Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Station/netwerkverbinding interne HD niet herkend.

15 antwoorden
  • Ik zit met het volgende probleem: mijn interne HD wordt niet meer herkend in Windows XP. Als ik op het icoontje klik op mijn bureaublad, krijg ik de volgende mededeling: "Het station of de netwerkverbinding waarnaar de snelkoppeling NieuwVolume (E.lnk) naar verwijst, is niet beschikbaar. Controleer of de schijf is geplaatst of de netwerkverbinding beschikbaar is en probeer het opnieuw". De harde schijf wordt ook niet herkend in schijfbeheer en als ik de BIOS opstart wordt hij de ene keer wel gevonden en de andere keer niet. Als de HD wordt gevonden en ik probeer de data over te zetten, valt de HD weer weg.
  • Op mijn bureaublad zie ik bij het icoontje van de interne hd een rode cirkel staan met een wit vraagteken. Update: De HD is samen met een dvd-brander aangesloten als IDE-apparaten. Beiden worden niet weergegeven in de BIOS en in Windows XP.
  • Beide apparaten samen op één IDE-kabel? Master/Slave instellingen (jumpers) goed? Kabel (IDE of voeding) die een beetje los zit?
  • Ik heb de IDE-kabel verwisseld en toen deed alles het weer. Ik ben nu als een gek alles aan het kopiëren naar een externe HD en durf de PC verder eigenlijk niet meer te gebruiken bij vrees dat het probleem weer terugkeert.
  • Wat is een goede S-ATA HD die ik als vervanging kan gebruiken voor deze IDE HD? Zelf heb ik goede ervaringen met WD tot nu. Ik heb op dezelfde IDE kabel ook een IDE DVD brander die het ook niet doet als de IDE HD niet gevonden wordt. Is het mogelijk om de IDE brander om te zetten in een S-ATA brander dmv een plaatje op de achterkant van de brander te zetten dat er alleen nog maar een S-ATA aansluiting op past?
  • Wat jij wilt is een verloopstekker van IDE naar SATA. Ik heb daar nog nooit van gehoord, en vrees dat zo iets niet bestaat. Het beste kun je één IDE-kabel voor de HD's gebruiken, en een aparte kabel voor de CD/DVD spelers/branders. Bij 2 apparaten op één kabel, moet je de ene als master instellen, en de ander als slave. Let hierbij wel goed op jumper-instellingen. De goede instellingen staan vaak op het etiket van de HD zelf, of op de website van de fabrikant.
  • [quote:61ef4509a5="PepijnG"]Wat jij wilt is een verloopstekker van IDE naar SATA. Ik heb daar nog nooit van gehoord, en vrees dat zo iets niet bestaat. Het beste kun je één IDE-kabel voor de HD's gebruiken, en een aparte kabel voor de CD/DVD spelers/branders. Bij 2 apparaten op één kabel, moet je de ene als master instellen, en de ander als slave. Let hierbij wel goed op jumper-instellingen. De goede instellingen staan vaak op het etiket van de HD zelf, of op de website van de fabrikant.[/quote:61ef4509a5] Ik heb volgens mij op de IDE kabel de HD als master en de brander als slave. In het begin deed alles het gewoon goed, tot ik in augustus voor het eerst te maken kreeg met dit probleem. ZOu het ook kunnen zijn dat de kabel een beetje los is gaan zitten van de aansluiting op het moederbord? Ik vind het namelijk zo vreemd dat nadat ik de IDE kabel had verwisseld met een andere, alles het weer deed.
  • zolang je er zelf niet aanzit, kan de kabel niet "ineens" los gaan zitten. maar als je nieuwe apparaten aansluit, en je drukt de kabel net niet helemaal goed vast, dan kan dat er voor zorgen dat het apparaat niet herkend wordt. er is ook een kleine kans dat de oude kabel kapot is.
  • [quote:a95e664f5b="PepijnG"]zolang je er zelf niet aanzit, kan de kabel niet "ineens" los gaan zitten. maar als je nieuwe apparaten aansluit, en je drukt de kabel net niet helemaal goed vast, dan kan dat er voor zorgen dat het apparaat niet herkend wordt. er is ook een kleine kans dat de oude kabel kapot is.[/quote:a95e664f5b] Ik heb vandaag de kast open gemaakt en de IDE kabel van het moederbord losgekoppeld en daarna weer aangesloten. Nu doet alles het weer. ZOu het misschien kunnen liggen aan de soort IDE kabel? Ik heb zo`n kabel met grijs lint, maar volgens mij zijn er ook andere IDE kabels. Sluiten die soms beter aan op de IDE poort van het moederbord?
  • Oude IDE kabels zien er zo uit: [img:33c335b3e9]http://users.telenet.be/personalisedcomputers/images/Andere/Bedrading/IDE100TPO18.jpg[/img:33c335b3e9] Nieuwe IDE kabels zien er zo uit: [img:33c335b3e9]http://www.dehaan-ict.nl/shop/images/rounded_IDE.jpg[/img:33c335b3e9] ze hebben dezelfde stekkers, dus sluiten ze net zo goed, (of net zo slecht), aan op het moederbord. het enige verschil is de hoeveelheid ruimte die ze innemen in de kast.
  • Verder zijn er van die oude IDE flatcables zowel 80- en 40 aderige versies. Voor de harde schijven was vanaf UMDA 66 tachtig aderige vereist. Terwijl voor optische apparaten de 40 aderige versies over het algemeen, nog wel te gebruiken waren. Tegenwoordig kun je die 40 aderige flatcables beter helemaal niet meer gebruiken. Een andere punt is de data kabels niet te vaak uit- en in te pluggen. Daardoor gaan deze op den duur slechter contact maken. Dat zelfde geldt ook voor de molex connectoren.
  • Ik blijf last hebben van dit probleem. Heeft iemand nog andere oplossingen voor mij? @Jolo: ik moet de kabels wel steeds losmaken, want anders maakt hij geen contact meer met HD en DVD. ZOu een hele nieuwe IDE kabel helpen en zo ja, welke?
  • [quote:0db2a9b60c="feike1977"] ZOu een hele nieuwe IDE kabel helpen en zo ja, welke?[/quote:0db2a9b60c] Wellicht. Het is me echter nog niet duidelijk, wat voor een IDE kabel je nu gebruikt. Of deze echt 80 aderig is. Had je overigens de probleem HD alleen op de IDE connector geprobeerd? Of het optische apparaat alleen op de IDE connector? Als dat wel werkt, zou de IDE kabel nog wel goed moeten zijn. Maar als je het desalniettemin met een nieuwe IDE kabel wilt proberen, dan kun je het beste proberen met een ronde IDE kabel. Dus die PepijnG toonde op zijn tweede screenshot. Gaat het nu overigens om de PC uit je onderschrift, met die Foxconn A7DA-S moederbord? Had je in die vijf maanden nog iets kunnen proberen, dat je nog niet in dit topic hebt gemeld?
  • [quote:1e291af668="jolo"][quote:1e291af668="feike1977"] ZOu een hele nieuwe IDE kabel helpen en zo ja, welke?[/quote:1e291af668] Wellicht. Het is me echter nog niet duidelijk, wat voor een IDE kabel je nu gebruikt. Of deze echt 80 aderig is. Had je overigens de probleem HD alleen op de IDE connector geprobeerd? Of het optische apparaat alleen op de IDE connector? Als dat wel werkt, zou de IDE kabel nog wel goed moeten zijn. Maar als je het desalniettemin met een nieuwe IDE kabel wilt proberen, dan kun je het beste proberen met een ronde IDE kabel. Dus die PepijnG toonde op zijn tweede screenshot. Gaat het nu overigens om de PC uit je onderschrift, met die Foxconn A7DA-S moederbord? Had je in die vijf maanden nog iets kunnen proberen, dat je nog niet in dit topic hebt gemeld?[/quote:1e291af668] Ik heb even gekeken naar de reservekabel en daar tel ik 39 open hokjes en 1 dicht hokje. De kabel ziet er zo uit: http://www.blueface.nl/ide-kabel-ata-133-p-837.html?osCsid=imoycxrppxqz Ik deed vanmiddag de PC weer aan en het gelazer was weer begonnen. Ik heb steeds zowel HD als DVD op de IDE-kabel op het Foxconn moederbord; ik heb niet de apparaten van elkaar gescheiden aangesloten. Dat zou volgens mij ook toch niet moeten uitmaken? Ik heb 2 dezelfde soort kabels gebruikt en bij allebei heb ik hetzelfde probleem. Ik heb in die 5 maanden niets anders geprobeerd, want het is telkens weer de vraag hoe lang alles goed gaat en ik heb geen andere oplossingen kunnen bedenken.
  • [quote:5967bd6159="feike1977"] (..) ik heb niet de apparaten van elkaar gescheiden aangesloten. Dat zou volgens mij ook toch niet moeten uitmaken? [/quote:5967bd6159] In principe niet. Echter omdat je problemen ervaart met de herkenning van beide IDE apparaten, ligt het afzonderlijk testen wel voor de hand. Want als deze beide afzonderlijk wel goed werken, dan zou je nog kunnen gaan voor Cable Select. Enig uitleg hierover staat onder andere op de site van Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Parallel_ATA Je gebruikt zo te zien wel de juiste IDE Kabel.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.