Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Draadloze printer aansluiten aan bedraadde computer

Anoniem
pang
5 antwoorden
  • Ik heb een wireless router verbonden met een draadloze laptop (Vista) en een bedraadde desktop pc (XP). En verder een draadloze printer (HP)waarop ik met de laptop kan printen. Maar het lukt mij niet om vanaf de desktop pc een verbinding naar de printer te maken.
    Weet iemand of dat kan en zo ja hoe?
  • je zal eerst op de desktop de software moeten installeren die bij de printer zit. vrijwel zeker zorgt die software er op het laatst voor dat de verbinding met de draadloze printer wordt ingesteld.
  • [i:85bda77081]Zit je met die bedrade pc wel in hetzelfde netwerk als de laptop en printer?[/i:85bda77081]
  • De laptop is draadloos met de router verbonden. De desktop via een kabel. Dus: Ja! Ze zitten op hetzelfde netwerk. De laptop kan printen op de draadloze printer. De router heeft een ip adres aan de printer gegeven. Dus de printer zit ook op hetzelfde netwerk. Maar de desktop ziet de draadloze printer niet als ik een printer wil toevoegen. De vraag om de printersoftware te installeren komt dacht ik pas nadat de printer gevonden is. Maar zover kom ik dus niet.
  • [quote:c1d7b53c58="Ik doe wel eens wat"]draadloze printer (HP) (..) Maar de desktop ziet de draadloze printer niet als ik een printer wil toevoegen. De vraag om de printersoftware te installeren komt dacht ik pas nadat de printer gevonden is. Maar zover kom ik dus niet. [/quote:c1d7b53c58] Toch is het gebruikelijk eerst de printersoftware te installeren. Verder heeft de netwerkprinter toestemming nodig in je firewall, om van het netwerk gebruik te mogen maken. Zie bijvoorbeeld op het computer idee forum de FAQMan Netwerkprinter print niet. Het toewijzen van een statisch IP-adres voor de netwerkprinter, is hierbij aan te raden. Had je HP support al gecheckt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.