Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Stille kleine pc in de woonkamer

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Inderdaad! Al zien films er nog best OK op.

  Zit er een scart ingang op? Dan kan je nog s-video gebruiken. Dat is al iets beter. Maar tegenwoordig zitten op tv's gewoon digitale ingangen die je ook in je monitor hebt zitten…
 • SCART kan ook ja. Een flatscreen tv kopen komt er misschien nog wel eens van, maar voor gedownloade films en uitzendinggemist.nl is mijn oude tv nog goed genoeg.
 • Dat kan, maar dan moet je een VGA naar composite verloop hebben. Dat is niet alleen een verloopstekker, maar echt een kastje ertussen.

  Je krijgt denk ik weinig reacties omdat je een mini-itx voorstelt. Daar is minder ervaring mee. Misschien staat er nog wel zinnig leesvoer op tweakers.
 • Ik zou eerst maar een mooie flatscreen TV kopen, want een oude beeldbuis TV ondersteunt slechts heel lage schermresoluties.
 • Voor in de woonkamer wil ik graag een nieuwe kleine stille pc. Ik gebruik de pc voor surfen, films downloaden, uitzendinggemist.nl kijken, foto's opslaan en af en toe voor een spelletje (spelletjes moeten het doen, het hoeft geen speciale dure game-pc te zijn). Verder moet het mogelijk zijn mijn oude tv op de grafische kaart aan te sluiten (met een tulp aansluiting) en moet in de toekomst er een flatscreen aangehangen kunnen worden. Als kast leek mij de Antec ISK 300-150 wel mooi.

  Maar nu min probleem: het lukt mij niet hier op een simpele manier een computer omheen te ontwerpen en deze ergens te bestellen. Ik weet niet wat met wat combineert, en watvoor componenten (moederbord, processor, geheugen) ik moet kiezen. Bij alle pc configurators op internet zie ik namelijk niet wat de verschillen zijn en wat ik het beste kan kiezen.
  Daarom mijn vraag: op welke site(s) kan ik op een makkelijke manier (zodat ik weet waar ik mee bezig ben) een pc samenstellen en bestellen. Of heeft iemand misschien een suggestie voor een compleet systeem met goede prijs/kwaliteitsverhouding.
  De pc die ik nu heb en die naar de studeerkamer verhuist is een AMD Athlon dual core 2.1Ghz met 2 GB geheugen en een HD van 400GB. Dat bevalt goed maar het moet er allemaal natuurlijk niet op achteruit gaan. Ik gebruik Windows 7 (software heb ik al).

  PS: ik zie dat de kast die ik mooi vind wordt verkocht als ISK 300-150 en als ISK 300-65. Wat is het verschil?
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=190657

  Je bent een eind met de omschrijving. Maar wat is je budget?


  Je wilt een tulp aansluiting. Dan moet je een S-VGA aansluiting hebben en een verloopstukje naar composiet. Dat is het makkelijkst.

  De kast die je hebt gekozen is alleen voor moederborden met mini-ITX maat. Dan ben je al een heel eind op weg met samenstellen want zoveel kan daar niet in.
  Of is je keuze voor miniITX toeval?
  De harddisk is overigens niet te dempen in deze kast er dus is er wat resonantie. Al is dit ook wel op te lossen door er een 2,5" schijf in te doen of SSD (budget?).

  Het verschil van de kasten zit 'm in de voeding: http://tweakers.net/pricewatch/cat/418/itx.html#filter:NY0xCoRAEAT_0rGBhyi4Dzi4wMhQDHSmgwVxZVZUEP_uCl7YVRR9YrRh1p9GuA41-gzBlPb1nBQOm-ce8cI22JqYMkpCi3lh42e4Is8QJRib4YAr_-NRj-FEWantQnl_PlXqixL9dQM

  Een stille pc bij elkaar zoeken is niet zo heel moeilijk meer. Maar omdat hij in je woonkamer komt: eerst een kast uitzoeken denk ik + budget bepalen.
 • miniITX is in zoverre toeval dat ik deze kast erg mooi klein vond, en ik wil graag een kleine kast omdat hij in de woonkamer op het bureau staat. (andere suggesties dus welkom). Mijn huidige pc kostte ongeveer 500 euro, dus ik denk erover weer zoiets uit te geven. Daar komt dan denk ik nog wat bij voor een nieuwe monitor (dat wordt een simpele 17 of 19 inch). (het mag ook voor minder natuurlijk).
  Er moet trouwens ook nog draadloos internet in, maar dat is tegenwoordig ook bijna standaard.
 • Als het zo klein moet, kun je wellicht beter kijken naar een kant-en-klare oplossing zoals de Asrock ION: Pricewatch

  Tegenwoordig te krijgen in diverse uitvoeringen, wel of geen BluRay speler, wel of geen MCE afstandsbediening, zwart of wit, etc.
 • Dank voor de tip, maar ik vind de Antec-kast die ik noemde toch mooier. Daarbij is het me niet duidelijk of zo'n Asrock ION wel aan te sluiten is op mijn tv (met tulp stekker); dat is erg belangrijk…
 • Zeker. Neem dan een s-video naar SCART verloopstuk. Dat is wat beter dan composiet.

  [img:bac512380e]http://img.tomshardware.com/us/2005/11/23/pc_interfaces_101/scart2.jpg[/img:bac512380e]
 • Zo'n verloop ding heb ik nog wel ergens liggen. Nu de pc er nog bij zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.