Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netwerkprinter aanschaffen

Anoniem
jolo
14 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een nieuwe printer voor thuis gebruik, maar ik kom er niet helemaal uit. Het lijkt allemaal zo veel op elkaar tegenwoordig,,,
  eisen die er aan deze printer worden gesteld:

  [list:db0374d2bc]- Het moet een netwerkprinter zijn (draadloos of bedraad maakt niet uit)
  - Behalve printen moet er ook gescand kunnen worden vanaf alle pc's
  - Er is ook 1 Macbook in huis die moet ook kunnen printen en scannen ik hoorde dat niet elke netwerkprinter daarmee om kan gaan
  - Ik wil een inkjet, geen laserprinter omdat er niet extreem veel word geprint - bij ons thuis en er ook incidentieel een foto word afgedrukt
  - Automatisch dubbelzijdig afdrukken zou heel fijn zijn omdat er vaak schoolverslagen worden geprint, maar ik verwacht dat dit niet lukt binnen het budget[/list:u:db0374d2bc]

  Het budget ligt op ongeveer ¤100,-
 • 1. Doe de rekensom nog eens en kijk of 't echt goedkoper is om een inktjet te nemen.
  2. een incidentele foto kan ook wel via een online afdrukcentrale worden gedaan
  3. is dit niet makkelijk op te lossen met een printerservertje. Zijn niet zo duur en dan kan je elke printer gebruiken.
  4. Al weet ik niet of 't scannen dan wel is gedekt. Maar verzin ook hier hoevaak je scant en of 't niet beter is om een losse scanner te kopen.
 • Gemiddeld worden er 10 tot 20 pagina's per week geprint hier de meeste daarvan in kleur, ik het het niet nagerekend maar ik denk dat inkjet in dit geval goedkoper is

  foto's kunnen inderdaad ook uitbesteed worden

  een printserver zou handig zijn als we al een goede printer hadden, maar de huidige printer drukt alles gestreept af. nieuwe inkt helpt niet, inktkoppen hebben we door iemand schoon laten maken ook dat hielp niet.

  scannen gebeurt 1 a 2 keer per week, met de huidige prijzen van printers, scanners en all in ones lijkt het me niet rendabel om een losse scanner aan te schaffen
 • Om een keuze te kunnen maken uit de verschillende aangeboden All-in-One printers, zou je eerst kunnen oriënteren op de site van Kieskeurig Informatie over multifunctions. Één van de All-in-One printers die je zou kunnen overwegen, is deze HP Deskjet F4580.
 • De HP F4580 lijkt me wel een goede optie, hij is ook erg goedkoop maar ik vraag me af of ik dit niet dubbel en dwars terug ga betalen in de inkt.

  Misschien heeft er iemand nog een tip voor een printer met 4 cartridges
 • Dan zou je de Epson Stylus SX515W kunnen overwegen. Die is de beste koop van de consumentenbond juni 2010. (De testresultaten waaronder de inktkosten en de gemiddelde kosten per jaar, kunnen overigens alleen worden gelezen door consumentenbond leden.)
 • Lijkt me een goed idee :D

  wat me trouwens wel opvalt is dat beide printers vrij slecht leverbaar zijn bij veel winkels die ik via tweakers aanklik zit de levertijd op een week of onbekend, of de prijs ligt ver boven de adviesprijs

  Ik denk dat ik voor deze epson ga en hem via azerty bestel
 • tja, ik denk dat een zoektocht in dit forum meer negatieve dan positieve ervaringen met epson inkjets geeft….
  die sx-en vreten inkt in de praktijk, niet in de laatste plaats omdat de spuitmondjes wel erg snel indrogen. en die chips in de cartridges zijn onverbiddelijk.
  ikzelf gebruik mijn epson sx alleen nog om te scannen….
 • @derkdejong welke printer zou jij aanraden?
 • ik heb hier momenteel een al wat oudere canon pixma, die het voortreffelijk, en zich ook prima laat navullen.
  maar hp's doen het ook prima, en daarvoor zijn ook goeie niet-hp cartridges te krijgen waarmee die gewoon goed werkt. dat is bij epson wel even anders….
 • Wat ik me nu wel afvraag; hoe kan de epson SX als beste uit de consumentenbondtest komen als hij zo veel inkt zuipt/ in laat drogen.

  Zijn de tests dan zo slecht of is er niet lang genoeg mee gewerkt?

  Ook begon ik nu te twijfelen of het niet een idee is om toch een usb-printer-server aan te schaffen. Maar dan moet die wel het scan en print gedeelte ondersteunen voor zowel windows als mac os
 • [quote:d79d8cc580="koen Verbruggen"]Wat ik me nu wel afvraag; hoe kan de epson SX als beste uit de consumentenbondtest komen als hij zo veel inkt zuipt/ in laat drogen.

  Zijn de tests dan zo slecht of is er niet lang genoeg mee gewerkt? [/quote:d79d8cc580] Dat staat in de site van de consumentenbond in deze hyperlink Hoe wij all-in-one printers testen. Een nadeel van die Epson Stylus SX515W zou inderdaad kunnen zijn, dat je niet meer zwart-wit kunt afdrukken, wanneer de kleureninkt op is.


  Dan doe ik nog een poging. Dan zou je de HP PhotoSmart B109n kunnen overwegen. Ook dat model is door de consumentenbond getest. Als je deze besluit aan te schaffen, lees dan eerst deze waarschuwingen van HP zelf HP Photosmart Wireless All-in-One Printer – B109n.
 • Ik heb hier thuis een Canon Pixma MP620 staan, en deze werkt naar mijn mening erg goed! Hij staat draadloos in ons netwerk. Qua inktverbruik zou ik eerlijk gezegt niet weten hoe hij presteerd. Er kan gescanned worden vanaf alle pc's (Wel met software natuurlijk). Geen dubbelzijdig helaas.

  Ik ben er zeker tevreden over!
 • bedankt voor je toch wat late reactie,,,

  Ik heb ondertussen een printer aangeschaft, de HP officjet 6500. Perfecte machine en zelfs met automatische documentinvoer en duplexer en dat voor 100 euro (aanbieding bij de macro)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.