Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf kopen

Anoniem
wessma
8 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Ik heb even een vraagje. Ik wil binnenkort een externe harde schijf kopen, maar ik weet niet zo goed waar ik op moet letten.
  Een punt dat k erg belangrijk vind
  - Mijn tv moet via de USB-aansluiting de (avi)bestanden kunnen openen

  Ik las namelijk bij een recensie van een externe harde schijf dat iemand zijn tv de bestanden niet kon openen, is er iets in de specificaties waar ik op moet letten zodat mijn tv dat wel kan? Mijn tv is een Samsung LE32C550J1W.
  En bestaan er veel externe harde schijven van 1TB die niet met een adapter werken maar alleen de USB-aansluiting nodig hebben? Of zitten er voordelen aan harde schijven die nog via de netspanning zijn aangsesloten?

  Alvast bedankt!
  Florian
 • Je externe hd moet FAT32 geformateerd zijn, dat zijn ze overigens bijna allemaal. Dus niet zelf naar NTFS converteren omdat je er dan grotere bestanden op kan zetten, groter dan 4GB (MP4 films e.d.).
  Met AVI bestanden blijf je praktisch altijd onder die "magische" grens.
  Ik zou gaan voor een uitvoering met een externe voeding zodat de externe hd de 5V niet via de usb moet krijgen.
  Momenteel zijn 1 of 1,5 TB schijven rond de 100 euro goed verkrijgbaar en koop hem bij een vertrouwd adres waar je later ook voor garantie terecht kunt.
 • Ik zou trouwens gaan voor een harddisk zonder externe voeding (met een 2,5 inch hardeschijf, of mischien wel een grote USB stick http://www.opus.nl/Dane-Elec-zMate-Capless-16-GB/d/foto/14994/). Geen gezeur met een extra stekker. Houdt er rekening mee dat een TV geen externe ondertitels afspeelt.

  Ikzelf heb een AC Ryan Mini waaraan ik een 640GB (NTFS) externe 2,5 inch harddisk aangesloten heb (die zijn er ook in 1TB te vinden). Dit ding speelt bijna alle formaten af.
  http://tweakers.net/pricewatch/263078/samsung-s2-portable-1tb-zwart.html
 • Kijk eens op www.mobile-harddisk.nl
  Ik was ook op zoek naar externe schijven. Het lijkt er op dat schijven zonder externe voeding vaak 2,5 " of kleiner zijn. De maximum opslag is dan maar 750 Gb. Kijk je naar de 3,5" modellen dan gaan die veel verder, maar hebben wel externe voeding nodig.
  De 2,5" zijn handiger voor mobiel gebruik. Voor een vaste opstelling kun je vaak wel met een adapter overweg.
 • [quote:1aedb23677="BrownyM"]Kijk eens op www.mobile-harddisk.nl
  Ik was ook op zoek naar externe schijven. Het lijkt er op dat schijven zonder externe voeding vaak 2,5 " of kleiner zijn. De maximum opslag is dan maar 750 Gb. Kijk je naar de 3,5" modellen dan gaan die veel verder, maar hebben wel externe voeding nodig.
  De 2,5" zijn handiger voor mobiel gebruik. Voor een vaste opstelling kun je vaak wel met een adapter overweg.[/quote:1aedb23677]

  Samsung die ik hierboven noem is overigens een 2,5 inch van 1 TB en heeft geen externe voeding nodig
 • Kijk elke externe hd heeft voeding nodig, zonder doet hij het niet.
  Nu zijn er 2 mogelijkheden:
  - of hij haalt zijn 5V via de usb aansluiting uit je pc/laptop en ben je dus afhankelijk van de spanning die misschien met andere usb aansluitingen moet worden "gedeeld".
  - of hij haalt zijn 5V via een externe adapter rechtstreeks uit je wandcontactdoos.
  Gebruik je de externe hd bijna altijd thuis neem dan geen risico en gebruik dan een hd met een externe voeding.
  Gebruik je de externe hd altijd als je op reis bent of op plaatsen waarvan je niet zeker bent van een 230V voeding, ja kied dan voor een hd die via de usb aansluiting zijn voeding betrekt.
 • Bedankt allemaal voor de nuttige tips!

  Ik zou mijn externe HDD voornamelijk thuis gebruiken, maar prefereer er toch eentje zonder aparte voeding, omdat ik hem vaak wil verslepen tussen mijn tv en computer.

  [quote:e10f30addc]Houdt er rekening mee dat een TV geen externe ondertitels afspeelt. [/quote:e10f30addc] bedoel je aparte srt bestandjes? Ik kwam er laatst achter dat ik, als ik de srt bestanden dezelfde naam geef als de film en die ook op de usb-stick zet samen met de film, gewoon de ondertiteling erbij af kon spelen. Dan zou dat met een HDD ook wel moeten werken toch?
 • Oh, en kunnen er op FAT32 geen bestanden groter dan 4 GB? Op nieuwsservers zijn 720p films meestal rond de 6GB, kan ik die dan niet op de harde schijf zetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.