Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hdd usb probleem ?

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • Ik heb 2 (externe) LaCie USB 2.0 harddisks gekoppeld aan mijn PC. Echter iedere keer als de PC uit de slaapstand wordt gehaald is de verbinding verbroken (zie bijgevoegd plaatje). Ik kan de verbinding alleen herstellen door de stroom van de HDD's af te halen en opnieuw aan te sluiten. Allemaal erg irritant, ik moet daarvoor iedere keer onder mijn bureau kruipen. Ook starten de HDD's op het moment dat de koppeling wel goed is vaak plotseling opnieuw op, ben je net een foto aan het bewerken floept ie plotseling onder je handen vandaan.

  Ik heb dit probleem zowel met mijn nieuwe W7 als mijn oude Vista PC. Toen ik de HDD's pas had, had ik hier geen probleem van. De HDD's zijn ongeveer 2 jaar oud.

  Heeft iemand een oplossing voor dit pobleem?

  http://www.helpmij.nl/forum/attachment.php?attachmentid=111455&d=1289124598
 • Een mogelijk is in apparaatbeheer het volgende uit te zetten indien deze instelling aanwezig is:

  De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen

  Link: http://support.microsoft.com/kb/817900/nl
 • Iets dergelijks had ik ook met mijn printer. De oplossing was op een PCI-USB kaart te nemen en de printer daar op aan te sluiten.
 • [quote:ce541602bf="Pceetje"]Een mogelijk is in apparaatbeheer het volgende uit te zetten indien deze instelling aanwezig is:

  De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen

  Link: http://support.microsoft.com/kb/817900/nl[/quote:ce541602bf]
  Ik kan deze instelling niet vinden. Denk zelf ook niet dat dit hier van toepassing is omdat wanneer de PC in de slaapstand is de externe HDD gewoon op zijn eigen voeding blijft draaien.
 • [quote:e3c027e392="Kjiratsiekoedel"]Iets dergelijks had ik ook met mijn printer. De oplossing was op een PCI-USB kaart te nemen en de printer daar op aan te sluiten.[/quote:e3c027e392]
  Deze HDD is al aangesloten op een PCI-USB kaart.

  Ik blijf het een probleem vervelend vinden. Op beide PC'sdezelfde problemen (met verschillende OS). Heb ik te maken met twee (?) defecte externe HDD's. Eén zou kunnen maar twee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.