Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord werkt niet meer met Windows XP

Anoniem
Henk Meerwijk
15 antwoorden
 • M'n toetsenbord werkt helemaal niet meer. Het is een Compaq SK-2860. Hij is minstens acht jaar oud, maar beviel verder goed en ik weet nog niet wat voor ander toetsenbord ik wil kopen ter vervanging. Dus ik wil eerst uitzoeken of het misschien een software-probleem is.

  Dit toetsenbord werkt niet met een USB-aansluiting, maar met een rond gekleurd stekkertje. Ik heb geen andere computer bij de hand waarop hij kan worden aangesloten om uit te proberen.

  Verder werkt mijn computer nu goed en zonder vertragingen. Ik heb dit probleem met m'n toetsenbord tevergeefs proberen op te lossen op de volgende manieren:
  - CHKDSK :C /r
  - Full scan met Avira Antivir (gratis versie)
  - Scan met MBAM

  Heeft het zin om de driver voor dit toetsenbord opnieuw te downloaden?

  Twee andere toetsenborden (met USB-aansluiting) werken wel goed op deze computer. (Maar die kan ik om andere redenen niet blijven gebruiken.)

  Ik gebruik Windows XP Home, Servicepack-3, Outlook Express 6 en Firefox 3.6.11, gratis Avira Antivir en gratis Zonealarm.

  Alvast bedankt voor jullie adviezen.
 • USB-aansluiting
  dus je moet de chipset drivers er op zetten

  en dan zeker de volgende vraag .
  waar haal ik die vandaan .
  twee opties .
  van de driver cd van het bord .
  of bij de fabrikant van de pc
 • Tijdens het opstarten van mijn computer branden de controlelampje niet van dit Compaq toetsenbord. Het is daarbij als enige toetsenbord aangesloten.

  Aan dit toetsenbord zit een kabel met PS2-plug.
 • [quote:30aff4572c="bsa100"]USB-aansluiting
  dus je moet de chipset drivers er op zetten

  en dan zeker de volgende vraag .
  waar haal ik die vandaan .
  twee opties .
  van de driver cd van het bord .
  of bij de fabrikant van de pc[/quote:30aff4572c]Bedankt BSA. Er zit op m'n computer wel een PS2-aansluiting, dus wat dat betreft past het wel. En dit toetsenbord heeft ook jarenlang goed gewerkt op deze pc.
 • [quote:055d845a09="Henk Meerwijk"]Tijdens het opstarten van mijn computer branden de controlelampje niet van dit Compaq toetsenbord. Het is daarbij als enige toetsenbord aangesloten.[/quote:055d845a09]Als die controlelampjes op dit toetsenbord niet werken, is het dan toch mogelijk dat het probleem aan de software ligt? Of is het toetsenbord zelf dan kapot?
 • [quote:d0bc837a6e="Henk Meerwijk"] Heeft het zin om de driver voor dit toetsenbord opnieuw te downloaden? [/quote:d0bc837a6e] Voor toetsenborden gebruikt Microsoft generieke drivers. Zelf installeren van drivers zou alleen nodig kunnen zijn, voor eventuele multimedia toetsen.
  [quote:d0bc837a6e="Henk Meerwijk"] Tijdens het opstarten van mijn computer branden de controlelampje niet van dit Compaq toetsenbord. Het is daarbij als enige toetsenbord aangesloten. [/quote:d0bc837a6e] Was dit voorheen wel het geval? Gaat er ook niks branden als je drukt op Num Lock of Caps Lock? Werkt dit toetsenbord nog wel tijdens de Power-on self-test. Daarmee bedoel ik de toets die je moet indrukken, om het BIOS te enteren. Of direct daarna de toets F8 om Windows in veilige modus te kunnen starten. (Als dat toetsenbord een F-Lock toets heeft, kan zijn dat je die eerst moet indrukken. Zie ook Microsoft Artikel ID: 203711)

  Het zou kunnen dat je PS/2 toetsenbord defect is. Een andere mogelijkheid is dat de PS/2 poort van je PC zelf defect is geraakt. Weet je overigens wel zeker, dat je het toetsenbord in de juiste PS/2 poort hebt geplaatst? Dus in de paarse PS/2 poort. De groene PS/2 poort is voor de muis.
 • [quote:3e587dc474="jolo"][quote:3e587dc474="Henk Meerwijk"] Heeft het zin om de driver voor dit toetsenbord opnieuw te downloaden? [/quote:3e587dc474]Voor toetsenborden gebruikt Microsoft generieke drivers. Zelf installeren van drivers zou alleen nodig kunnen zijn, voor eventuele multimedia toetsen.[/quote:3e587dc474]Je bent het dus niet eens met BSA dat ik "de chipset drivers erop moet zetten?"

  Bedankt voor je antwoorden en weblinks!

  [quote:3e587dc474="jolo"][quote:3e587dc474="Henk Meerwijk"]Tijdens het opstarten van mijn computer branden de controlelampje niet van dit Compaq toetsenbord. Het is daarbij als enige toetsenbord aangesloten. [/quote:3e587dc474] [/quote:3e587dc474] Was dit voorheen wel het geval?Waarschijnlijk brandden heel kort de led-lampjes op mijn toetsenbord tijdens het opstarten.

  [quote:3e587dc474="jolo"]Gaat er ook niks branden als je drukt op Num Lock of Caps Lock?[/quote:3e587dc474]Nee. Er gaat niks branden op mijn toetsenbord bij elke mogelijke toetsaanslag.

  [quote:3e587dc474="jolo"]Werkt dit toetsenbord nog wel tijdens de Power-on self-test. Daarmee bedoel ik de toets die je moet indrukken, om het BIOS te enteren. Of direct daarna de toets F8 om Windows in veilige modus te kunnen starten. (Als dat toetsenbord een F-Lock toets heeft, kan zijn dat je die eerst moet indrukken. Zie ook Microsoft Artikel ID: 203711)[/quote:3e587dc474]Dit snap ik nog niet.

  [quote:3e587dc474="jolo"]Het zou kunnen dat je PS/2 toetsenbord defect is. Een andere mogelijkheid is dat de PS/2 poort van je PC zelf defect is geraakt.

  Weet je overigens wel zeker, dat je het toetsenbord in de juiste PS/2 poort hebt geplaatst? Dus in de paarse PS/2 poort. De groene PS/2 poort is voor de muis.[/quote:3e587dc474]De plug van het toetsenbord zit inderdaad in de paarse PS2-ingang op mijn computer.
 • [quote:22d62ca8ac="Henk Meerwijk"] Je bent het dus niet eens met BSA dat ik "de chipset drivers erop moet zetten?" [/quote:22d62ca8ac] Het kan geen kwaad deze te installeren. (Als je dat doet, doe dat dan voordat je de video drivers installeert. Of als deze al geïnstalleerd zijn, verwijder deze dan via Driver Sweeper.) Echter verwacht ik dat de chipset drivers geen invloed zullen hebben, op de werking van je PS/2 toetsenbord.

  [quote:22d62ca8ac="Henk Meerwijk"] Dit snap ik nog niet. [/quote:22d62ca8ac] Bedoel je die info over Power-on self-test, waarvan ook nog een Nederlandstalige Wikipedia pagina beschikbaar is http://nl.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test Het zou kunnen dat je PC in de plaats van het BIOS scherm. Bijvoorbeeld deze onderstaande afbeelding, een logo laat zien van het merk/type PC/moederbord.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/POST_P5KPL.jpg

  Tussen twee haakjes. Je had het PS/2 toetsenbord toch wel ingeplugd, toen de PC uitstond. Dus toen de stekker van je PC uit het stopcontact was.
 • Hallo, even bij het begin beginnen. Hardware / toevoegen [toetsenbord] – heeft u dit al gedaan?
  Groet,
 • [quote:5dc143bf08="Mericya"]Hallo, even bij het begin beginnen. Hardware / toevoegen [toetsenbord] – heeft u dit al gedaan?
  Groet,[/quote:5dc143bf08]Dat lukt niet, want er staat daar geen toetsenbord vermeld in de lijst met geïnstalleerde hardware, als ik alleen dat 'kapotte toetsenbod aansluit'.
 • Met een [usb] werkende toetsenbord naar Configuratiescherm – hardware – [verschjint scherm] De wizard Hardware toevoegen – en gewoon volgen – de Compaq toetsenbord aanmelden als een nieuwe hardware. Instructies volgen.

  Als ik goed heb gelezen gebruikt de Compaq toetsenbord een PS2 aansluiting, dan zou u de Compaq toetsenbord zo moeten kunnen aanmelden.
  Hopelijk lukt het, het zou haast moeten lukken.

  Als het niet lukt, er is in de handel ‘usb-ps2 adapter’ [wel een paarse voor een toetsenbord]; die kosten [ik dacht] circa 3 of 4 ¤. success & groet
 • Doe dan het volgende. Met dat niet goed functionerende PS/2 toetsenbord ingeplugd opstarten in Windows. Ik ga er vanuit dat je muis nog wel werkt. Start daarmee Windows Systeeminfo. Hoe dat te doen, staat onder andere op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/938/windows-systeeminformatie.html Post vervolgens de informatie van Systeeminfo > Hardwarebronnen > IRQ's en Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur.

  Deze info kun je onder andere op dit forum kunnen posten via Systeeminfo > Bewerken > Exporteren naar een tekst bestand. Zodat je die dan via kopiëren en plakken met de muis op dit forum kunt zetten. Voor meer info over Windows Systeeminfo check je op de site van Microsoft Artikel ID: 308549 Beschrijving van het hulpprogramma Windows XP Systeeminfo (Msinfo32.exe).
 • [quote:b94523ef10="jolo"]Post vervolgens de informatie van Systeeminfo > Hardwarebronnen > IRQ's en Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur.[/quote:b94523ef10]Het pad heet een beetje anders in mijn Windows XP Home, namelijk: Systeemoverzicht > Onderdelen > Probleemapparatuur. Daar staat het volgende:
  "Apparaat: Standaardtoetsenbord (101/102 toetsen) of Microsoft Natural PS/2-toetsenbord

  Id van PNP-apparaat: ACPI\PNP0303\4&2D2D400&0

  Foutcode: Dit apparaat is niet aanwezig, het werkt niet correct of heeft niet alle benodigde stuurprogramma's geïnstalleerd."
 • [quote:63d226396a="Mericya"]Met een [usb] werkende toetsenbord naar Configuratiescherm – hardware – [verschjint scherm] De wizard Hardware toevoegen – en gewoon volgen – de Compaq toetsenbord aanmelden als een nieuwe hardware. Instructies volgen.

  Als ik goed heb gelezen gebruikt de Compaq toetsenbord een PS2 aansluiting, dan zou u de Compaq toetsenbord zo moeten kunnen aanmelden.
  Hopelijk lukt het, het zou haast moeten lukken.

  Als het niet lukt, er is in de handel ‘usb-ps2 adapter’ [wel een paarse voor een toetsenbord]; die kosten [ik dacht] circa 3 of 4 ¤. success & groet[/quote:63d226396a]Als alleen mijn niet-werkende PS2-toetsenbord is aangesloten, staat er in de wizard 'Hardware toevoegen' geen toetsenbord vermeld.

  De PS2-plug van dat toetsenbord past wel gewoon in de PS2-socket op mijn computer.
 • Hallo, ik was net even gaan google-en en zie onderstaande links:
  [b:7f734eac13]1[/b:7f734eac13]] Problemen met het toetsenbord oplossen in Win XP, Me en98:
  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=nl&dlc=nl&cc=be&lang=nl&docname=c00315805&product=1838036

  2] PS/2-toetsenbord of –muis wordt niet herkend na aansluiting op werkende computer:
  http://support.microsoft.com/kb/262798/nl

  Link [b:7f734eac13]1[/b:7f734eac13]] is hoogstwaarschijnlijk van toepassing voor u, mits u dit nog niet heeft gelezen. groet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.