Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beveiligen mappen/bestanden op externe schijf

Anoniem
bsa100
6 antwoorden
  • Hallo allemaal. Ik vraag me af of er een eenvoudige manier is om je bestanden/mappen op een externe schijf (Iomega RPHD-U) met een wachtwoord te beveiligen zonder dat je daarvoor een bepaald programma moet installeren op je laptop/pc. Ik neem deze wel eens mee naar een andere locatie en ik moet er niet aan denken wanneer ik hem verlies of dat hij gestolen wordt.
  • Je kan een container maken met Truecrypt waarin je al je bestanden in plaatst http://www.truecrypt.org/
    Je moet wel zorgen dat het programma van Truecrypt ook op de externe schijf staat om de container te mounten. Je kan Truecrypt zo opstarten. Je moet overigens wel Administrator rechten hebben op de PC waarop je de container wil mounten.
  • Bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb inmiddels de link bekeken en deze sluit aan op mijn vraag. Nogmaals bedankt. :D
  • Prima….. maar waar ik wel altijd bang voor ben met zulke oplossingen… wat gebeurt er als er sectoren beschadigd raken is dan de hele schijf ontoegankelijk of alleen de beschadigde bestanden? Immers alles gaat in een container….. of je moet van elk bestand een container maken..?
  • Daarvoor zijn backups uitgevonden.
  • Dan zijn het backups van backups ?….. (als zijn externe schijf daar al voor was? Dat was me niet duidelijk uit "Ik neem deze wel eens mee naar een andere locatie";)

    PS: Maw het klopte dus wel mijn attentie tav dit punt……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.