Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printen vanaf website lukt niet

Anoniem
Smeerkees
18 antwoorden
 • in afdrukvoorbeeld zie ik hier (ie8) de url van deze pagina. dat is anders dan bij jou, waar iets vanaf de hd zou moeten worden afgedrukt.. het is dus maar de vraag of er iets in dát htmldocument staat…?!?
  wat zie je als je bijv deze pagina op dit moment in afdrukvoorbeeld opvraagt?
 • Als ik een website probeer te printen (naar de printer of een PDF) dan krijg ik een leeg blad met aan de onderkant de volgende tekst:

  file://C:\Users\GEBRUI~1\AppData\Local\Temp\LowUREJU8C8.htm

  Ik kan niet verzinnen hoe dit komt, waardoor dit wordt veroorzaakt en hoe dit kan worden opgelost.

  Een Word-, PDF- of fotobestand wordt wel afgedrukt.

  Iemand een idee?
 • het zal dan te maken hebben met de printinstellingen in je browser.
  dus kijk daar eens naar, of meldt welke browser je hebt.
 • Bedankt voor je antwoord.

  Ik gebruik IE8 en kan niet echt print-instellingen vinden. Alleen de basisdingen. Om te bepalen of dit probleem alleen IE-gerelateerd is, heb ik Safari even geïnstalleerd. Vanuit Safari is printen geen probleem.

  Het blijft vooralsnog dus een mysterie…
 • De print-instellingen in Windows 7 wordt doorgaans geregeld via het Configuratiecentrum. Als je met IE8 op de voorgrond drukt op toetsen combinatie Ctrl P dan zou je de in Windows geïnstalleerde printer behoren te kunnen selecteren. Wat zie je als je in IE8 klikt op Afdrukvoorbeeld? (Print Preview)
 • Je kunt ook eens proberen om te printen naar de "Microsoft XPS document printer" die standaard geïnstalleerd is in Windows.
  Deze print de webpagina naar een bestand, als dit bestand er goed uit ziet dan is er iets mis met de printerdriver van de reguliere printer.
 • Bedankt voor de reacties.

  Een afdrukvoorbeeld geeft vanuit IE8 een lege pagina, met aan de onderzijde de in mijn eerste post genoemde tekst (file://C:\Users\GEBRUI~1\AppData\Local\Temp\……htm).

  De Microsoft XPS Document Writer is inderdaad ook te selecteren als printer, maar slaat na de knop SAVE niets op. Waarschijnlijk omdat deze ook een lege pagina detecteert.
 • Wanneer de Microsoft XPS Document Writer niets kan printen en de pagina leeg is bij het printen ligt het probleem waarschijnlijk in het HTML document/pagina die u probeert te printen.
  Heeft u dit probleem bij alle websites of alleen een specifieke pagina?
 • Nee, het maakt helemaal niet uit welke website ik in IE8 selecteer om te printen. Het gebeurt bij allemaal. In alle gevallen wordt het een lege pagina met onderaan die zelfde tekst.

  Het lijkt of op de een of andere manier een verkeerde printopdracht wordt gegeven vanuit IE8. Dus niet de website, maar een of andere locatie op mijn harde schijf wordt geprint. Zou dit te fixen kunnen zijn, misschien ergens in het register…?
 • Print nogmaals naar de XPS Document writer of naar een PDF writer om te controleren of het probleem bij de printerdriver zit.
  Als je een lege pagina print naar de XPS Document writer is deze gewoon op te slaan op de computer.
 • wat gebeurt er als je dat bewuste html bestand verwijdert?
 • Als ik een 'print preview' doe, dus nog voordat ik überhaupt een printer heb geselecteerd, wordt er al een lege pagina getoond met onderaan de bron (in mijn geval blijkbaar file://C:\Users\GEBRUI~1\AppData\Local\Temp\……htm).

  De Microsoft XPS Document Writer vraagt na het geven van een printopdracht een naam waaronder het bestand opgeslagen moet worden en lijkt dit gewoon op te slaan. Alleen doet dit niet: het opgeslagen bestand is niet te vinden. Ik heb dit inmiddels geprobeerd met verschillende websites.

  Vanuit een andere browser (Safari in dit geval, geïnstalleerd op dezelfde computer) lukt dit wel. Vreemd… het lijkt of er meer mis in mijn IE8, of zouden deze printklachten met elkaar samenhangen?

  Ik heb ook geprobeerd het bewuste html-bestand te verwijderen. Het rare is dat dit bestand helemaal niet is te vinden. Ik heb de gehele link gevolgd en het tonen van verborgen bestanden ingeschakeld, maar het bestaat niet.

  Zou een plugin (Adobe PDF bijvoorbeeld) deze bug kunnen veroorzaken? Ik zal dit eens deïnstalleren en kijken wat er gebeurt.
 • Hoi Smeerkees,

  Als je de pagina print met de Microsoft XPS Document writer vraagt deze om het bestand op te slaan, kies dan een locatie (bijvoorbeeld het bureaublad) en geef het bestand een naam (bijvoorbeeld test.xps) en sla deze op. Op deze manier is het bestand gewoon terug te vinden.
  Indien de Microsoft XPS Document writer hierna nog steeds lege pagina's print voer dan de onderstaande "fix" uit om de instellingen en registerwaarden van Internet Explorer te herstellen.
  http://go.microsoft.com/?linkid=9646978
 • Bedankt weer voor de tips. Van de week de fix uitgevoerd, maar het probleem blijft bestaan. En de Microsoft XPS Document Writer wil echt geen bestand opslaan vanuit IE8.

  Er worden geen virussen of spyware gevonden. Verder lijkt alles gewoon goed te functioneren. Misschien moet ik me er bij neerleggen en alleen printopdrachten geven vanuit Safari.

  Het rare is dat dit probleem ook al even bestond voordat ik een nieuwe Windows-installatie heb uitgevoerd.
 • [quote:a413deb038]Het rare is dat dit probleem ook al even bestond voordat ik een nieuwe Windows-installatie heb uitgevoerd.[/quote:a413deb038]

  Het is niet mogelijk dat de XPS document writer direct na een herinstallatie van windows niet werkt. Mogelijk heeft u een printer driver of andere software geïnstalleerd waardoor dit niet werkt.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat u een merk computer heeft met een OEM versie van Windows 7. Deze worden vaak standaard geleverd met extra software en drivers. Ook past de fabrikant vaak windows onderdelen aan waardoor het niet werkt zoals verwacht.
  Indien na een schone installatie van een OEM/Merk computer de computer niet goed werkt neem dan contact op met de fabrikant van de computer.
 • Aan de XPS Document Writer ligt het volgens mij ook niet, want hij functioneert vanuit Safari en andere applicaties wel gewoon. Alleen vanuit IE8 lukt het niet om te printen naar welke printer (XPS, PDF, netwerkprinter) dan ook.

  Ik worstel even verder. Mocht ik het antwoord vinden, laat ik het hier natuurlijk even weten.

  Nogmaals bedankt voor alle tips tot nu toe!
 • Wat gebeurt er als je een nieuwe Windows gebruikeraccount aanmaakt.
 • Mss wat kort door de bocht, maar de-installeer IE8 eens en zet er de laatste versie op.
  Of heb je zoveel dingen erin zitten dat dit geen optie is?
  suc6 Anjo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.