Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harde schijven tegelijk kapot?

Anoniem
hardboy
6 antwoorden
 • beste mensen

  Ik heb in totaal 3 harde schijven die het niet meer doen.
  hier is het volgende gebeurd:

  Ik heb een 640gb samsung in mijn pc al 1,5 jaar die het goed doet en ook windows heb draaien met een partitie voor data, daarbij heb ik een nieuwe harde schijf gekocht samsung f3 1tb en dezelfde week nog 2 harde schihven besteld een ocz vertex 2 en nog een samsung f3 1 TB.

  nu wil ik ze allemaal aansluiten met de bijgekochte sata molex aansluitingen maar ik kreeg de harde schijven niet werkend en werden niet weergegeven in mijn bios.

  nu ben ik er achter gekomen dat wel mijn ocz vertex 2 het wel doet en heb daar windows op draaien (gelukkig) maar de rest met vele data enzo. doet het niet!

  nu is de vraag wat ik ermee kan doen?

  terug sturen naar de internetshop waar ik ze besteld heb?

  nieuwe kabels kopen van mijn voeding? waar ik al verschillende aansluitingen heb geprobeerd.

  nieuwe harde schijven bestellen en hopen dat die het wel doen nieuwe molex kabels?
 • In principe: aansluiten op de juiste wijze, waarna ze, nieuw gekocht, volgens verwachting dienen te werken.

  Vanzelfsprekend kan er iets aan de hand zijn, daarom is het verstandig het systematisch aan te pakken, om zodoende vast te kunnen stellen wat defect is.

  Wissel b.v. kabels uit met die van een goed werkend systeem, om uit te sluiten dat het aan de kabels ligt. Plaats de verdachte schijf in een bekend goed werkend systeem: werkt het daar ook niet dan is de schijf waarschijnlijk defect. Eventueel nog even testen met de daarvoor bedoelde software van de fabrikant om als de schijf wel benaderbaar is een bevestiging te krijgen.
 • beste Jaap H

  Ik heb de genoemde harde schijf in mijn goed draaiende pc van mijn broer gehad en daar hetzelfde probleem dus idd wat met de harde schijf.

  Wat dan wel gek is dat de ocz vertex wel draait terwijl ik die ook tegelijk aangesloten had maar dan wel op een andere kabel. Kan het zijn dat deze kabel kortsluiting heeft veroorzaakt bij alle 3 de harde schijven?

  ik wil best nieuwe harde schijven kopen maar hoe ga ik er van uit dat deze niet hetzelfde probleem krijgen
 • De kabel die je niet vertrouwt kun je even nader bekijken, is daar iets mee loos, dan kan dat natuurlijk hebben bijgedragen aan het defect raken van de schijf/schijven.

  Je zult nu eerst moeten bepalen wat er precies kapot is en dan onder garantie (als de oorzaak niet bij jouw ligt) vervangers moeten regelen. Ga met de vervangers iets omstandiger te werk, door niet alles tegelijk aan te sluiten, maar een voor een, met bekend goede kabels (goed werkend in een ander systeem).
 • ik zou eerst eens een andere voeding proberen….
 • Ik hoor alleen de 3 hd's. Hoe zit het met je cd-rom en dvd spelers. Missnien is voor de toekomst een raid controler te overwegen.

  Rick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.