Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welk merk laptop?

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik ben opzoek naar een nieuwe laptop, nou zou ik alleen graag van jullie willen weten wat jullie een goed merk voor een laptop vinden.

  Ik weet dat dit heel persoonlijk is en iedereen zo zn eigen mening heeft hierover.
  Daarom zou ik ook graag een (korte) "reden" voor horen.

  Zelf twijfel ik tussen Asus, Hp, Sony en Dell.
  Ik ben geen gamer, het gaat meer om een soort "desktop replacement".

  Ik hoor het graag van jullie!

  Mvg, SJ
 • Asus komt regelmatig als winnaar uit betrouwbaarheidstests. En er zit ook niet voor niets standaard 2 jaar garantie op Asus laptops.
 • Ik kies ook voor de Asus ,is betrouwbaar en gewoon goed
 • de download site van Asus is een regelrechte ramp.
 • hoe kom je daar nou bij,nooit probelemen met de Asus site gehad
 • [quote:dfab9069ed="boodhaa"]de download site van Asus is een regelrechte ramp.[/quote:dfab9069ed]Af en toe zijn de websites van grote hardwarefabrikanten inderdaad slecht bereikbaar …

  Maar hoe vaak heb je dergelijke downloadisites nog nodig als je updates automatisch opgehaald worden?
 • Wat vinden jullie van HP?

  Ik heb de HP Pavilion dv7-4030ed gezien, die vind ik heel intressant gezien de specificaties.
  - 500 gb / 7200 rpm
  - Intel Core i5 processor
  - Nummeriek toetsenbord
  - 17,3" beeldscherm
  - Besturingssysteem Windows 7


  Toch heb ik mijn twijfels over HP, ik heb namelijk gelezen dat 1 op de 4 laptops van HP hardware problemen heeft.

  Zijn mijn twijfels terecht? Wat vinden jullie?

  Aan de andere kant trekt Asus mij ook wel, maar die is een aardig stukje duurder. Weten jullie misschien een laptop van Asus die overeen of dichtbij deze van HP komt?

  Mvg, SJ
 • [quote:dd21e8721c="Obi-wan-kenobi"]Asus komt regelmatig als winnaar uit betrouwbaarheidstests. En er zit ook niet voor niets standaard 2 jaar garantie op Asus laptops.[/quote:dd21e8721c]

  2 jaar garantie is in Europa al een tijdje de standaard, merken die dat niet doen zijn niet meer welkom
 • [quote:78b94fbcfe="SJP"]Wat vinden jullie van HP?

  Ik heb de HP Pavilion dv7-4030ed gezien, die vind ik heel intressant gezien de specificaties.
  - 500 gb / 7200 rpm
  - Intel Core i5 processor
  - Nummeriek toetsenbord
  - 17,3" beeldscherm
  - Besturingssysteem Windows 7


  Toch heb ik mijn twijfels over HP, ik heb namelijk gelezen dat 1 op de 4 laptops van HP hardware problemen heeft.

  Zijn mijn twijfels terecht? Wat vinden jullie?

  Aan de andere kant trekt Asus mij ook wel, maar die is een aardig stukje duurder. Weten jullie misschien een laptop van Asus die overeen of dichtbij deze van HP komt?

  Mvg, SJ[/quote:78b94fbcfe]

  HP is bagger, blijf er a.u.b ver van weg, slechte ervaringen me gehad.
 • [quote:1d7b7c50f8="Pceetje"]2 jaar garantie is in Europa al een tijdje de standaard, merken die dat niet doen zijn niet meer welkom[/quote:1d7b7c50f8]Ook al zijn die merken niet welkom, ze opereren wel gewoon op de Nederlandse markt. Consumentenrecht en fabrieksgarantie zijn twee verschillende dingen (jammer genoeg).
 • [quote:fcf34b9d9a="Obi-wan-kenobi"][quote:fcf34b9d9a="Pceetje"]2 jaar garantie is in Europa al een tijdje de standaard, merken die dat niet doen zijn niet meer welkom[/quote:fcf34b9d9a]Ook al zijn die merken niet welkom, ze opereren wel gewoon op de Nederlandse markt. Consumentenrecht en fabrieksgarantie zijn twee verschillende dingen (jammer genoeg).[/quote:fcf34b9d9a]

  Mis hoor, 2 jaar is het minimum, topmerken gaan verder bv: WD, 5jaar op Harde schijven, KIA 7 jaar, zelfs onlangs 10 jaar gekregen bij aankoop Siemens (betaald door de dealer) : http://www.siemens-home.nl/klantenservice/garantie-en-voorwaarden/10-jaar-garantie.html?rw=true

  http://www.consumenteninformatiepunt.nl/page/nl/themas/Kopen-in-de-EU#par6

  Conclusie merken of dealers die minder dan 2 jaar garantie aanbieden mogen de deuren sluiten, in ieder geval moet u daar niet langs voor u aankopen.
  Meld het aan de bevoegde instantie.
 • [quote:f03cf84ea1="Pceetje"]Mis hoor, 2 jaar is het minimum[/quote:f03cf84ea1]Helemaal mee eens, maar je recht hebben en je recht krijgen zijn twee verschillende dingen. Alleen als je op je recht gaat staan en je niet laat bedonderen door winkeliers of support van de fabrikant, krijg je pas je recht. Dat terwijl het eigenlijk een vanzelfsprekendheid moet zijn.
  [quote:f03cf84ea1="Pceetje"]Conclusie merken of dealers die minder dan 2 jaar garantie aanbieden mogen de deuren sluiten, in ieder geval moet u daar niet langs voor u aankopen.[/quote:f03cf84ea1]Juist, daar ben ik het ook helemaal mee eens. Laptopmerken die het durven om minder dan twee jaar garantie te geven, beveel ik dan ook zeker niet aan. Liever Asus, MSI of Samsung, dan Acer/Packard Bell of HP/Compaq.

  Wat me trouwens ook verbaasd heeft is dat betrouwbare merken als Toshiba en Sony hun standaard garantietermijn verlaagd hebben van 2 jaar naar 1 jaar. Dan vallen die nu bij voorbaat ook al af.
 • Even die heren doorgeven aan de E.U comissie, het zal ze leren de consument in de zak te zetten.

  :o

  Sony Belgium verzekert zich te houden aan de 2 jaar
  http://support.sony-europe.com/repair/warranty/index.aspx?site=odw_nl_BE
 • Sony is inderdaad (recentelijk?) weer teruggegaan naar 2 jaar, goede zaak!
  http://www.sony.nl/hub/vaio-services

  Toshiba helaas (nog?) niet.
 • Support van Samsung schijnt een ramp te zijn, met m'n ASUS laptop heb ik behoorlijk goede ervaringen. Verder moet je bij veel merken alleen kijken naar de wat meer professionele laptops, onder andere bij Dell en HP. Die zijn vaak een stuk beter en hebben ook gewoon 2 jaar of meer garantie.
 • Vreemde is dat een merk als Philips maar één jaar garantie geeft. Hebben ze zo weinig vertrouwen in hun apparaten?

  Edit: heb het verkeerd gelezen of stond verkeerd op een website. Philips geeft ook 2 jaar. Is overigens nog niet zo heel erg lang geleden aangepast.
 • [quote:860cbff5b9="tomvdlee"]Vreemde is dat een merk als Philips maar één jaar garantie geeft. Hebben ze zo weinig vertrouwen in hun apparaten?[/quote:860cbff5b9]

  Wat meteen maakt dat de consument ook weinig vertrouwen heeft in hun producten, daarbij is de richtlijn in Europa 2 jaar garantie met aansprakelijkheid voor de verdere jaren dat het toestel gebruikt wordt.

  Niet te geloven dat zo'n bedrijf zich nog waagt aan dergelijke praktijk.

  Hallo,

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Commissie
 • [quote:c1b9ca2c9b="Obi-wan-kenobi"][quote:c1b9ca2c9b="Pceetje"]Mis hoor, 2 jaar is het minimum[/quote:c1b9ca2c9b]Helemaal mee eens, maar je recht hebben en je recht krijgen zijn twee verschillende dingen. Alleen als je op je recht gaat staan en je niet laat bedonderen door winkeliers of support van de fabrikant, krijg je pas je recht. Dat terwijl het eigenlijk een vanzelfsprekendheid moet zijn.
  [quote:c1b9ca2c9b="Pceetje"]Conclusie merken of dealers die minder dan 2 jaar garantie aanbieden mogen de deuren sluiten, in ieder geval moet u daar niet langs voor u aankopen.[/quote:c1b9ca2c9b]Juist, daar ben ik het ook helemaal mee eens. Laptopmerken die het durven om minder dan twee jaar garantie te geven, beveel ik dan ook zeker niet aan. Liever Asus, MSI of Samsung, dan Acer/Packard Bell of HP/Compaq.

  Wat me trouwens ook verbaasd heeft is dat betrouwbare merken als Toshiba en Sony hun standaard garantietermijn verlaagd hebben van 2 jaar naar 1 jaar. Dan vallen die nu bij voorbaat ook al af.[/quote:c1b9ca2c9b]

  Ik ben volledig akkoord met wat je zegt Obi, maar ik heb net een hp dv7 4050eb gekocht waar standaard 2 jaar garantie op is, pick-up and return, en de verkoper wist me dan nog te vertellen dat hp niet zo kieskeurig is over wanneer je garantie is verlopen, hij spreekt uit regelrechte ervaring sinds hij al jaar en dag zelfstandige is in het verkopen van computer/laptops etc …

  Dell daarentegen verkoopt haar laptops in België en Nederland (voor zover ik weet) nog steeds met 1 jaar garantie. Daarom dat ik ook niet voor dell gekozen heb bij de aanschaf van mijn laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.