Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe harddisk voor Windows7 64bit

Anoniem
Anjo
1 antwoord
 • Ik weet het, ik ben nummer zoveel die een externe harde schijf zoekt die aan mijn wensen voldoet, maar toch waag ik een poging na een heleboel topics hierover gelezen te hebben.

  Wat ik al heb uitgezocht is dit:
  - een harde schijf met netvoeding
  - 1 TB capaciteit
  - functioneren onder Windows 7 Prof 64bit
  - snel opstarten en functioneren

  Ik heb momenteel een Western Digital My Book Essential Edition 320 GB die ik doorsluis naar mijn partner. Onder XP deed deze het prima, maar onder Windows 7 64bit is ie eerrgg traag. Als ie (nog) aangesloten is, gaat Windows tijdens de start een tijdje op zwart en dat vind ik niks. Ik weet niet of alle Western Digitals hetzelfde euvel vertonen, maar dit is wat ik zeker niet wil.
  Ik heb ook nog een Iomega 500 GB, die het zowel onder XP als Win 7 64bit prima doet. Helaas kom ik dit merk niet veel meer tegen in de winkel (ben nog een fysieke winkelkoper), hoewel bol.com 'm in 1,5 TB uitvoering aanbiedt en voor mij te overwegen is omdat ze acceptgiro accepteren.

  Het hoeft geen mobiele kleine schijf te zijn, want ik gebruik 'm thuis, maar ik hoef ook geen bakbeest, wat de Western Digital in mijn ogen wel is.

  Mycom en Dixons hebben in hun assortiment:
  Seagate Expansion Desktop
  Packard Bell Carbon
  Freecom Harddrive XS
  Samsung Cobalt
  LaCie Grand
  De laatste is de enige waarvan ik Windows 7 compatibiliteit kan vinden, maar dan zit ik qua prijs wel aan mijn maximum.

  En dan nu mijn vragen:
  1. Weet iemand of deze schijven werken onder Windows 7 64bit? Of waar ik dat kan vinden? Ik heb al meerdere vruchteloze pogingen gedaan via Google en de producenten, maar kom er niet achter.

  2. Weet iemand welke van deze schijven snel is, zowel met opstarten als in het gebruik? Ik zit wel vast aan USB2 vanuit mijn moederbord. Mijn Iomega 500 GB voldoet aan deze behoefte. Ik heb er onder andere mijn muziekcollectie op die ik zonder mankeren kan afspelen.

  Alvast reuze bedankt, athene

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.