Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop voor WIN 98

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Zijn er nog laptops te koop, waar je WIN 98 op kunt draaien?
  Dan bedoel ik, dat de benodigde drivers nog verkrijgbaar zijn.
  , om alles in de laptop zijn werk te laten doen

  Heb nu een oude Toshiba, die nog wel werkt, voor zolang het duurt, maar een recenter model, of desnoods helemaal nieuw zou een optie kunnen zijn. Hoeft niet specifiek Toshiba te zijn.
  Omwege een specifiek programma ben ik verplicht, om ook WIN 98 SE te kunnen draaien.
 • Ik had zelfde probleem - we draaiden een test op windows 98 bij mensen thuis, veel laptops van nu kunnen geen windows 98 meer draaien. We hebben toch het programma om laten zetten naar een versie die wel draaide op nieuwe windows.
 • Volgens mij zijn er twee criteria om win98 nog op een nieuwe computer te kunnen draaien:
  als de computer voor WinXP is te installeren (drivers) én je kunt je file systeem op Fat32 formatten moet je volgens mij Win98 er zomaar op kunnen zetten.
  Je zou eens bij www.xxodd.nl kunnen kijken, daar kun je in ieder geval je OPSYS kiezen, wel geen win98, maar WinXP moet nog wel kunnen.
  Ik zie ook met vrees de dag tegemoet dat ik van mijn vertrouwde en uitstekend werkende WinXP zal moeten overstappen.
  perloc
 • @ Perloc
  Ik heb op de huidige Toshiba, waar aanvankelijk WIN 2000 was geinstalleerd, nu Win 98 opgezet. Maar de drivers die 98 ondersteunen vormden wel de bottleneck, om alles correct draaiend te krijgen.
  Ik vrees, dat er inderdaad voor nieuwere laptops geen 98 drivers mer te vinden zijn.
  In elk geval bedankt voor je reaktie.
 • [quote:cd29a52b70="Jank"]Ik vrees, dat er inderdaad voor nieuwere laptops geen 98 drivers meer te vinden zijn. [/quote:cd29a52b70] Waarschijnlijk is dat omdat de nieuwere chipsets in de nieuwe laptops niet meer ondersteund worden door Win98/Me. Dan zie je bij de features staan: They do not support Windows 98 or Windows ME. Want het is niet gebruikelijk dat hardware fabrikanten drivers gaan schrijven voor een besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door Microsoft.

  Windows XP met Service Pack 3 wordt nog ondersteund door Microsoft tot 8 april 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP#Support_lifecycle Waardoor er voor laptops en PC's die geproduceerd worden na die datum, er op den duur geen XP drivers meer worden geschreven.
 • Is het geen idee om Windows 98 in een Virtuele PC omgeving te draaien zoals met Microsoft Virtual PC? Zie: http://www.essjae.com/virtualization/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.