Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SSD advies

Anoniem
kid jansen
8 antwoorden
 • Na een tijdje overlegd te hebben met mijn vrienden heb ik uiteindelijk besloten voor een SSD in mijn computer. Het idee is als volgt: van een SSD (60GB) wordt Win7 Ultimate x64 geboot, samen met de daarop geïnstalleerde routineprogramma's zoals Antivirus en Microsoft Office. Op een HDD van 1TB komen resterende programma's te staan.

  Op dit moment draai ik Win7 op een harde schijf van 80GB (!) en gebruik ik een externe HDD van 160GB voor een back-up en nog wat zooi. Tijd voor iets nieuws, en dus koop ik ook een HDD erbij.

  Dit zijn de schijven die ik in gedachten had:
  SSD: http://tweakers.net/pricewatch/257819/ocz-vertex-2-oczssd2-2vtxe60g-60gb.html#tab:info

  HDD: http://tweakers.net/pricewatch/243926/samsung-spinpoint-f3-hd103sj-1tb.html#tab:info

  Nu vraag ik jullie mening: kan ik beter iets anders kopen? (vergelijkbare prijs, vergelijkbare specs, beter kan geen kwaad :p) En: zijn er dingen die ik moet weten bij gebruik van een SSD?
 • http://www.alternate.nl/html/product/Solid_State_Disk_2,5_inch_SATA/Western_Digital/SSC-D0064SC-2100/414285/?tn=HARDWARE&l1=Harddisks+%2F+SSD&l2=SSD&l3=SATA :wink: Ik heb deze en ben er zeer tevreden over.
 • De vertex is beter. Ik zou gaan voor een iets grotere (80GB). Dan kan je gewoon alles op de SSD intalleren.

  De 1tb schijf is top. Als je 'm vol gaat stouwen met films, dan zou ik een 1,5 of 2TB nemen.

  Maar je hebt een prima combi uitgekozen.
 • Ik zou al je veel gebruikte programma's en je zware programma's ook op de SSD installeren. Zware programma's zoals CAD, DCC, DTP, videobewerking en games kunnen ook wel van een SSD profiteren.

  Wat betreft de harde schijf, prima schijfje, heb er zelf ook drie van in m'n PC zitten. Heb er ook een review van geschreven op tweakers.net, maar die zal je al wel gezien hebben.

  Overigens heeft die OCZ SSD, zoals vrijwel alle SSD's op die van Intel na, moeite met het halen van de beloofde snelheid. De populairste SSD op tweakers.net is de Intel Postville X25-M SSDSA2MH080G2C1 80GB. Hoewel de OCZ op papier sneller is, wil de Intel nog wel eens een stuk sneller zijn met lezen. Ook heeft de Intel een extreem lage toegangstijd, van iets van 75µs.

  De Intel is wel ruim ¤50 duurder, maar hij is ook groter, de prijs per GB is vrijwel gelijk. Verder is hij niet voor niets zo populair op tweakers.net, hij is gewoon goed en snel. Overigens komt dit jaar nog de nieuwe generatie Intel SSD's, dus misschien zou je daar nog op kunnen wachten en dat je dan voorlopig alles vanaf die Samsung harde schijf doet.
 • http://nl.hardware.info/productinfo/101709/ocz-vertex-2-extended-60gb

  Hier een testje van de Vertex. :wink:
 • Als je trouwens een SSD neemt waar al je programma's op kunnen en dat je ook nog tijdelijk je data kwijt kan waar je op dat moment mee werkt, zou je trouwens zoals al eerder gezegd werd kunnen overwegen om voor een 1,5 of 2TB schijf te gaan. Maar dat zou ik niet doen als op die schijf ook programma's moeten komen en de data waar je mee werkt, ze zijn namelijk toch wel behoorlijk trager.

  Samsung EcoGreen F2 EG HD154UI, 1.5TB de schijf met de laagste ¤/GB verhouding, maar zoals gezegd is die wel een stuk langzamer dan de F3 HD103SJ.
 • Bedankt voor al jullie antwoorden! Ik zal de SSD die aangeraden is in overweging nemen en: mijn HDD is al op weg!
 • Kijk ook eens naar de Crucial C300 SSD! Heb ik in bezit, en ben er érg tevreden mee. Zeker in combo met Sata 6 een top SSD voor niet té veel geld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.