Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zijn dunne streepjes op laserprint normaal?

Anoniem
Henk Meerwijk
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe zwart-wit laserprinter gekocht, die voor een laserprinter niet zo duur was, ongeveer honderd euro, van een gerenommeerd merk. Als ik daarmee een digitale foto print, zie je verspreid over de print, als je heel goed kijkt, een paar dunne streepjes van elk ongeveer een mm dik. Op de digitale foto op het beeldscherm zijn deze streepjes niet aanwezig.

  Deze streepjes verschillende niet erg in donkerheid van de omliggende grijstinten en zijn daarom alleen zichtbaar als je heel goed kijkt. Sommige van die streepjes zijn wat lichter dan de omliggende grijstint van de foto op de print en andere streepjes zijn wat donkerder dan de omliggende grijstint.

  Die streepjes lopen perfect horizontaal over de print, als je het papier rechtop houdt, dus zoals bij een brief. Het zijn totaal ongeveer 20 streepjes in verschillende grijstinten. Deze dunne streepjes zijn ook aanwezig op de grijze achtergrond van geprinte tekst, maar niet op een witte achtergrond van geprinte tekst.

  Zijn dergelijke streepjes normaal voor een laserprinter?
 • neen, zo een apparaat hoort perfecte print te leveren.
  lijkt op een ongerechtigdheid/beschadiging op de trommel.
  klagen bij de winkelier dus!
 • Je kunt het eerst ook eens een tijdje aanzien. Toen de mijne nieuw was, waren de afdrukken ook niet perfect. Maar na wat meer afdrukken werden ze meer egaal, en had ik dus geen klachten meer. Als het zo blijft, dan inderdaad terug naar de winkel.
 • Tonercassette al eens voorzichtig geschud? Het kan zijn dat de cassette er al enige tijd ongebruikt inzat, en dat de inhoud niet gelijk verdeeld is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.