Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan scanner niet meer installeren.

Anoniem
None
24 antwoorden
 • http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=67224 :?
 • Beste bsa100
  Dank voor de snelle reactie en de mogelijke oplossing.
  Doet zich alleen het probleem voor dat ik niet weet waar ik Epson in het register kan vinden.
 • http://revo-uninstaller.softonic.nl/

  Dit programma zoekt alles van Epson voor je op ( als je daar opdracht voor geeft) en verwijderd de software dan.
  Daarna wel opnieuw opstarten :)
 • Tengevolge van een crash moest ik Windows XP Home Edition opnieuw installeren. Dit had als consequentie dat ik ook mijn Epson Perfection 1260 scanner opnieuw moest installeren. Ik heb dit verscheidene keren geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Epson Twain is geen probleem, maar de setup van Epson Smart Panel geeft als boodschap dat setup de installatie van een vroegere versie heeft gedetecteerd (hetgeen vreemd is, want met de herinstallatie van Windows XP is alles van de harde schijf gewist). De setup vraagt dan of het de eerdere versie moet deïnstalleren. Als ik dan op "Ja" klik (bij "Nee"wordt de setup sowieso geannuleerd), verschijnt er een venster dat vraagt de licentievoorwaarden te accepteren. Er is echter geen tekst in het venster. Als ik desondanks op "Ja" klik, verschijnt de foutmelding "Fout 0x8004072. Beschrijving: Kan dll: OSInfo niet laden. Setup wordt nu afgesloten." Wie weet hier raad op?
 • USB interface .
  dus je moet eerst de software installeeren .
  dan pas de scanner aansluiten dan pas de stroom op de scanner .
  dus haal alles van epson van je pc ook uit het register .
  dan weer de software installeeren dan pas de scanner aansluiten
 • Beste Dragon,
  Dank voor de tip. Ik heb het programma gedownload, geinstalleerd en zijn werk laten doen. Het heeft inderdaad alles van Epson verwijderd, maar tot enig resultaat heeft dat niet geleid. Het installeren van de scanner lukt nog steeds niet. Alles wat ik in mijn omschrijving van het probleem heb vermeld, doet zich nog steeds voor. Ik ben aan het eind van mijn Latijn, tenzij iemand nog een oplossing aan de hand kan doen.
 • [quote:ef61277ca9="John Wessel"]Beste Dragon,
  Dank voor de tip. Ik heb het programma gedownload, geinstalleerd en zijn werk laten doen. Het heeft inderdaad alles van Epson verwijderd, maar tot enig resultaat heeft dat niet geleid. Het installeren van de scanner lukt nog steeds niet. Alles wat ik in mijn omschrijving van het probleem heb vermeld, doet zich nog steeds voor. Ik ben aan het eind van mijn Latijn, tenzij iemand nog een oplossing aan de hand kan doen.[/quote:ef61277ca9]

  Heb je ook gedaan wat BSA 100 je vertelde? Dus eerst de software installeren met scanner uit en de USB kabel los? De scanner pas aan en aansluiten(USB) wanneer er om gevraagd wordt. Dan moet het lukken n.l :)
 • Beste Dragon,
  Ik had reeds eerder gedaan wat bsa me schreef, dus de usb-kabel van de scanner eruit en de stroom eraf. Desondanks geen resultaat. De setup blijft zeggen dat er een eerdere versie is gedetecteerd die er eerst af moet. Er is verdomme geen eerdere versie, want de herinstallatie heeft de harde schijf geformatteerd waarbij alles wat er op stond is gewist. Dat verhaal over die eerdere versie is dus gelul van een dronken aardbei. Hoe het ook zij, ik krijg de installatie niet voor elkaar.
 • Ben nu toch wel getriggerd LOl
  Kijk eens hier : http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/1203119731
  Wel even een stukkie scrollen.

  Ik weet dat je SP3 hebt, maar nooit…..etc
  Suc6 Anjo
 • Mogelijk een oplossing: Windows installer cleanup http://majorgeeks.com/Windows_Installer_CleanUp_Utility_d4459.html
  Is een programma van Microsoft, maar wordt door hen niet meer aangeboden.
 • Beste Eddy X,
  Dank voor de link. Ik heb het programma gedownload, geinstalleerd en zijn werk laten doen. Echter, van een Epson installatie gaf het niets aan, dus ook hier geen oplossing van mijn probleem.
  Niettemin dank voor de aandacht.
 • Beste bsa100
  Dank voor de snelle reactie en de mogelijke oplossing.
  Doet zich alleen het probleem voor dat ik niet weet waar ik Epson in het register kan vinden.


  Start >Uitvoeren >Regedit> Epson> F3 volgende zoek opdracht .
 • Beste bsa100,
  Ik heb na het intypen van "regedit" in het register 2 Epsons gevonden en verwijderd. Heeft niets geholpen. De Epson software verdomt het om de scanner te installeren.
  In ieder geval bedankt voor de aandacht.
 • Als je de scanner aansluit, zie je die dan staan in apparaatbeheer?
  Als dat zo is, kun je rechts klikken en voor driver update kiezen. Dan verwijs je naar de driver die aanwezig is in de snanner installatie software. Die staat meestal op een meegeleverd CD'tje.
  Als dit niet lukt:
  Ik weet niet of je naast Windows al veel hebt geínstalleerd. Indien niet is het misschien sneller om Windows nog eens opnieuw te installeren waarbij de scanner niet is aangesloten. Dan zou er geen Epson moeten verschijnen, lijkt me.
  Dan kun je de scanner software installeren en daarna de scanner aansluiten.
 • Beste A. Tip,
  De scanner staat niet in apparaatbeheer, omdat ik hem niet kan installeren. De rest van je suggesties kan ik dan ook niet opvolgen.
  Ik heb na het herinstalleren van Windows alles wat ik voor de crash had ook geherinstalleerd, dus mijn harde schijf is aardig gevuld (41,4 GB).
  Het raadselachtige van het gehele gedoe met de scanner is dat met het kortgeleden opnieuw installeren van Windows alles van de harde schijf is gewist (naar ik veronderstel). De setup van de Epson zou dus niet kunnen aangeven dat er een eerdere versie is gedetecteerd die eerst verwijderd moet worden. Toch doet de setup dat. Ik heb van alles al geprobeerd: talloze keren de setup in werking gezet, Revo uninstaller met Epson Twain (dat wél geinstalleerd kan worden) zijn werk laten doen, alle Epson componenten uit het register verwijderd. Niets helpt. Epson Smart Panel verdomt het om zich te laten installeren. Ik heb geen idee wat ik nu nog kan ondernemen.
  In ieder geval dank voor je aandacht.
 • Laat ik eens een longshot wagen;\Herstart in veilige modus zónder netwerk ondersteuning en kijk eens wat je dan kunt bereiken.
  Alhoewel jij zegt dat er niets meer op je windowsversie zou moeten staan , geef je ook aan te betwijfelen of je HDD compleet geformatteerd is vóór je laatste installlatie.
  Kijk of in veilige modus regedit nog wat vindt , en teest of je daarna wel de installatie van epson kunt laten werken.

  De reden van starten zonder netwerk is omdat ik een donkerbruin vermoeden begin te krijgen dat je instalprog direct een Inetverbinding legt voor evt updates en dáár de eerdere instalgeschiedenis vandaan tovert
 • Beste Anjo,
  Dank voor je reactie.
  Ik zal je advies opvolgen en dan eens kijken of dat de oplossing is.
  Echter een ding: Ofschoon ik aardig met een p.c. overweg kan, sta ik in sommige aspecten ervan op het niveau van een Neanderthaler. Hoe schakel ik in de veilige modus netwerk uit?
 • Beste Anjo,
  Dank voor je reactie.
  Ik zal je advies opvolgen en dan eens kijken of dat de oplossing is.
  Echter een ding: Ofschoon ik aardig met een p.c. overweg kan, sta ik in sommige aspecten ervan op het niveau van een Neanderthaler. Hoe schakel ik in de veilige modus netwerk uit?
  dat komt er toch te staan .
  als je opstart en dan op F8 drukt .
 • Ik heb je advies opgevolgd en ook dat bleek geen oplossing voor het probleem te zijn.
  In de Veilige Modus deed de setup van Epson Smart Panel precies hetzelfde als in de normale modus. Weer het geouwehoer over een eerdere versie die eerst verwijderd moest worden en weer het blanco venster van de licentievoorwaarden waarop ik op Ja moest klikken en weer de foutmelding "Error 0x8004072. Description: Cannot load dll: OSInfo. Setup is now closed."
  Ik heb Epson Twain dus weer verwijderd en in de Veilige Modus "regedit" opgeroepen en onder Hkey_Local Machine – Software Epson verwijderd. Er zijn dus volgens mij geen sporen meer van Epson in mijn p.c., maar dat was bij eerdere installatiepogingen ook al het geval en toch heeft dat niet geholpen.
 • Beste Anjo,
  Bedankt voor deze link. Ik zal de instructies daarop opvolgen en dan eens kijken of dat eindelijk de oplossing biedt.
  Een ding nog dat ik graag wil weten: Er staat "Download a patch from Microsoft. (only for XP SP1 user)" en "Install the Microsoft patch. (only for XP SP1 user)". Ik heb zowel SP2 als SP3. (Misschien ook wel SP1, maar dat weet ik niet. Mogelijk is dit geintegreerd in Internet Explorer 8 die ik kortgeleden heb geinstalleerd.) Wat moet ik dan met deze 2 instructies?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.