Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waar op te letten bij een aankoop van een nieuwe externe HD?

Anoniem
tomvdlee
3 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb zo gauw niet een ander topic kunnen vinden met een antwoord op mijn vraag.


  ik wil een externe harde schijf kopen voor mij laptop zodat ik zo min mogelijk op mijn laptop hoef op te slaan, en al mijn muziek, films, programma's en andere software op mijn HD kan zetten en het vanaf daar kan openen. Ik wil dus via MusicBee (zelfde principe als Itunes) mijn muziek kunnen afspelen, terwijl het opgeslagen is op mijn HD, idem voor films en programmaatjes. Ik ben op zoek naar een schijf van 2 TB, waar moet ik dan op letten? Kan ik zomaar de goedkoopste aanschaffen, of zijn er nog specificaties waar ik op moet letten?
 • [quote:8ac4c56395="Shenkert"]ik wil een externe harde schijf kopen voor mij laptop (..) Ik ben op zoek naar een schijf van 2 TB [/quote:8ac4c56395] Omdat het voor een laptop is, ligt een 2.5 inch externe harde schijf het meest voor de hand. Alleen zie ik hier in tweakers pricewatch, een grootte van maximaal 500 GB. Of je zou een losse 2.5 inch behuizing overwegen. Bijvoorbeeld deze Konig HDD Behuizing 2.5" Sata Usb 2.0. Daarin plaats je dan een 2.5 inch SATA harddisk. Die zijn bij mijn weten verkrijgbaar t/m 1 GB.

  Voor een grootte van 2 GB kom je terecht op een 3.5 inch externe harddisk, die dan moet worden gevoed via een losse voedingsadapter. Check verder op de site van Kieskeurig Informatie over harde schijven.
 • [quote:cb09f52f90="jolo"][quote:cb09f52f90="Shenkert"]ik wil een externe harde schijf kopen voor mij laptop (..) Ik ben op zoek naar een schijf van 2 TB [/quote:cb09f52f90] Omdat het voor een laptop is, ligt een 2.5 inch externe harde schijf het meest voor de hand. Alleen zie ik hier in tweakers pricewatch, een grootte van maximaal 500 GB. Of je zou een losse 2.5 inch behuizing overwegen. Bijvoorbeeld deze Konig HDD Behuizing 2.5" Sata Usb 2.0. Daarin plaats je dan een 2.5 inch SATA harddisk. Die zijn bij mijn weten verkrijgbaar t/m 1 GB.

  Voor een grootte van 2 GB kom je terecht op een 3.5 inch externe harddisk, die dan moet worden gevoed via een losse voedingsadapter. Check verder op de site van Kieskeurig Informatie over harde schijven.[/quote:cb09f52f90]

  Bedankt voor de snelle reactie, misschien dat ik verkeerde termen gebruikt heb, maar het maakt mij niet uit of het een voeding nodig heeft of niet. Het gaat mij erom dat ik genoeg kan opslaan, en tegelijkertijd kan gebruiken. Ik heb nu een HD van 400 GB, maar die is niet van mij, die heb ik geleend. En daarmee gaat het perfect, muziek vanaf openen in MusicBee en software openen en gebruiken. Ik ga die linkjes even bekijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.