Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

I/O kaart voor PC

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Goedemorgen, nee, sorry voor de afkorting, met PPC bedoel ik een portable pc. Ik heb een dockingstation bij deze Windows XP portable met com en printer poort, dus dat is geen probleem.
  Ga eens googelen op I2C.[EDIT]
  Het concept van i2C lijkt een goed idee. Zijn er standaard kaartjes voor dit protocol?
 • In theorie kan je met wat je wilt, ook doen met een gameport adapter. Er is nog wel extra hardware nodig omdat thermostaat knoppen meestal 24 Volt te schakelen. Ja kan bv een led brug maken. Verder zijn de 4 signalen ook via LPT of COM poort in te lezen. Benodigde hardware is alle gevallen wel wat anders. Met I2C is er een bepaald chip die 4 ingangen heeft, die kan je vrij makkelijk aansluiten. Voor die chip geldt ook dat je een soort van brugschakelingetje moet maken tussen de thermostaat en de chip zelf. I2C heeft als voordeel dat je eventueel meer dingen kan koppelen. Er bestaat mogelijk wel iets dat bijna kant-en-klaar is, op dit brug schakeling na dan.
 • Wie kan mij helpen met het volgende.
  Wij hebben een verwarming met meerdere zones die door verschillende thermostaten (4x) wordt aangestuurd. Wij hebben een hoog gasverbruik en ik wil meten hoe vaak, hoe lang en door welke thermostaat de verwarming aanslaat.
  De verschillende thermostaten sturen de cv aan (een contact) en een individuele klep. Mijn gedachte is om op de aansturing van deze klep (24V) mee te 'kijken'.
  Ik ben eigenlijk op zoek naar een betaalbare kaart, met contacten, die ik bijvoorbeeld via een USB poort aan een PPC koppel. Heb wat zitten googelen, maar daar vind ik alleen vrij dure professionele systemen. :?
  Heeft iemand suggesties?
  Dank, Maarten
 • [quote:496ad3beea="Maarten60"]Ik ben eigenlijk op zoek naar een betaalbare kaart, met contacten, die ik bijvoorbeeld via een USB poort aan een PPC koppel. Heb wat zitten googelen, maar daar vind ik alleen vrij dure professionele systemen.[/quote:496ad3beea]Ik zou eens nadenken over I2C. Dat kan via LPT (met speciale software) of COM poort met iets makkelijker software, met enige handigheid kan ook USB-I2C gevonden worden. Via USB-COM adapter moet je ook een heel eind komen, alleen staat op de verpakking niet welke COM signalen echt ondersteunt worden. En juist dat is prettig om vooraf te weten. Met PPC bedoel je een PowerPC/Mac?
 • Ik ben niet bang om een schakeling voor een spanningsloos contact te maken, maar heb geen tijd om een complete kaart te designen en bouwen.
  Zijn er kant en klare kits beschikbaar? Heb je zelf ervaring met een bepaalde leverancier? Dan hoef ik alleen een spanningsloos contact te creeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.