Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC herbouwen

Anoniem
connections
10 antwoorden
 • Waarom ander moederbord?? Je krijgt geen snelheidswinst als je geheugensnelheid en je cpu niet wisselt.

  Ik zou alleen de voeding opgraden tot een 650 watt model en een dikke videokaart kopen, bv de ati 58 of 59 versie. Of de nvidia 460 - 480.

  Ik vind je pc nog goed genoeg.

  Over een tijdje de moederbord / cpu en geheugen opwaarderen maar dan ben je tegen de 400-600 euro kwijt want je moet dan gaan voor een dikke i7 of de snelste amd phenom.
 • Beste mensen,

  Ik ben van plan een nieuwe kast te kopen en een nieuwe videokaart.
  Maar nou heb ik niet zo veel verstand van hardware, welke het beste is etc.
  dus vraag ik hier, of dit een goed pakket is, wat ik kies. (komt later)

  allereerst, mijn huidige configuratie:
  kast: acer aspire kast
  Acer Aspire AX5810
  moderbord: Acer standaard
  Chipset : Intel G43/G45
  Processor: Intel Core2 Quad q8300 @ 2500 Mhz
  Fysiek geheugen: 4096 MB DD3-SDRAM
  Videokaart: Ati Radeon HD 4650 1024 MB
  HD: Seagate 750 gig (eigenlijk 700 gig)
  OS: Windows 7 Home Premium x64

  dit is mijn huidige configuratie. een voorname reden dat ik de videokaart verwissel, is omdat de videokaart gewoonweg bagger is. hij vertoont bij het minst geringste lagg en kan nog niet eens crysis aanzetten (bij opstarten komt al dat de videokaart niet goed genoeg is).

  dan nu de configuratie die in gedachten is:
  kast: aerocool Syclone2 (nog niet uit, maar binnenkort geloof ik)
  Moederbord:Asus P5P43TD
  Chipset:intel p43
  Processort: Intel Core2 Quad (overzetten)
  Fysiek geheugen: 4096 MB (overzetten)
  Videokaart: Sapphire HD5770
  de voeding zet ik ook over.

  videokaart + moederbord: http://www.alternate.nl/html/pcbuilder/detailView.html?cn=1&tn=BUILDERS&kind=pcbuilder
  kast: http://www.aerocool.com.tw/index.php/products/31-pgsr/100-syclone2b.html

  is dat een handige configuratie? na wat berekingen zal dit ongeveer 300 euro kosten, en veel meer wil ik eigenlijk ook niet uitgeven, voor deze 3 onderdelen. (rond de 250 - 350 euro). ik zet het zelf in elkaar met een vriend van me, die veel verstand van computers heeft.

  als iemand anders een betere configuratie weet, zet maar in een alternate link, das is het makkelijkst, denk ik. :)
 • hoeveel watt is je voeding? Als je een nieuwe zware videokaart koopt is er een kans dat je voeding te licht is. Die acer dingen zijn vaak precies berekend op de voeding en verbouwen zorgt meestal voor verrassingen.
 • pfiew, geen flauw idee.
  waar kan ik dan vinden? :oops:
 • Behuizing openen, op de zijkant van de voeding zit een sticker met specs.
 • nou, ik moet nog nadenken over een nieuw moederbord, omdat hij waarschijnlijk op de kop om in de kast zit, want de videokaart zit bovenaan, maar het is wel een standaard acer moederbord. en het gaat me eigenlijk niet om werkgeheugen winst of een nieuw cpu, want dat zou ik wel een andere socket moederbord nemen voor bv een i7. het gaat me vooral om de videokaart en de kast, waarbij het voor een deel aan mooiigheid gaat en om handigheid.

  en bij de voeding kan/mag ik niet komen. er zit een sticktje op dat als die word doorgescheurt, de garantie eraf is. ik heb wel ergens gelezen dat als je je pc bij een acer winkel laat maken, ze er geen nieuwe op doen…
 • even een snelle vraag nog hoor. als ik de harde schijf overzet naar de nieuwe pc, gaat dan het geheugen (alles wat erop staat, inclusief os) er niet af? want op een gegeven moment zit er gewoon geen stroom op omdat ik dan het stroom van mijn pc afhaal om het over te zetten…
 • Data op een een harde schijf blijft bestaan als je hem overzet. Het is als magnetische sporen opgeslagen net als een magneetband.

  Als je een nieuw moederbord neemt is de windows versie op de schijf niet meer bruikbaar.
 • dus, het handigst is dat ik het moederbord overzet? want ik heb een acer-versie van windows, die er al standaard op stond…

  wat misschien wel kan, is een windows installatie dvd van het internet halen en dan mijn eigen licentie gebruiken??? al is dit denk ik niet legaal XD, weet wel zeker van niet eigenlijk. :roll:
 • [quote:03d03e9b42="connections"] ik heb een acer-versie van windows, die er al standaard op stond (..) een windows installatie dvd van het internet halen en dan mijn eigen licentie gebruiken? al is dit denk ik niet legaal XD [/quote:03d03e9b42] Dat is inderdaad niet legaal. Want de meegeleverde Windows versie van de Acer is een OEM versie, die niet mag meeverhuizen naar een ander moederbord. Als je de product-code van je Acer-versie van Windows gaat gebruiken op een andere moederbord, zul je 'm waarschijnlijk niet kunnen activeren. Veder zit een gedownloade Windows waarschijnlijk vol met virussen, spyware en key-loggers.

  Als je geen ongebruikte Retail versie van Windows hebt liggen, ligt bij het aanschaffen van een nieuwe moederbord een Windows licentie voor de hand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.