Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SSD Harde "schijf"

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Nu denk ik er over om mijn ouderwetse harde schijf om te ruilen voor een SSD "schijf". Maar nu kijk ik bij een aantal handelaren en zie van deze schijven diverse uitvoeringen. Ik zag bijvoorbeeld een 32 Gb schijf van ADATA voor ongeveer 67 Euro en een 64 gb disk van Dane-Elec voor 95 Euro. Nu werk ik met Windows 7 64 bits, wat zou nu een goede keuze zijn en moet dat bijvoorbeeld een SATAII zijn of niet. Ik merk wel weer dat zelfs zo'n overstap niet zondermeer kan worden genomen zonder de kans te lopen op een miskoop. Graag advies
 • Even een toevoeging bij mijn vorig bericht: Ook zie ik dat er enorme prjsverschillen zitten tussen twee 64 Gb SSD schijven, bijvoorbeeld een Transcend SSD 64 Gb 2,5"PATA, MLC en een 64 Gb (185 Euro) en een Intel X25-E SSD 64 Gb, 2,5"SATA, SLC en die kost dan weer 677 Euro, wat zijn de verschillen en wat is PATA nu weer. Ik hoop dat jullie zien wat mijn dilemma is. Wat is nu een redelijk goede SSD schijf van 64 Gb?
 • Ik ben erg tevrden met een WD 64GB SSD. Was toen 140 euro maar zal inmiddels wel goedkoper zijn. :)

  http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-tussen-sata-ata-ata.3167

  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=21511
 • De goedkoopste moet je niet hebben, die zijn gewoon niet interessant. De beste redelijk betaalbare zijn de sandforce gebaseerde schijven. Met name de ocz vertex 2. Deze is er en 40 en 60GB. Het prijsverschil daartussen is erg klein. Daarnaast is de intel X25-M (indilinx) nog interessant, hoewel wat trager, maar groter. De crucial C300 (marvell) is inmiddels ook betaalbaar, maar die heeft wat haken en ogen qua compatibiliteit. Relatief trage schrijfsnelheid, maar wel goed bij lezen en iops. Om de beste prestaties te halen, moet je liefst wel een sata600 aansluiting gebruiken.
 • SATA 600, heb ik dat op mijn mobo of hoe zit dat precies. Wat goed overigens dat ik nog niets gekocht heb.
 • http://tweakers.net/pricewatch/247824/gigabyte-ga-p55a-ud4.html

  Volgens de link ondersteunt je mobo Sata-600

  Dit kan natuurlijk ook :) Wel duur maar…..dan heb je ook wat.

  http://www.alternate.nl/html/product/Solid_State_Drive_PCI_Express/OCZ/OCZSSDPX-1RVD0120/436493/?
 • De pest is dat die dingen geen trim ondersteunen, en in de praktijk weinig toevoegen qua snelheid. Bovendien is het nog maar de vraag, of je van het apparaat kunt booten.
 • [quote:380fa81006="gerben"]De pest is dat die dingen geen trim ondersteunen, en in de praktijk weinig toevoegen qua snelheid. Bovendien is het nog maar de vraag, of je van het apparaat kunt booten.[/quote:380fa81006]

  http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/revodrive/ocz-revodrive-pci-express-ssd-.html


  Note: Before installing the RevoDrive it is important to check the settings/capabilities on your motherboard. If you plan on using the RevoDrive as a boot drive please check that your motherboard supports boot over PCI-E.

  Check ook de reviews.
 • Het booten vanaf PCI-E kan ik dat vinden in mijn Bios. In de handleiding van het mobo vind ik hier niets over.
 • [quote:f635053370="rob bogers"]Het booten vanaf PCI-E kan ik dat vinden in mijn Bios. In de handleiding van het mobo vind ik hier niets over.[/quote:f635053370]Wat voor mobo heb je? Er is ook kans dat je een bios-update moet doen.
  Check even welke bios-versie je mobo heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.