Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Grotere externe harde schijf

Anoniem
Margreet57
18 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ik ben van plan een grotere externe harde schijf voor mn backups te kopen. Die ik nu heb is een Philips van 500Gieg en die dreigt aardig vol te geraken. Hij is bovendien ook niet 'shockproof',dus voorzichtigheid met transporteren is altijd geboden.
  Nou heb ik twee 'op het oog':
  http://www.vobisonline.nl/opslag-1/externe-harde-schijf/1-5tb-elements-3-5.html
  en:
  http://www.vobisonline.nl/opslag-1/externe-harde-schijf/s2-portable-500gb-2-5-usb.html
  Helaas is laatste maar 500 Gieg….en is van Samsung.
  Zijn er ook portables met meer Giegs? Enneh…
  In hoeverre zijn portables…uh….portable??
  Zijn daar al tests van geweest?
  Ik heb me laten vertellen dat Seagate en Western Digital [b:a47196f631]de[/b:a47196f631] merken zijn op gebied van harde schijven.
  Als die er nou ook nog waren in (betrouwbaar) portable en dan liefst 1 Tb of meer, dan was ik een gelukkig mens.
  Groetenissen,
  Margreet
 • De grootste 2.5" zijn bij mijn weten 1GB, ook wel van samsung. De grootste 3.5" zijn op dit moment 3GB. Wel relatief duur, een 2TB is al onder de 100 euro te vinden.
 • En laat ik die nu net ook gevonden hebben http://tweakers.net/pricewatch/zoeken/?keyword=HXMU010EA Die is zo te zien in 6 kleuren verkrijgbaar is. Lees voor alle zekerheid ook nog deze info op Kieskeurig http://www.kieskeurig.nl/harde_schijf/informatie
 • Ik heb de links es bekeken. Kwa kleurtjes springt er eentje uit: mijn lievelingskleur, blauw, haha.
  Nee, nou ff serieus:
  Dus kwa kwaliteit maken Seagate, Western Digital en Samsung elkaar niet veel?? En kwa portable of niet, ook niet??
  (de Philips die ik nu heb heeft de jaren 'shockproof' doorstaan dankzij mijn voorzichtigheid.)
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Qua kwaliteit ontlopen de schijven elkaar niet zoveel. Wel zal de ene behuizing wat kwetsbaarder zijn dan de andere. Let ook op de aansluitingen. Sommige hebben van die iele mini-usb aansluitingen. Ik heb toch liever een normale usb stekker.

  Ik heb hier een medion harddisk waar een seagate schijf in zit (7200.11). Wel een goede schijf, redelijk snel, maar vrij lawaaierig. Kan zijn dat de nieuwere stiller zijn, maar ik zou deze nu niet meer kopen.
 • De Philips die ik nu heb is wel vrij traag(ik bedoel voordat windows um helemaal gelezen heeft) met laden, maar is wel redelijk stil.
  Heb bij de product info van de fabrikant van die portable externe harde schijven gekeken maar dan wordt ik doorgelinkt naar een chinese site.
  Daar kan ik geen chocola van maken, dus ben der nog niet achter wat voor usb aansluiting er op zit. De fotoos lieten het niet zien….
 • Ik heb zelf de samsung S2 (640Gb) en die bevalt uitstekend. Lekker klein, past zo ongeveer in je broekzak.

  Hij is niet shockproof gemaakt zoals bijvoorbeeld die hd's in van die rubberen behuizingen oid, maar als je een beetje netjes met je spullen omgaat, is dat geen enkel probleem. Sowieso zou ik als je met die portable geregeld op stap gaat een 2e backupschijf erbij zetten. Dan ben je naast transportschade ook ingedekt tegen verlies/diefstal.
 • Heb 4 externe HDD's
  Een Samsung van 2 TB, eeen WD van 1.5 TB, en 2 2,5 inch van 80 Gb en nog twee losse behuizingen met wat oude schijven erin.
  Grootste is ong 20x20x4 cm, dus je stopt m niet in je zak , maar is verder prima vervoerbaar.
  Als ik echt iets moet vervoeren qua data en t past op mn 2,5 inch van 80 Gieg doe ik dat, die stop je in jas/vestzak.
  Die heeft ook geen externe voeding nodig, de rest wel.

  Hoe vaak ga je nou effectief met een externe schijf slepen??
 • Ik heb er twee, en die zijn nog nooit van hun plaats geweest. 3.5" is goedkoper en groter, dus heeft altijd de voorkeur als je niet mobiel hoeft te zijn.
 • [quote:67b4e8e008="PS"]Ik heb zelf de samsung S2 (640Gb) en die bevalt uitstekend. Lekker klein, past zo ongeveer in je broekzak.

  Hij is niet shockproof gemaakt zoals bijvoorbeeld die hd's in van die rubberen behuizingen oid, maar als je een beetje netjes met je spullen omgaat, is dat geen enkel probleem. Sowieso zou ik als je met die portable geregeld op stap gaat een 2e backupschijf erbij zetten. Dan ben je naast transportschade ook ingedekt tegen verlies/diefstal.[/quote:67b4e8e008]

  Ik heb ook een Samsung S2 van 640GB. Er zit nog een hoesje bij voor enige bescherming. Prima HD voor het geld en je hebt geen externe voeding nodig.
 • Ik ben van mening dat je een externe harddisk van 3.5 inch het beste kunt gebruiken voor een grote Desktop PC. Echter voor een kleine laptop/netbook ligt een externe harddisk van 2.5 inch meer voor de hand.
 • [quote:373a28f493="Margreet57"]Hallo mensen,
  Ik ben van plan een grotere externe harde schijf voor mn backups te kopen. Die ik nu heb is een Philips van 500Gieg en die dreigt aardig vol te geraken. Hij is bovendien ook niet 'shockproof',dus voorzichtigheid met transporteren is altijd geboden.
  Nou heb ik twee 'op het oog':
  http://www.vobisonline.nl/opslag-1/externe-harde-schijf/1-5tb-elements-3-5.html
  en:
  http://www.vobisonline.nl/opslag-1/externe-harde-schijf/s2-portable-500gb-2-5-usb.html
  Helaas is laatste maar 500 Gieg….en is van Samsung.
  Zijn er ook portables met meer Giegs? Enneh…
  In hoeverre zijn portables…uh….portable??
  Zijn daar al tests van geweest?
  Ik heb me laten vertellen dat Seagate en Western Digital [b:373a28f493]de[/b:373a28f493] merken zijn op gebied van harde schijven.
  Als die er nou ook nog waren in (betrouwbaar) portable en dan liefst 1 Tb of meer, dan was ik een gelukkig mens.
  Groetenissen,
  Margreet[/quote:373a28f493]

  Beide zijn met de trage en verouderde USB 2 aansluiting, USB 3 werkt vele malen sneller en haalt ook het maximum uit de snelle schijven van tegenwoordig, een alternatief is een e-sata aansluiting of een combinatie USB & e-Sata.
 • Ik ging altijd al voorzichtig om met die Philips, mede omdat de waarschuwing op de behuizing stond dattie niet shockproof was.
  Hij is hier dus wel es een paar keer uit huis geweest. Maar tot nu toe is het altijd goed gegaan.
  Ik lees hier dat verschillende mensen een tweede of zelfs meer externe harddisks hebben, puur om zeker te zijn dat hun belangrijke data niet verloren gaat. Lijkt mij op zich een prima initiatief.
  Pceetje, ik weet niet zeker of ik een USB3 aansluiting heb…
  Uh….mijn "technisch vernuft", ahum, gaat niet zover dat ik exact weet wat een e-Sata aansluiting is. Mijn vermoeden is: inplaats van die brede 'lintkabels' die vroeger door de kast liepen, heb je tegenwoordig ook van die rode, smallere. Heb ik het goed dat daarmee e-sata bedoeld wordt of haal ik dingen door elkaar??
  Groetenissen,
  Margreet.
 • e-Sata
  [img:740f8cfaac]http://www.acomdata.com/webimages/20091119164911793.jpg[/img:740f8cfaac]

  USB 3

  [img:740f8cfaac]http://thecoolgadgets.com/wp-content/uploads/2009/08/usb-3.0.jpg[/img:740f8cfaac]

  [img:740f8cfaac]http://www.elektrozine.be/images/ez_artikels/09/4332/usb-3.0.jpg[/img:740f8cfaac]

  [img:740f8cfaac]http://www.shinyshiny.tv/assets_c/2010/10/1173usb3-thumb-450x335-99646-thumb-450x335-99647.jpg[/img:740f8cfaac]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus
 • Lijkt me heel sterk dat de pc van de ts al usb3 heeft, dan moet deze echt uit 2010 komen en dan is het nog redelijk sporadisch te noemen.

  Gelukkig zijn usb3 schijven wel compatible met usb2, dus dan ben je alvast op de toekomst voorbereid.

  Samsung heeft inderdaad ook grotere porable's (s2) met leren beschermhoes; http://tweakers.net/pricewatch/zoeken/?keyword=samsung+s2. Als ik me niet vergis dan zijn de 640 GB modellen nieuwer dan de 500 GB modellen.

  Ik moet wel opmerken dat ik nog geen modellen met usb3 ben tegengekomen (officieel zouden deze al in juni komen). Dus wellicht verstandig nog even de kat uit de boom te kijken?

  (De samsung met usb 3 staat al wel bij sommige shops, maar zonder levertijd: http://tweakers.net/pricewatch/unsorted/331126/samsung-1tb-25-inch-s2-piano-black-usb30.html )
 • Ik heb al wel usb 3.0 schijven te koop gezien. Tweakers.net heeft er bijna 100 in de pricewatch staan. Een usb insteekkaartje kost vanaf een euro of 20. Om de prijs hoef je het niet te laten, het is dus wel een overweging.
 • Uh..ik heb een besluit genomen na tips van jullie er in meegenomen te hebben:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/858/338683/samsung-s2-portable-hxmu010ea-vaste-schijf-1-tb-extern-2-5-hi-speed-usb-oceaanblauw.html
  Dit is um geworden.
  Hij heeft 3 jaar garantie heb ik gelezen. Heb de productinfo gelezen en kwa prijsvergelijking van winkels die um te koop hadden was deze de goedkoopste. Dus ik denk dat ik hiermee een goede keuze heb gemaakt.
  Groetenissen,
  Margreet.
  PS Overigens wel een interessante topic, hihi
 • Mooie koop, snelle schijf, en het oogt lekker mooi :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.