Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC advies gevraagd, budget 600-700 euro

Mja, de processor van de Medion PC is eigenlijk prima voor wat je ermee wilt doen. Dus als al die features van die PC je zo bevallen, zou ik als ik jou was gewoon met de slaapzak voor de Aldi gaan liggen ... :wink:

Anoniem
Obi-wan-kenobi
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zal maar gelijk beginnen met dat ik een beetje een noob ben op het gebied van de samenstelling van pc's en de onderdelen.
  Ik wilde graag deze week een nieuwe pc aanschaffen. Eerst een aantal zaken op een rijtje:

  - Mijn budget is tussen de 600 en 700 euro, en dan alleen voor het systeem.
  - Ik zal de pc voornamelijk gebruiken voor films (HD), muziek, downloaden, office bewerkingen en internetten.
  - Ik game eigenlijk nooit dus games aankunnen hoeft van mij niet echt.
  - Ik hoef er geen randapparatuur bij. Dat heb ik al of koop ik apart.
  - oude pc blijft in gebruik, wordt dus niet verkocht.
  - Wat betreft besturingssysteem zou ik graag Windows 7 willen in het Nederlands. Nu weet ik niet echt welke versies er voor de rest zijn..

  Met deze gedachten stuitte ik op twee al kant en klare pc's:

  - Een medion pc van de aldi: http://www.aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_47/OFF01.SHTML

  - en eentje van alternate: http://www.alternate.nl/html/product/PC_Complete_Systemen_met_besturingssysteem/ALTERNATE/Minerva_P050/483612/?tn=BUILDERS

  Nu vroeg ik mij af of één van deze pc's geschikt is voor mijn eisen en of je kunt zeggen dat de één beter is dan de ander?

  Daarnaast vroeg ik me nog af of het met mijn eisen niet beter is om er zelf 1 samen te stellen, of kom ik dan op eenzelfde prijs uit?

  Alvast bedankt voor iedere reactie!
 • Hallo,

  De systemen die je hebt uitgezocht zijn allebei niet echt slecht maar vooral de pc van alternate is grafisch niet sterk.
  Ik heb voor je een pc samengesteld deze kost 701.50 euro.

  Dit is het systeem dat ik voor je heb samengesteld. Grafisch is dit systeem veel beter als die van Alternate. Je moet bij dit systeem het systeem wel zelf in elkaar zetten. Dit kan 4launch ook voor je doen tegen een meerprijs van 49 euro. Je kan eventueel nog wel besparen op sommige onderdelen maar dat komt de presetaties van je systeem niet ten goed.

  Succes!
 • Dankjewel voor je antwoord! Hier kan ik zeker iets mee. Ik denk dat zelf samenstellen dan toch wel loont aangezien met een kleine investering meer ik een betere pc krijg.
 • Die Medion PC is best aardig voor dat geld en voldoet prima aan je eisen. Er zit ook 3 jaar garantie op.

  De Alternate PC is wat minder fancy (behuizing ziet er niet uit!), maar heeft wel een krachtige processor. Onboard videochip kan ook gewoon Full HD video aan.

  Kijk ook eens naar de Desktopdeals van Dell, daar zit elke week ook wel wat leuks tussen. Bijv. die met Core i5-760 processor, daar kan je dan een hele tijd mee vooruit.
  http://www1.euro.dell.com/nl/nl/thuis/deals5/fs.aspx?refid=deals5&s=dhs&cid=HDDesk&cs=nldhs1&dgc=IR&lid=SHP_BK2

  En de samenstelling van Just_kevin met HD5770 is nogal overkill als je niet van plan bent te gaan gamen …
 • Ik weet niet of je per se 700 euro wilt uitgeven, maar een dell inspirion 560 voldoet ook ruimschoots aan je eisen. Ben je voor 400 euro klaar.

  http://www1.euro.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/minicat/new/upsell/inspiron-560-D005645-deals?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs
 • Bedankt voor uw reactie.

  Ik zal inderdaad eens ook rondkijken op de Dell site.
  Ik denk dat ik zo wel genoeg weet om een mooie pc aan te schaffen.
 • [quote:957509291b="gerben"]Ik weet niet of je per se 700 euro wilt uitgeven, maar een dell inspirion 560 voldoet ook ruimschoots aan je eisen. Ben je voor 400 euro klaar.

  http://www1.euro.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/minicat/new/upsell/inspiron-560-D005645-deals?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs[/quote:957509291b]


  Dat je voor 400 euro klaar bent is waar maar je hebt dan maar 1 jaar garantie. Als er in dat jaar iets kapot gaat dan kun je met Dell bellen en hun halen je pc op en bezorgen hem binnen 10 dagen terug. Tegen een meerprijs van 200 euro heb je 4 jaar garantie met next-business day on site garantie. Dat houd in dat als je Dell belt als je pc niet goed werkt hun de volgende werkdag naar je toe komen om je pc te maken. Je betaalt dan in totaal 599 euro. Afhankelijk van wat je wilt maar als je toch voor deze pc wilt gaan en het geld toch beschikbaar hebt zou ik persoonlijk voor de extra garantie erbij kopen.
 • Ik heb nog eens nagedacht..

  Beiden kant en klaren pc's, die van de aldi en die van alternate, hebben wel iets wat ik wil.

  De aldi heeft de betere videokaart en usb 3.0 en het docking station wat ik ook wel graag zou willen in me nieuwe pc. De alternate pc heeft weer de betere processor als ik t goed heb.

  Is het niet mogelijk om dit te combineren en het beste van beiden in 1 pc te stoppen van 600 euro exclusief assemblagekosten? Want de medion spreekt mij voor de rest erg aan, alleen de processor niet. Dus een systeem met de amd X4 965 processor en een ATI HD videokaart en een behuizing met usb 3.0 en docking station. Voor de rest gwn dezelfde eigenschappen zoals een 1.5 TB HDD enzovoorts..

  Kan iemand zo eentje voor mij samen stellen voor dat geld? Is er zo'n soort behuizing voor een redelijke prijs?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.