Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen optische zoeker meer op camcorders?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Je kunt zelf natuurlijk vinden of er nog camcorders met zoeker (ik neem aan dat je electronische zoeker bedoelt?) gemaakt worden. Lijkt me wel, want voor wat serieuzer filmen heb je die m.i. nodig. Mogelijk moet je duurder kijken….

  Filmen buiten met lcd scherm lijkt me mogelijk, maar de controle die je dan hebt zal m.i. te wensen overlaten, doordat het zicht op het onderwerp dat je dan hebt niet altijd voldoende zal zijn, mede doordat b.v. in zonlicht zo'n lcd scherm niet goed is te bekijken.
 • Zelfde probleem heb ik met compactcamera's…
 • koop een Canon 550 of nikon 3100 .
  of voor minder een toshiba camileo hd
 • Ik weet niet of mijn vraag op dit forum helemaal op zijn plek is, maar ik probeer het maar, omdat ik hier geregistreerd ben, en veel vertrouwen heb in de "know how" op dit forum :D
  Ik ben online aan het rondkijken voor een nieuwe camcorder, omdat mijn huidige Canon MV600 (Mini DV) mankementen begint te vertonen. Ik heb hem al jaren en tussentijds ook al een keer laten repareren. Dus tijd voor wat nieuws dacht ik. Maar ik heb ook al die jaren de digitale camcorder markt niet gevolgd.
  Aangezien ik niet heel erg veel meer film (vooral de kinderen en de vakantie) zoek ik iets van maximaal 300 euro. En ik heb wel interesse in een camera met SD kaart opslag. Directe DVD opslag is wat mij betreft geen optie, want ik zet mijn film over op de PC, knip wat en zet er wat overgangen tussen en daarna brand ik het op DVD.
  Maar nu komt het probleem… Ik zie geen camera's meer met een optische zoeker! Worden die niet meer gemaakt? Een feit is dat ik met mijn MV600 zeker 80% via de optische zoeker film. Al helemaal buiten.
  Mijn vraag is eigenlijk: is mijn zoektocht naar een betaalbare camcorder met SD kaart opslag EN optische zoeker tevergeefs? Zo ja: wat zijn de ervaringen met het filmen via de LCD schermen (met name buiten).

  Alvast bedankt voor jullie reakties
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.