Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Upgrade PC (edited)

Anoniem
Obi-wan-kenobi
8 antwoorden
 • Hallo,

  Enkele jaren hebben jullie mij goed geholpen bij de aankoop van mij nieuwe pc. Ondertussen zitten we nu een 5tal jaar verder en is het mijns inziens tijd geworden om een nieuwe configuratie aan te schaffen.

  Nu zit ik met volgende dilemma, wat zou ik doen? Mijn huidige pc upgraden of gewoonweg een nieuwe laptop kopen? Mijn budget draait rond de duizend euro.

  Ik zou deze configuratie voor volgende dingen willen gebruiken: internet, office en football manager. Voor zwaardere spelletjes heb ik mijn xbox360, dus een high-end gamingsysteem hoeft niet van toepassing te zijn :) .

  Voordeel van de upgrade is gewoon het principe. Heb indertijd mijn computer zelf in elkaar gestoken met de gedachte er voordeel uit te halen in de toekomst (verouderde onderdelen makkelijker veranderen).
  Anderzijds is een laptop gebruiksgemakkelijker, maar eventueel brozer?


  Mijn huidige pc heeft volgende configuratie
  2 harde schijven van maxtor van elk 80gb
  dvd-writer
  dvd-lezer
  3 giga DDR-ram
  msi k8n neo platinum moederbord socket 939
  AMD athlon 64 3500 processor
  Ati X800 grafische kaart
  voeding van +- 500 wat (zalman)
  creative geluidskaart audigy 2

  Wat denken jullie?

  Heb zelf een 5-6tal jaar plezier gehad aan deze configuratie. Zou graag een systeem hebben om weer een 5tal jaar goed te zitten.

  Dank bij voorbaat!
 • Tja eigenlijk zijn alleen de voeding en (eventueel) de geluidskaart nog interessant om te gebruiken, natuurlijk kan je altijd de dvdlezer en brander overzetten als die nog goed werken.

  Voor de rest zijn alle onderdelen te oud om nog te gebruiken. Processoren voor dat moederbord zijn niet meer te krijgen (alleen 2e hands).

  Wil je eventueel weer zelf in elkaar zetten? Voor 1000 euro kan je een prima systeem in elkaar zetten waar je wel een aantal jaar mee vooruit kan. Voor wat minder ook wel. Als je 700 euro uittrekt voor een kant en klaar systeem ben je ook klaar.
 • [quote:4d100b57b4="midfield general"]Ik zou deze configuratie voor volgende dingen willen gebruiken: internet, office en football manager.[/quote:4d100b57b4]Draait er nu dan iets niet lekker met deze configuratie? Onder XP moet internet en office op deze PC met 3GB RAM toch prima draaien.

  Kom je wat tekort qua 3D graphics, dan kun je er nog wel een leuk AGP kaartje voor krijgen, nl. de Radeon HD4650.
 • Probleem zit bij football manager. Om echt lekker te draaien dient er zo'n duocore processor aanwezig te zijn.
  Als ik dan toch een nieuwe processor en moederbord moet kopen, kan ik niet anders dan een nieuwe grafische kaart aangezien mijn huidige nog zo'n agp-model is.
 • Heeft een dergelijke applicatie veel processorkracht nodig en wil je wel weer 5-6 jaar vooruit (ook met nieuwere versies), neem dan liever een desktop dan een laptop.

  Qua desktop moet je dan denken aan een stevige quad core processor zoals de Intel Core i5-760 of de hyperthreaded Core i7-870. Wil je toch liever een laptop, neem dan minimaal een Intel Core i5-460M (dual core).

  Denk ook aan schermresolutie, voor desktops is tegenwoordig een 22-24" scherm met een 1920x1080 pixels gangbaar. Voor laptops is een 15,6" 1388x768 pixels scherm of een 17,3" 1600x900 pixels scherm gangbaar (uitzonderingen daargelaten). Houd hier ook rekening mee met het uitkiezen van de juiste videokaart/chip.

  Wil je advies vwb. een nieuwe desktop, lees dan dit topic eerst door:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=190657

  En heb je een winkel die de voorkeur geniet, geef dat dan ook door en dan kijken we wel in het assortiment van die winkel.
 • Hallo,

  Zou dus kijken voor een nieuw moederbord (met onboard geluidskaart) met bijhorende processor, 4 gig ram en een goede grafische kaart. Verder zou ik nog een harde schijf willen kopen van minimum 320 gig en 7200 RPM.

  Mijn computerscherm is een 17inch TFt scherm en dit werkt. Bijgevolg ga ik hier nog geen geld aan uitgeven.

  Gebruik:
  1) Office
  2) Internet
  3) Muziek
  4) Football manager 2011
  => systeemvereisten
  Intel Processor - Celeron E1200 Dual-Core 1.6GHz
  AMD Processor - Athlon 64 X2 Dual Core QL-60
  Nvidia Graphics Card - GeForce GT 230
  ATI Graphics Card - Radeon X800 XT
  RAM (Memory) - 1.5 GB

  Hoe beter de processor, hoe sneller het spel vooruitgaat. Dus processorkracht is hier belangrijk.

  Had zelf een bedrag van maximum 800 euro in gedachten. Maar als ik voor minder geld aan een goed systeem raak, zoveel te beter natuurlijk!

  Had verder graag naar volgende winkel geweest:
  http://www.codima.be/

  Dank bij voorbaat!
 • Oei, prijzige winkel daar in Vlaanderen …

  Misschien een idee om ook eens bij Dell te kijken, bijv. naar de Studio XPS 7100 voor 799 euro:
  http://www1.euro.dell.com/be/nl/thuis/Desktops/studio-xps-7100/pd.aspx?refid=studio-xps-7100&s=dhs&cs=bedhs1&~ck=mn
 • [quote:301ee92c0c="Obi-wan-kenobi"]Oei, prijzige winkel daar in Vlaanderen …

  Misschien een idee om ook eens bij Dell te kijken, bijv. naar de Studio XPS 7100 voor 799 euro:
  http://www1.euro.dell.com/be/nl/thuis/Desktops/studio-xps-7100/pd.aspx?refid=studio-xps-7100&s=dhs&cs=bedhs1&~ck=mn[/quote:301ee92c0c]

  En deze winkel?
  http://www.alternate.be/html/index.html

  Ga in ieder geval wel upgraden ipv een nieuw systeem te kopen.

  Zie bijvoorbeeld dat de phenom II X6 1055 t goedkoper is dan de intel i5 of I7, maar reflecteert dit prijsverschil daadwerkelijk het prestatieverschil? Of is dit in mijn geval (bovenstaande toepassingen) niet echt van toepassing?

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.