Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows installeren op HD

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb hier de afgelopen week al een paar vragen gesteld over mijn nieuwe HD. Deze vragen werden zoals verwacht volledig beantwoord. Vervolgens had ik nog een vraag. Om "2-topic gezeur" te voorkomen, heb ik mijn nieuwe vraag in mijn oude topic gezet (op andere fora werden de leden erg boos omdat ik al mijn vragen niet in een topic plaatste).

  In de eerste post had ik met rode letters aangegeven dat ik een nieuwe vraag had. Ook had ik de titel aangepast. Helaas werd mijn nieuwe vraag niet beantwoord. Uiteindelijk heb ik toch maar een nieuw topic aangemaakt. Dit keer volledig gericht op mijn nieuwe vraag.


  Als je Windows installeert kan je kiezen op welke schijf je Windows wilt installeren. Toen ik Windows XP SP3 installeerde kon ik ook kiezen voor mijn externe HD. Als ik daarvoor kies, kan ik dan wel opstarten vanaf mijn HD? En als dat kan, kan ik dan wel Office 2007 installeren en gebruiken op school (waar ze Office 2003 hebben)?

  Met vriendelijke groeten,

  Maurits van der Brug.
 • Als ik me niet vergis, moet je in de bios een optie hebben om als bootdrive een usb device te gebruiken tijdens de start-up.

  Staat deze optie er niet tussen, dan lukt het waarschijnlijk niet.

  Ik vraag me alleen af waarop je uberhaupt via een (langzamere) externe device wilt gaan booten….
 • Dat gaat alleen als je op school dan ook opstart vanaf de externe harddisk. In die Windows-installatie zitten n.l de registersleutels en dll's verwerkt, niet in de Windows-installatie op de pc op school. Het zou me trouwens niet verbazen als Windows ook nog wat bestanden op de interne harddisk plaatst die van belang zijn voor het boot-proces. Die mis je dan dus. Daarnaast loop je ook het risico dat je je netwerkfunctionaliteit verliest omdat er op school met een domein gewerkt wordt en je je daarin niet kunt aanmelden met jouw (op dat moment) nieuwe, onbekende pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.