Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan matrixprinter kapot zijn, hoewel printerzelftest lukt?

Anoniem
Henk Meerwijk
12 antwoorden
 • Ik denk zelfs dat de driver ook in orde is, er komt immers vanuit XP netjes een testpagina uitrollen. Welek melding krijg je als je probeert te printen?
 • Ik heb een matrixprinter van 19 jaar oud: Star LC-20. Hij kan nu wel een zelftest printen. Maar ik kan er geen bestand mee printen met AbiWord. Dat is tekstverwerkingssoftware. Ik heb dat op twee verschillende computers geprobeerd, waarmee ik eerder wel kon printen met deze printer. Het lukt ook niet met WordPad-software.

  Ik heb de data-kabelaansluitingen gecontroleerd. En ook gebruik van een andere datakabel hielp niet.

  Ook het gebruik van de Windows-probleemoplosser leidde niet tot een oplossing. Ik heb daarbij alleen niet geprobeerd om de poort opnieuw te installeren, want het lijkt me onwaarschijnlijk dat dat op beide computers nodig zou zijn.

  Op beide computers werk ik met Windows XP.

  Kan het zijn dat deze printer defect is, hoewel hij wel een zelftest kan printen? Of is het probleem toch softwarematig?
 • Je kunt ook vanuit XP geen testpagina printen? Start > Printers en faxapparaten > Rechtsklikken op de printer > Eigenschappen > Testpagina afdrukken.
 • [quote:54e65f09de="Hans60"]Je kunt ook vanuit XP geen testpagina printen? Start > Printers en faxapparaten > Rechtsklikken op de printer > Eigenschappen > Testpagina afdrukken.[/quote:54e65f09de]Bedankt Hans. Het lukt wel om een testpagina te printen via Windows XP, zoals je voorstelde.
 • Dan lijken mij printer en verbinding in orde en zul je het in de driver of abiword moeten zoeken. Probeer eens een tekstje in notepad af te drukken.
 • [quote:280514a03c="gerben"]Dan lijken mij printer en verbinding in orde en zul je het in de driver of abiword moeten zoeken. Probeer eens een tekstje in notepad af te drukken.[/quote:280514a03c]Notepad kan ik niet vinden. Is dat hetzelfde als Kladblok in Windows XP? Ik heb een testbestandje gemaakt in Wordpad en in Kladblok.

  Als ik in die testbestandjes een printopdracht geef, verschijnt een klein venstertje in het midden van het beeldscherm, met een tekstje. Maar die tekst verdwijnt te snel om te lezen. Ook is er dan een halve seconde lang een printericoontje zichtbaar rechtsonder op de blauwe taakbalk, maar ook die floept direct weer weg, zodat ik niet het printermenu kan openen.
 • Ik heb nu deze printer opnieuw geïnstalleerd op poort lpt1. Na die installatie probeer ik opnieuw om een testpagina te maken via Windows XP, maar die wordt nu NIET gemaakt. Betekent dat dat de printer toch kapot is?
 • Draait de printer spooler service wel?
  Kun je op een andere printer wel afdrukken?
 • [quote:d4a90e0bf2="gerben"]Draait de printer spooler service wel?
  Kun je op een andere printer wel afdrukken?[/quote:d4a90e0bf2]
  Hoe kan ik controleren of de printer spooler service werkt?

  Ik heb geen andere printer om uit te proberen.
 • windows_toets + r
  services.msc
  printer spooler -> moet op startend/gestart staan

  Geen buurman/vriend/kennis/collega die even wil lenen?
 • [quote:14a3ab1bb3="gerben"]windows_toets + r
  services.msc
  printer spooler -> moet op startend/gestart staan

  Geen buurman/vriend/kennis/collega die even wil lenen?[/quote:14a3ab1bb3]Bedankt Gerben. Printspoolen staat op 'gestart' in het menu waarnaar je me verwijst. Het lenen van een andere printer is niet zo makkelijk.
 • [quote:3636931992="Henk Meerwijk"]Ik heb nu deze printer opnieuw geïnstalleerd op poort lpt1. Na die installatie probeer ik opnieuw om een testpagina te maken via Windows XP, maar die wordt nu NIET gemaakt. Betekent dat dat de printer toch kapot is?[/quote:3636931992] Wel vreemd dan dat het je vanmorgen nog wel lukte. Verder is het altijd mogelijk, dat hardware plotseling de geest geeft. Had je op de site van Microsoft Artikel ID: 308028 al gecheckt http://support.microsoft.com/kb/308028 Probeer zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven, wat er mogelijk fout gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.