Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met interne hardschijven na herinstalatie XP

Anoniem
Hans60
5 antwoorden
 • Ik heb een PC met 4 fysieke interne harde schijven, 1 daarvan is opgedeelt in 3 partities, de rest heeft maar 1 partitie (die dus de volledige schijfgrootte gebruikt).

  Nu heb ik onlangs mijn PC (Windows XP) opnieuw geinstalleerd, daarbij heb ik 3 van de vier hardeschijven losgekoppeld voor de zekerheid en de C schijf (één van de partities van de schijf met 3 partities) geformateerd.

  Waar ik bij de herinstalatie bang voor was is gebeurt, de schijven die ik heb losgekoppel worden weergegeven in 'Deze Computer' maar ik kan niet bij de gegevens komen omdat Windows deze eerst wil formateren.
  Ze hadden al een NTSC indeling voor herinstallatie en ze bevatten gegevens die ik niet kwijt wil dus formateren is geen optie. Is er een mogelijkheid om deze schijven zonder formateren weer benaderbaar te krijgen?

  Overigens worden deze schijven in Computerbeheer (Configuratiescherm->Prestaties en onderhoud->Systeembeheer->Computerbeheer->Schijfbeheer) weergegeven als 'in orde'. Alleen geeft Computerbeheer aan dat ze leeg zijn terwijl dat niet zo is. De schijfnaam en schijfletter zijn daar overigens ook anders als voor de herinstallatie.

  Ik hoop jullie zoveel mogelijk info gegeven te hebben en hoop dat er iemand een oplossing heeft, alvast bedankt!
 • Schijfletters kun je in Schijfbeheer veranderen; al geprobeerd?

  Je gegevens kun je redden met een live CD, desnoods eentje die op Linux is gebaseerd, zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1428970

  Als je je bestanden hebt gered, zou je misschien met Testdisk (even googlen) kunnen experimenteren om de juiste FATtabellen boven water te halen(?)
 • Schijfletters veranderen werkt niet, in systeembeheer wordt ook de grootte van de 3 schijven verkeerd weergegeven.

  Live CD ken ik niet, maar daar zal ik even induiken. Maar wat kan ik precies met FATtabellen? Ik heb het net even gegoogled maar werd me niet helemaal duidelijk.
 • Herstel de gegevens van die schijven even met TestDisk, lees aldaar hoe of wat.
  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Overigens zal het wel NTFS zijn, het gaat niet over een tv uitzendsysteem. :wink:
 • Na installatie van Windows service pack 2 werken alle schijven opeens weer keurig! :D

  Bedankt voor jullie reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.