Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows 7 en diskdrive

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
  • Sinds jaar en dag (vanaf Windows 3.1) gebruik ik al een diskdrive. De meesten hebben dit ding al afgezworen maar ik gebruik het dingetje af en toe nog. Nu werk ik al maanden met Windows 7 (zie onderschrift) en vanochtend wilde ik iets opslaan op een diskette maar wat blijkt nu (had ik nog nooit gezien) hij wordt niet gezien door Windows 7. Vraag is dan ook, is het nog mogelijk om de diskdrive te gebruiken of is slopen de enige optie?
  • je kan eens in het bios kijken of je A drive op aan uit staat
  • [quote:2f5b4f9d92="rob bogers"]hij wordt niet gezien door Windows 7. Vraag is dan ook, is het nog mogelijk om de diskdrive te gebruiken[/quote:2f5b4f9d92] Een floppy station wordt weliswaar nog steeds ondersteund door Win7. Maar is tegenwoordig overbodig. Bij Windows XP was het nog zo, als je die wilt installeren op een SATA harddisk, en je tijdens de setup drukt op F6, dat deze de drivers alleen kon zien vanaf een floppy station. Daarentegen Win7 kan deze drivers ook zien vanaf andere verwisselbare media, zoals usb-stick en CD/DVD schijfjes.

    Maar als je toch wilt proberen op te lossen, check dan deze thread Cant detect Floppy Drive in Windows 7. Check verder nog deze oude topic floppy drive probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.