voor een 100 euro meer een laptop te nemen met een wat krachtigere processor voor videobewerking, bijv. deze MSI met T4500 processor:
  http://tweakers.net/pricewatch/256385/msi-cr500-242nl.html

  MSI biedt standaard ook 2 jaar garantie op laptops.
 • Zoals ik al zei is de bedrag max 400 euro, hij zelf heeft een budget van 340 euro de overige 60 kan ik missen maar niet meer dan dat.

  Ik heb een celeron en het converteren van films duurde op 2ghz (film van 30 min 1.5mb/s geluid 320kb/s en 30fps) 40 minuten, hij zelkf doet het ook niet elke dag, zeg maar 2 keer per maand.

  Voor de rest heeft hij hem nodig om zijn muziek collectie van zijn cd's te bewaren (hij heeft een externe hd van 500gb) en om te internette.

  De vraag was of qua kwaliteit deze merk (dus compaq) en deze model wel goed zijn, zodat hij niet na een jaar of 3 weer een nieuwe moet kopen.
 • Mja, ik raad het ten zeerste af: een mobiele, single core Celeron is doorgaans ook langzamer dan een desktop Celeron.

  Als jullie nog ergens een eurootje of 50 kunt vinden is deze Lenovo misschien nog een optie.

  Maar als je meer zekerheid wilt, zou ik toch eerder gaan voor een Asus, MSI of Samsung waar je standaard 2 jaar garantie op krijgt.
 • Hij heeft de compaq al gekocht, hij werkt als een zonnetje.

  En helaas ik heb ook zelf geld nodig en ik zelf kon in eerste instantie 50 euro kwijt, uiteindelijk werd het 60 dus samen 400 euro.

  Ik heb ook een celeron op een laptop eentje van 2ghz, en om het nog erger te maken het is een emachine (de nog goedkopere bedrijf van acer) ik had 1 jaar garantie en na 2 jaar gebruik is alleen de lader kapot gegaan, ik gebruik hem erg zwaar(veel converteren) en ik heb weleens op de pentium dual-core geprobeerd te converteren en het ging zo'n 2 tot 5 minuten sneller(tijdens converteren van video van 1uur), op een core 2 duo en i3 ging het wel merkbaar sneller, gemiddeld 10 tot 30 minuten sneller.

  P.S is een Packkard Bell dan een betere merk dan Compaq??
 • [quote:a645eb7101="rayquaza2500"]Is een Packard Bell dan een betere merk dan Compaq?[/quote:a645eb7101]Nee, de merknaam Compaq wordt gebruikt voor de goedkopere lijn van HP en de merknaam Packard Bell wordt gebruikt voor de goedkopere lijn van Acer. Het betreft hier kwalitatief gezien de matige merken.
 • nou want zelf wou ik ook eens een nieuwe laptop kopen (mijn oude gaat weg) maar mijn budget is echt max 450 euro en geen cent meer (echt geen cent meer) en via internet heb ik het liever niet (via azerty eens een pc besteld en die was helemaal niet aangekomen, gelukkig kreeg ik mijn geld wel terug).

  Qua hardware maakt het mij niet uit, ale het maar geen atom is of amd, ook wil ik een laptop en geen netbook en 15,6 (15.4 mag ook) inch is de maat die ik wil, wel is een aspect erg belangrijk, de kwaliteit ik wil hem wel minstens 2 jaar gebruiken zonder problemen.

  Weet iemand iets??
 • tussen de 3-400 euros.. Pricewatch
 • Ja die heb ik al gekeken, en helaas ik vond een laptop van samsung maar die is gewoon niet meer bij mycom verkrijgbaar.

  De keuze is gevallen tussen Compaq en Acer

  Helaas welke is qua kwaliteit beter??
 • Mja, als je echt niet door kunt sparen dan moet je maar het risico nemen met zo'n Compaq of Acer. Op de voorkant van de Mediamarkt flyer van deze week prijkt toevallig weer eens een Acer met de bekende Celeron processor voor 399 euro.

  En als je niet zo'n haast hebt, kun je de aanbiedingen van Computerland/Paradigit in de gaten houden. Het is echter een minder goede tijd voor de aanschaf van computerhardware vanwege de ongunstige Euro/Dollar koers.
 • Hmm ik heb net gelezen dat Acer erg slecht merk is, dus blijft de Compaq over.

  Maar is Compaq in ieder geval een goed (qua kwaliteit) merk?? want ik zit echt niet op te wachten dat ik na 2 jaar een nieuwe moet kopen, helaas als een student heb ik niet erg veel geld en eigenlijk is die 450 euro de max.

  Eigenlijk is dus de Compaq de enige keuze.

  Wel kan ik nog max 3 weken wachten tot de aankoop, maar of dat iets verandert dat weet ik niet.
 • HP/Compaq is qua merk ongeveer even onbetrouwbaar als Acer/Packard Bell. Laptops van die merken zijn ook niet voor niets goedkoper, er wordt gewoon op bespaard qua kwaliteit en service.

  Aan de andere kant moet je je er misschien ook niet zo druk om maken: bij normaal gebruik is de statistische kans 'slechts' ca. 25% dat een laptop van die merken binnen drie jaar na aanschaf defect raakt.

  Bij de betere merken zoals Asus en Toshiba ligt dat gemiddelde op ca. 15% (o.b.v. recente onderzoeken, dit zegt natuurlijk niets over de toekomstige uitkomsten).
  http://www.nu.nl/gadgets/2125746/asus-en-toshiba-maken-betrouwbaarste-laptops.html
 • Hmm dat is niet goed nieuws dus voor mij, ik denk dat ik verder op zoek ga, of gewoon een goedkopere maar met erg zwakke hardware(celeron 1.2ghz) asus neem.
 • http://www.laptopcentrale.nl/pages/aanbiedingen/130/
  Ik heb hier een 2e hands Dell D630 gekocht. Je bent een beetje afhankelijk van wat ze op voorraad hebben. Vorig jaar was er toevallig die D630 met een D630 T9300 CPU / 2 GB, 160 GB disk en DVD-CD writer nu dus met een Intel Core 2 Duo T7500 2,2Ghz dus in ieder geval geen Celeron.
  Prijs ¤ 379,00 met nog 9 maanden garantie.
  Ik kreeg XP voorgeïnstalleerd erbij. Ben er nog steeds super blij mee.


  Vergelijk de specs eens met die Asus.
  Vragen voor mijn aankoop beschreven op een ander forum (net gedaan of als ik hem van iemand over kon nemen, om vooroordelen tegen zulke winkels tegen te gaan.)

  http://www.hardware.info/forum/showthread.php?t=202654&highlight=dell

  CPU vergelijk:
  http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-2-Duo-Notebook-Processor.7322.0.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.