Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sweex wireless lan PCI 300 Mbps werkt niet

Anoniem
ThisIsMyUsername
2 antwoorden
  • Heey,
    Ik hoop dit ik het hier goed heb geplaatst want er zijn zoveel categorieen :P

    Ik heb een "nieuwe" computer met daarop Ubuntu. Ik wil natuurlijk ook kunnen internet en daarom heb ik er een Sweex wireless lan PCI 300 Mbps kaart ingedaan. Op mijn vorige computer werkte hij prima maar in deze doet hij het niet. Als hij aangesloten is gaat een groen lampje dat erop zit branden, dat is nu niet het geval. Ik weet zeker dat het het juiste ' voetje' is want in mijn vorige computer zat precies dezelfde. Weet iemand wat ik hier aan kan doen (het liefst niet in te moeilijke computer termen). Alvast Bedankt!

    Mike
  • [quote:41c8e188b0="ThisIsMyUsername"]Ik heb een "nieuwe" computer met daarop Ubuntu. Ik wil natuurlijk ook kunnen internet en daarom heb ik er een Sweex wireless lan PCI 300 Mbps kaart ingedaan. [/quote:41c8e188b0] Heb je al kunnen vaststellen of de PCI kaart gezien wordt tijdens de Power-on self-test. Als je PC alleen een logo toont, kan het zijn dat je op een functietoets moet drukken, om de Power-on self-test te kunnen zien. Ook zou je kunnen checken of de PCI kaart wordt gezien, via applicatie PCISniffer, die eventuele PCI conflicten kan detecteren. Als volgens PCISniffer alles in orde is, check dan in Ubuntu Linux in een Terminalvenster de output van commando [code:1:41c8e188b0] lspci -tv [/code:1:41c8e188b0][Enter] Zodat je die hier via kopiëren en plakken hier kunt posten. Check ook nog deze Ubuntu Wiki Problemen met draadloze netwerkkaarten oplossen.

    Vermeldt ook nog welke Ubuntu versie je draait. Als je PC 1 GB of meer werkgeheugen heeft, kun je het beste gaan voor Ubuntu 10.04.1 LTS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.