Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mijn computer blijft uitvallen

Anoniem
None
16 antwoorden
 • hey bedankt voor de reactie
  het is een componenten pc die ik zelf in elkaar heb gezet en ik kan moeilijk terug naar de winkel want ik heb op het moment geen auto en ik kan hem nogal moeilijk in de metro mee nemen. uiteindelijk zal het misschien wel moeten maar vandaar dat ik eerst zelf probeer te kijken
 • test het geheugen eens met memtest
 • Hey iedereen,

  sinds 4 à 5 maanden heb ik een nieuwe computer, deze werkte redelijk snel alleen merkte ik wel dat na het drukken van de power knop van de computer hij redelijk traag reageerde(1 keer drukken en dan 1 tot 3 seconden voordat het aangaat).
  Sinds eergisteren begon mijn computer met uitvallen, ik ben dan bezig op mijn computer, meestal met iets wat grafisch redelijk zwaar is maar dat het daaraan ligt kan ik me ook inbeelden, en dan valt mijn computer gewoon uit. Hij staat dan echt uit, alle fans stoppen met draaien en het scherm krijgt geen signaal meer. Na een tijdje(4 tot 20 seconde) probeert het dan weer aan te gaan zonder dat ik het opnieuw op start maar meestal valt hij dan meteen weer uit.
  Ik denk dat het misschien zo is dat de voeding niet sterk genoeg is maar ik ben er niet zeker van. De computer zit alleen op een stekkerdoos, heb geprobeerd andere stekkerdozen te gebruiken maar het blijft hetzelfde.
  Ik zou het heel erg op prijs stellen als iemand mij hier advies over zou kunnen geven, alvast heel erg bedankt!
  Hier zijn mijn specs:
  Moederbord : Asus P5QLD Pro
  Videokaart : ATI Radeon 5700 HD OC
  Voeding : weet ik niet zo zeker uit mijn hoofd maar het is een voeding van 450 watt
  Processor : Intel Core 2 Duo E7500
  OS : Windows 7 32 vits
  Ram : vrij onzeker van het type maar ik weet wel dat het van kingston is en ik heb 4 GB RAM
  HDD : WDC WD1002FAEX 1TB

  Nogmaals bedankt

  TL;DR

  Computer blijft uitvallen, advies wordt op prijs gesteld
 • Een voeding van 450 Watt moet de gegeven lijst van aangesloten hardware aankunnen.
  Is je computer goed beveiligd met up-to-date virusscanner en heb je MBAM al gedraaid? Ik had vanmorgen hetzelfde met de computer van mijn zoon. Nadat Avast er een paar virussen vanaf heeft gehaald was het over.
  perloc
 • hey heel erg bedankt voor het reageren ik heb op deze computer norton internet security staan en ik heb automatische updates aanstaan. Ik scan regelmatig maar hij vind bijna nooit wat dus ik denk dat het geen virus is maar ik zal wel met stinger of iets dergelijks nog een scan doen
 • beide scanners hebben niets kunnen vinden (mcaffee stinger en norton internet security 2010). dus het ligt niet aan een virus of iets dergelijks,ik heb mn kast geopend en gezocht naar losse kabels ivm kortsluiting maar alles zat goed vast dus ik heb geen idee wat ik hiermee moet
 • heb je wel meteen de fans (m.n. die op de processor) gechecked a] of ze echt wel draaien, en b] of ze schoon zijn? wat je beschrijft lijkt vooral een warmteprobleem.
  zo´n probleem kan ook in de voeding ontstaan, dus even proberen met een andere voeding zou je kunnen doen om dat uit te sluiten.
 • bedankt voor de snelle reactie
  de fans gaan wel samen met de computer aan en uit, ze zijn redelijk luid en die aan de achterkant geven licht…niet zo zeer mijn keus maar ja.
  de fans gaan aan samen met de computer en als hij uitvalt liggen de fans ook direct stil
  er zat een beetje stof op de fan op de kast maar voor de rest waren ze allemaal wel ok maar hetzelfde probleem blijft bestaan
 • als het een warmte probleem is zou de pc toch 1 a 2 minuten moeten draaien zonder dat hij uitvalt (mits je hem een paar uur hebt laten afkoelen), als je hem daarna opstart zou hij een melding moeten geven dat hij te warm is geworden.

  Moest het even kwijt :wink: heb zelf momenteel dat probleem dus :P
 • hey bedankt voor de reactie
  ik krijg geen melding over dat de computer te heet wordt, de fans doen het nog prima en hij kan uren aan blijven uitvallen en weer uren aanblijven, dat is wat er vandaag vooral aan de hand was. maar ik heb vandaag geen spellen of andere grafisch zware dingen gedaan.
  gister viel hij om de minuut uit, het leek heel erg willekeurig
 • Een vriend van me heeft er naar gekeken en hij zei dat hij iets soortgelijks had en uiteindelijk een hele nieuwe computer heeft moeten kopen, maar het ik denk niet dat dat de oplossing is, mijn computer is pas een paar maanden oud.
  hij crashte gister trouwens anders, ik was muziek aan het luisteren, toen viel het scherm uit en ik kon niets meer doen, maar ik hoorde wel dat de muziek door ging.
  heeft iemand een idee?
 • Als hij nog zo nieuw is dan heb je toch gewoon garantie? Ik zou hem gewoon terugbrengen en na laten kijken, in plaats van allerlei mogelijkheden zelf uit te proberen.
 • Bij een PC die je zelf in elkaar hebt gezet is het gebruikelijk, dat je alleen het defecte component terugbrengt of opstuurt. Om te checken of het iets met hoge temperaturen te maken heeft, zou je applicatie SpeedFan kunnen installeren. Voor info over die applicatie, zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/SpeedFan & http://nl.wikipedia.org/wiki/SpeedFan Had je onlangs nog iets in de hardware of software gewijzigd/geïnstalleerd? Je zou eventueel de harde schijf kunnen testen via de diagnostische software van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 De CPU zou je kunnen testen via Prime95 http://en.wikipedia.org/wiki/Prime95 Eventueel zou je kunnen proberen je hardware te testen via de freeware versie van SiSoftware Sandra.
 • hey bedankt voor de reacties ik zal alles proberen ik had even bezoek dus ik had de thread nog niet bekeken

  ps geen van de componenten in mijn pc zijn onlangs vervangen dus ik twijfel eraan wat het probleem is
 • Ik heb alle tests geprobeerd te runnen maar het gaat niet heel goed met mn computer dus, de diagnostische test voor mijn HDD heeft aangegeven dat daar geen problemen waren. Memtest heeft niet lang genoeg kunnen runnen maar gaf na een kwartier nog geen probleem aan. SiSoftware Sandra heb ik opgestart maar daar heb ik een netwerk connectie voor nodig dus dat doe ik morgen(ik zat in veilige modus). Prime95 heb ik niet kunnen runnen omdat mijn computer uitviel voor ik het kon installeren.
  ik ga nu naar bed want ik moet morgen vroeg op maar als ik thuis kom probeer ik sisoftware en prime95een keer en als hij lang genoeg aanblijft memtest nog een keer.
  nogmaals bedankt voor het advies
 • mijn computer heeft ergens kortsluiting ik weet het bijna zeker, maar ik ga naar de winkel ermee want hij blijft niet lang genoeg aan voor die tests, hij is steeds sneller gaan uitvallen.
  iedereen super bedankt voor het helpen, ik waardeer het echt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.