Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hikkende laptop

Anoniem
Tompecht
15 antwoorden
 • Hallo,

  Het is al een tijdje geleden dat ik hier heb gepost.

  Maar ik heb een probleempje met m'n laptop.
  Ik heb een redelijk oude Toshiba Satellite L350D-10i en ik heb er een splinternieuwe harddisk ingezet.
  Het is niet zomaar een harddisk, het is de Seagate Momentus XT met 4GB SSD aan boord.
  Dit ding geeft alleen maar problemen in m'n notebook, en daar wil ik graag vanaf. Aangezien ik mijn laptop niet in AHCI modus kan zetten in de BIOS, wou ik aan jullie vragen of iemand weet hoe ik ervoor kan zorgen dat m'n harde schijf het weer goed doet.

  Exacte probleemomschrijving:
  Ik heb een nieuwe harde schijf, heb ik in m'n notebook gezet, en er windows op gezet. Na enige tijd begint de harde schijf te 'hikken', dat wil zeggen dat als ik wat typ, haakt hij om de 10 seconden. Ik heb de firmware van de schijf ook al 2 updates gegeven en die BIOS ook vervangen van mijn laptop. Heeft iemand suggesties voor dit probleem?

  Ik hoor het graag!  M.v.g.
  Tom Pecht
 • eerste gedachte: is die schijf van 4gb niet erg klein om daar een windows installatie die goed moet werken op te zetten…..?
  welke windows gaat het om?
 • In het bericht van Tompecht lees ik dat hij een schijf van 500GB heeft met 4 GB geheugen.
 • nee, dat lees je ónder het bericht…
  ín het bericht gaat het om een vraag over een gloednieuwe 4gb ssd harddisk…. :wink:
 • Nope, het gaat hier om een Seagate Momentus XT en dat is een schijf van 320GB met ingebouwde 4GB SSD. Die 4GB kan je zelf niets mee, maar de schijf bepaald wat daar op komt te staan, zodat het opstarten van je pc vele malen sneller gaat dan normaal…

  http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/laptop-hdd

  (de link is van de 500GB versie)

  Windows 7 Professional 64-bits

  M.v.g.
  Tom Pecht
 • Waarschijnlijk is je oude Toshiba Satellite L350D-10i te oud, om goed te kunnen functioneren met zo een nieuwe Solid State Hybrid Drive. Zo een oude laptop is eigenlijk geen nieuwe hardware en Win7 licentie meer waard.

  Check verder deze Review Seagate Momentus XT ST93205620AS 320GB, waarin toch wel recenter hardware wordt gebruikt. Doe eventueel zelf die benchmark test met de freeware versie van HDTune.
 • Nou, zo oud is m'n laptop nou ook weer niet.
  Maar het kan wel zijn dat hij wel te oud is voor die schijf, inderdaad…
  Ik heb er voor de rest al nieuw hardware ingezet, en daar draait hij perfect mee, en er staat al Windows 7 Professional 64 bits op, maar dan op een andere 320GB schijf (hele slome)

  Maar eerst deed de schijf het er perfect in (de seagate) maar na een maand ongeveer, begon hij te 'hikken'

  M.v.g.
  Tom Pecht
 • In de Toshiba Satellite L350D-10i hyperlink die ik postte staat toch dat er een type "AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 snelheid : 1.9 GHz" inzit. De enige die ik met 1900 MHz kan vinden is deze http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_64_microprocessors#.22Brisbane.22_.28energy-efficient_65W.2C_G1_.26_G2.2C_65_nm.29 Release date January 2007.

  Maar als het al eerder gewerkt heeft zonder problemen, zou je die nieuwe harddisk kunnen testen met de diagnostische software van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287#seagate Maar ook een test met HDTune zou enige info moeten geven.
 • Als ik die tool, die ik al eerder heb gebruikt, op m'n laptop opstart, krijg ik de foutmelding 'No S-ATA Devices found!'
  Terwijl als ik in de BIOS ga kijken, hij er wel dergelijk instaat….


  En nog even wat over de processor…
  In de lijst die u in het bericht heeft gezet, staat mijn processor niet 1 keer bij, want deze heeft GEEN socket AM2, maar socket S1 (638).
  Verder is de code naam van de processor 'Tyler' en draait de HT link op 800.
 • Leg eens uit wat je precies met "hikken" bedoelt… toch geen "tikken" want dan is de schijf aan het stuk gaan.
 • nou… het staat precies in m'n allereerste bericht wat er aan de hand is.
  Ik zou zeggen, lees dat eerst door.

  en nee, het is echt HIKKEN en geen TIKKEN. Ik kan zelf namelijk ook nog wel horen als hij tikt…
 • andre@home het lijkt me trouwens sterk dat een Solid State drive zou kunnen gaan tikken. Roken misschien?

  perloc
 • Het is hier al ruim half 11… ben wakker jij niet….?

  [quote:19ae4ef3ab="Tompecht"]Nope, het gaat hier om een Seagate Momentus XT en dat is een [b:19ae4ef3ab]schijf van 320GB met ingebouwde 4GB SSD[/b:19ae4ef3ab]. Die 4GB kan je zelf niets mee, maar de schijf bepaald wat daar op komt te staan, zodat het opstarten van je pc vele malen sneller gaat dan normaal…
  [/quote:19ae4ef3ab]
 • Het enige wat er met de schijf mis is, is dat hij 'hikt' soort van kleine tussenpauzes maakt. Als ik bijvoorbeeld iets typen in Word, dan kan ik dat, maar om de 10 sec maakt hij een stop waarbij ook niets op het scherm komt te staan wat ik in die 'hik' heb getypt.
  En zo is dit niet alleen met Word, maar met ALLES…

  Is dit duidelijk genoeg?

  De harddisk zelf, rookt, tikt of knort niet. Hij doet het normaal met een enige 'hik'. hij is zoals het moet, muisstil…
 • [quote:5114c3ed8f="Tompecht"]Als ik bijvoorbeeld iets typen in Word, dan kan ik dat, maar om de 10 sec maakt hij een stop waarbij ook niets op het scherm komt te staan wat ik in die 'hik' heb getypt. [/quote:5114c3ed8f] Maar hoe weet je dan dat dit aan je nieuwe harddisk gerelateerd is? Want als dat het geval is, zou het toch zichtbaar behoren te zijn in een benchmark zoals HDTune. Als je iets in Word typt, dan wordt dit toch niet direct naar de harddisk geschreven. Check verder op de site van computer!totaal deze Cursussen & Workshops Windows 7: monitoring & diagnose, die wellicht enige info geeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.