Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc slaat vast bij inleggen CD/DVD

Anoniem
gerardb
11 antwoorden
 • Mijn schoonzoon heeft een vreemd probleem. Als hij een CD of DVD wil branden slaat zijn pc regelmatig vast. Soms lukt het branden wel, en dan weer niet. Je denkt dan als eerste aan een defecte brander dus heb ik er een nieuwe ingezet. Een DVD goed gebrand daarna weer mis. Het heeft niets met het brandprogramma te maken (denk ik) want het vastlopen gebeurt al vaak voor het brandprogramma is opgestart. Dus alleen de CD/DVD inleggen is al voldoende. Hij gebruikt Cd's van het merk Sony en DVD's van Philips dus ook het merk lijkt niet terzake doende. Afspelen van een CD/DVD lukt wel. Hij draait onder XP. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?
 • een hardwarekwestie lijkt het niet, als de tweede hetzelfde doet, en het afspelen geen probleem oplevert.
  zoekrichting is dan dus: de brandsoftware.
  - staat in services de "comservice voor imapi-branders" uit?
  - welk(e) brandpakket(ten) zijn op die pc aanwezig?
 • Lijkt een logische conclusie Derk maar zoals gezegd loop de zaak al vast voor er een brandprogramma is opgestart, dus alleen de cd/dvd erin, de brander gaat draaien/zoeken en slaat vervolgens vast. Hij gebruikt overigens volgens mij Nero 7.
 • yep, dat staat er inderdaad…… :oops:
  toch maar eens beginnen met die service uitschakelen.
 • Is dit overigens de exacte naam van de service? Ik kan deze n.l. bij mij niet vinden. (Windows 7).
 • imapi.exe is dat volgens mij, maar ik weet het niet zeker, zou je even moeten googlen.
 • De service heet inderdaad comservices voor Imapi branders maar staat kennelijk alleen bij machines die onder xp draaien. Vind het tenminste niet in W7 maar wel op een xp. Ik zie trouwens nog geen link wat dit met mijn probleem te maken heeft. Op internet vind ik dat deze service nodig is voor branden via de verkenner terwijl het probleem al optreedt bij het inleggen van een cd/dvd/
 • inderdaad, die service lijkt niet te bestaan in w7.
  toch moet er iets aan de hand zijn waardoor de trigger "er is een brandbare schijf aangetroffen" wordt overgehaald.
  is nero 7 (waar ik trouwens veel vaker problemen mee zie) het enige brandprogramma, afgezien van branden via de verkenner?
  zo ja, haal dan alle programmaas op één na weg, en check dan nog eens.
  zo neen, deïnstalleer nero, verwijder registerrestanten met ccleaner, herstart de pc, en installeer deepburner of cdburnerxp (beide goede gratis software)
 • Ik ben zojuist 45 minuten telefonisch bezig geweest om een oorzaak te achterhalen wat helaas niet is gelukt. We wonen 125 km uit elkaar dus het is even lastig om ter plekke te kijken. We hebben het volgende gedaan: CD/DVD Magic gedraaid en ook nog in apparaatbeheer de beide spelers handmatig verwijdert. Ook de Imap service uitgeschakeld. Hierna ging de eerste cd goed maar bij de tweede was het helaas al weer mis. Heb hem in de logboeken laten kijken en er kwam een fout over de Mediaplayer te voorschijn. Hij heeft echter exact de zelfde versie op zijn pc staan als ik en geen updates beschikbaar. Omdat het euvel al optreedt bij het inleggen van een CD/DVD vraag ik mij af of de Mediaplayer wellicht de boosdoener zou kunnen zijn. Ik heb geen idee wat er gebeurt als je een lege CD inlegt. De speler begint te draaien maar welke actie vindt er dan plaats? Kijkt de Mediaplayer of die aan het werk moet? Het vreemde was nl. dat de boel ook vastliep toen hij een bespeelde DVD inlegde. Ik zit dus nu meer richting Mediaplayer te denken maar heb nog geen idee hoe ik deze (volledig) buiten werking kan stellen. Heeft iemand een helder idee hoe ik deze buiten werking kan zetten om in ieder geval te achterhalen of dit de boosdoener is? Ik hoor het graag waarvoor alvast mijn dank.
 • tja, dat is een nieuw element, als ook al beschreven media fouten gaan veroorzaken…..
  zou kunnen dat het automatisch opstarten in windows mediaplayer (maar kan ook een andere mediaplayer zijn) de boel verstoort.
  in windows mediaplayer kan je dat als volgt uitschakelen:
  extra - opties - bestandstypen: afspelen muziekcd en dvd-video
 • Misschien PIO/DMA kwestie? Zie bijv. http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=53294

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.