Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Medion piept?

Anoniem
Goofy44
7 antwoorden
 • Hallo,

  Had vandaag een pc van de Aldi, een Medion.
  Klacht was dat de pc soms uitviel en dan niet meer opstartte en pieptonen ging maken.

  Ik dacht dat het een koelingsprobleem was, dus kast opengeschroefd en alles schoongemaakt. Probleem leek verholpen.

  Totdat ik in windows 7 een melding zag dat er computerproblemen waren, deze proberen op te lossen. De computer moest opnieuw gestart worden om de problemen te herstellen, daar hing de computer op een gegeven moment.

  Vervolgens deed hetzelfde probleem zich weer voor. Piepende geluiden uit de kast. Ik heb geluisterd of er een patroon in zat maar niks. Korte piepjes achter elkaar, niet stoppend.


  Voedingstekker eruit, usb-stekkers eruit, kortom; alle stekkers eruit. Even gewacht en vervolgens alles weer aangesloten, probleem verholpen.

  Wat zou hier het probleem kunnen zijn?

  PC is 1 jaar oud.

  Iemand met soortgelijke problemen?

  ps. Bij het opstarten wordt soms getoond dat de schijf op fouten gecontroleerd moet worden. Als dit gestart wordt dan komt er een fout in beeld, iets met consistentie of zoiets, ik heb het niet zo fris meer in het geheugen, wellicht dat dit er nog iets mee te maken kan hebben?
 • Wat je hoort zijn waarschijnlijk bios-beeps. Dan is er iets mis . Wat voor merk moederbord zit er in je computer? In de handleiding van je mobo kun je zien wat de bios-beeps betekenen. :roll:


  http://www.computerhope.com/beep.htm

  http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

  http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml

  Wat betreft de harde schijf: http://forum.onlydutch.com/showthread.php?19426-probleem-met-op-starten-consistentie-C-schijf
 • Alle insteekkaarten en geheugenmodules al eens opnieuw geplaatst? Het geheugen al eens getest met Memtest? Al eens opgestart met maar één geheugenmodule (indien er meerdere in zitten)? Alle niet direct noodzakelijke hardware al eens verwijderd?
 • [quote:4c39f212d5="The Dragon"]Wat je hoort zijn waarschijnlijk bios-beeps. Dan is er iets mis . Wat voor merk moederbord zit er in je computer? In de handleiding van je mobo kun je zien wat de bios-beeps betekenen. :roll:


  http://www.computerhope.com/beep.htm

  http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

  http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml

  Wat betreft de harde schijf: http://forum.onlydutch.com/showthread.php?19426-probleem-met-op-starten-consistentie-C-schijf[/quote:4c39f212d5]

  Dat is nou juist het probleem, de pc geeft een pieptoonreeks waar geen touw aan vast te knopen valt.
 • [quote:b7d8f98913="Hans60"]Alle insteekkaarten en geheugenmodules al eens opnieuw geplaatst? Het geheugen al eens getest met Memtest? Al eens opgestart met maar één geheugenmodule (indien er meerdere in zitten)? Alle niet direct noodzakelijke hardware al eens verwijderd?[/quote:b7d8f98913]

  Geheugen getest met de standaardmodule die getoont wordt voor het opstarten van windows 7. Geen fouten in het geheugen aangetroffen.
 • Da's een globale test die checkt hoeveel geheugen er in zit. Memtest is een programma dat een grondige functietest van het geheugen doet. Dat kan best eens een flinke tijd in beslag nemen.
 • http://www.memtest.org/ :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.