Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laser muis of optische muis?

Anoniem
Kjiratsiekoedel
6 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een nieuwe muis. Graag zou ik een usb muis willen met een scroll-wieltje, maar zonder muisballetje. Tegenwoordig voldoen bijna alle muizen aan deze eis, dat is het punt dus niet. ;-)
  Vroeger heb ik wel eens met een Logitech MX510 gewerkt en die lag heel fijn in de hand, qua vorm en plaatsing van de knopjes. De 'opvolger' van deze muis die tegenwoordig verkocht wordt vind ik maar niets, dat ligt minder fijn in de hand.

  Ik zoek dus een goede muis, maar weet eigenlijk niet goed wat geschikte kandidaten zijn voor mij.

  Ik zou bijvoorbeeld heel graag willen weten wat het verschil is tussen een laser-muis of optische-muis. Beide werken zonder ouderwetse muisbal, maar de techniek is iets anders. Wat zijn de voor en nadelen van de twee?
 • [quote:aaf299fed9="Pinky & The Brain"]Ik zou bijvoorbeeld heel graag willen weten wat het verschil is tussen een laser-muis of optische-muis. [/quote:aaf299fed9] Enig uitleg hierover staat onder andere op tekst en uitleg De optische muis en draadloze muis in hun omgeving. Ook staat en nog enig info op kieskeurig Informatie over computermuizen. Ook staan daar muizen, die je zou kunnen overwegen http://www.kieskeurig.nl/computermuis
 • Ik heb een Logitech Blue-Tooth muis type M-RCQ142
  Daar gaan 2 AA batterijen in en gaan een half jaar mee (Duracell) zonder uit te schakelen. Er zit een aan/uit schakelaartje onderop.
  Heeft een scroll wieletje.
  Mooi klein en werkt uitstekend en ligt fijn de de hand. Ik werk altijd links met de nuis (aangewend en kan niet anders meer), rechts is voor schrijven.
  Als je geen BT in je computer hebt kan dit eenvoudig worden opgelost met een Trust USB BT adapter. Die Trust heb ik wel maar mijn computer en veel andere moderne computers hebben een BT installatie (voor WireLess Internet) dus de Trust nooit uitgetest. Met Trust verlies je wel een USB poort, maar is zo klein dat hij bijna helemaal verdwijnt in de ingang van USB.

  perloc
 • Ik heb een bedraade "Pilot" muis van logitech, vind ik zelf een zeer goeie muis. Niet te klein dus ligt goed in de hand. Een ander pluspunt is dat het scroll wieltje ook naar links en recht kan bewegen, ik zou zelf niet meer anders willen. Je kan hier allelei functies aan koppelen zoals: "Vorige" en "Volgende".
 • Een draadloze muis wil ik niet, dat gedoe met batterijen of het verlies van contact heb ik geen behoefte aan. Gewoon een draad is prima.

  Op basis van de links die ik gelezen heb wil ik voor een laser muis gaan. Waarschijnlijk een logitiech, omdat die volgens mij goede muizen maken.
 • De Logitech M705 of de M505 kan wel tot 3 jaar met een setje batterijen doen:
  http://www.logitech.com/nl-nl/mice-pointers/mice/devices/7108
  http://www.logitech.com/nl-nl/mice-pointers/mice/devices/5870
  http://tweakers.net/pricewatch/263288/logitech-marathon-mouse-m705.html
  http://tweakers.net/pricewatch/244559/logitech-wireless-mouse-m505-zwart.html

  Ik heb een Logitech VX Nano (voor mijn laptop) en ben hier heel erg tevreden mee. Dit is ook een laser muis met een hele kleine ontvanger. Nog nooit last gehad dat de verbinding verbrak (heb dat ding al een jaartje of 2). Batterijen (2AAA) doe ik ongeveer een jaar mee.

  Dat gedoe dat jij bedoelt is iets uit het verleden, de nieuwste en modernste muizen zijn enorm verbeterd wat dat betreft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.