Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Flash drive ongedaan maken

3 antwoorden
  • Beste mensen Ik zit met een probleempje ik heb van mijn USB stick een flash drive gemaakt om hier chromium op te testen nu wil ik hem weer terug zetten naar de volledige grote maar lukt dit niet formateren helpt niet en in schijfbeheer zie ik dat een gedeelte niet is toegewezen maar nu kan ik dit ook niet toewijzen weet iemand hoe dit wel weer kan?
  • Waarschijnlijk is de Master Boot Record van de Pen-Disk stuk. Je moet die dan wissen. Dat wissen kan bv op een Linux systeem met commando dd (dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=512, met x=scsi device letter). Daarna de Pen-Disk opnieuw formatteren. Je kunt het wissen ook (als Admin) op Windows doen met MBRWiz [1]. Dat draait in een DOSbox; Zorg er wel voor dat je eerst alle disk nummers te weten komt met de optie "MBRwiz.exe /list". Je ziet dan een lijst van je harde schijven en ook je Pen-Disk. Alle disks hebben een uniek nummer. Stel dat de Pen-Disk staat onder Disk:1. Je kunt dan met "MBRwiz.exe /Disk=1 /Wipe=MBR" de mbr wissen van je Pen-Disk (dus niet per ongeluk de MBR van een harde schijf wissen, want weg is weg! Maak eventueel eerst een backup met optie MBRwiz.exe /Disk=1 /Save=mbr.img). Dan de usb erin/eruit halen om de MBR opnieuw in te lezen. Daarna de disk formatteren (format x: /FS:FAT, met x je drive letter onder Windows) [1] http://mbrwizard.com/download2.php?f=MBRWiz2.0.zip
  • [quote:4a38216cf2="atimmera"]Waarschijnlijk is de Master Boot Record van de Pen-Disk stuk. Je moet die dan wissen. Dat wissen kan bv op een Linux systeem met commando dd (dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=512, met x=scsi device letter). Daarna de Pen-Disk opnieuw formatteren. Je kunt het wissen ook (als Admin) op Windows doen met MBRWiz [1]. Dat draait in een DOSbox; Zorg er wel voor dat je eerst alle disk nummers te weten komt met de optie "MBRwiz.exe /list". Je ziet dan een lijst van je harde schijven en ook je Pen-Disk. Alle disks hebben een uniek nummer. Stel dat de Pen-Disk staat onder Disk:1. Je kunt dan met "MBRwiz.exe /Disk=1 /Wipe=MBR" de mbr wissen van je Pen-Disk (dus niet per ongeluk de MBR van een harde schijf wissen, want weg is weg! Maak eventueel eerst een backup met optie MBRwiz.exe /Disk=1 /Save=mbr.img). Dan de usb erin/eruit halen om de MBR opnieuw in te lezen. Daarna de disk formatteren (format x: /FS:FAT, met x je drive letter onder Windows) [1] http://mbrwizard.com/download2.php?f=MBRWiz2.0.zip[/quote:4a38216cf2] Thanx voor de tip maar dit programma werkt nie op Windows 7 kwam ik achter dus functioneerd het niet en heb geen zin om er weer linux op te zetten haha net er af gehaald namelijk nog een andere tip?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.