Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opnemen via Lijn-ingang werkt niet

Anoniem
Tirm
7 antwoorden
 • Kan iemand me hier bij helpen:
  Ik heb een aantal oude banden die ik met een oude spoelenrecorder over wil zetten op de PC. Hiervoor gebruik ik het programma Total Recorder.
  Ik krijg Total Recorder met geen mogelijkheid zo ver om het signaal dat ik via de Lijn-ingang aanbied, op te nemen.
  Via de luidsprekers kan ik het geluid wel beluisteren, dat werkt prima.
  Het vreemde is dat interne signalen wel met Total Recorder op te nemen zijn. Ook de audio instellingen van het Configuratiescherm heb ik reeds nagelopen, en staat niets gedempt of op laag volume of zo.
  Toch moet er volgens mij ergens iets verkeerd staan.

  Heeft iemand enig idee wat ik verkeerd doe?

  Alvast bedankt.

  Jan
 • voor alle zekerheid: via luidsprekertje rechtsonder - eigenschappen ook de eigenschappen voor opnemen nagezien? die zitten daar nogal verborgen namelijk.

  overigens: ga naar site van de fabrikant van je geluidskaart, haal recente drivers voor jouw kaart op en installeer ze. herstart daarna de pc.
 • voor alle zekerheid: via luidsprekertje rechtsonder - eigenschappen ook de eigenschappen voor opnemen nagezien? die zitten daar nogal verborgen namelijk.

  overigens: ga naar site van de fabrikant van je geluidskaart, haal recente drivers voor jouw kaart op en installeer ze. herstart daarna de pc.
 • Derk,

  Bedankt voor je antwoord. Ik heb een en ander geprobeerd. Bij mij zit rechtsonder geen luidsprekertje, maar ik heb het via Configuratiescherm gecontroleerd. geen vreemde dingen kunnen vinden.

  Ik heb je raad opgevolgd en de driver van de geluidskaart geinstalleerd. Gevolg is dat nu het geluid van de spoelenrecorder ook niet meer via de luidsprekers is af te spelen. Wat voor de installatie van de driver nog wel ging. Uitermate vreemd en ook uitermate lastig.
  Daar kun jij uiteraard niets aan doen, maar ik begrijp er niets van.

  Heb jij enig idee?

  Alvast bedankt,
  Jan
 • niet ongebruikelijk is dat je na installatie van nieuwe drivers een en ander opnieuw moet instellen. heb je wel een echte herstart gegeven?
  weet niet welke windows je hebt, maar via configuratiescherm/geluid en audioapparaten (xp) kun je op tabblad volume het luidsprekertje te voorschijn toveren. en via de knop volume op dat tabblad kunje naar eigenschappen van volume voor zowel opname als weergave.
  wil je kunnen opnemen dan is het echt nodig dat je dáár onder opnemen de juiste instellingen hebt gedaan.

  overigens: je hebt niet toevallig twee geluidskaarten aan boord, zoals een op het moederbord en een later bijgeplaatste? in dat geval moet je via de bios even checken of de goede aan staat.
 • Ik heb na de installatie van de driver een complete herstart gegeven, daar kan het niet aan liggen. Ik ebruik trouwens Windows XP.
  Ik heb alle opnameinstellingen nog een keer nagelopen, maar ik kan geen fout vinden.

  Je suggestie van 2 geluidskaarten klopt inderdaad, ik heb er 1 op het moederboard en 1 nieuw bijgeplaatst. Ik heb daar zelf ook al aan gedacht. Ik heb met Apparaatbeheer de nieuw geplaatste kaart ingeschakeld, en de moederboard-geluidskaart uitgeschakeld. Qua weergave gaat dat uitstekend. Ik heb als test de nieuwe geluidskaart verwijderd, en het met de moederboard-kaart geprobeerd, uiteraard na deze bij Apparaatbeheer weer te hebben aangezet. Vreemd genoeg had dit precies hetzelfde resultaat. Weergave gaat goed, maar opnemen lukt niet.
 • ik denk dat je tussen de bandrecorder en de line in een voor versterker moet plaatsen .
  dat moet ook als je vinyl wil over spelen en digitaliseren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.