Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe maak ik een HP proBook 4510s open?

Anoniem
perloc
7 antwoorden
 • Gisteravond kreeg ik een HP proBook 4510s (laptop) ter reparatie waar over het keyboard wat bier was geknoeid. Hij schijnt helemaal te werken behalve het keyboard reageert helemaal niet.
  Het enige was je van dit stomme ding kunt scheiden is de batterij: er is verder nergens bij te komen, geen geheugen - geen HD luikje te zien. Ook geen enkel schroefje waarmee je hem open zou kunnen maken.
  Ik zou zo'n laptop nooit willen hebben, stel je HD gaat ratelen, wat dan? Of je wilt je geheugen uitbreiden…. We zitten duizenden kilometers van een geautoriseerd reparatie-centrum of dealer verwijderd.
  Hoe maak ik dit ding open? Iemand ervaring?

  perloc
 • Haal aan de achterkant de afdekdopjes weg, daar zitten schroefjes onder. Ook onder de accu zitten schroefjes. Maak deze allemaal los.

  Klap het scherm zo ver mogelijk open

  Je kan dan het afdekplaatje waar de powerknop op zit een stukje naar achter schuiven en vervolgens wegnemen.

  Hieronder zit een aantal nokjes waarmee het toetsenbord vast zit. Maak deze los en haal het toetsenbord eraf.

  Onder het toetsenbord zitten ook de geheugenbanken, dus als je ooit nog een keer extra geheugen wil plaatsen moet je ook deze procedure volgen. Verder is deze handleiding ook te vinden op de site van HP…
 • http://uploading.com/files/get/81a4cfb9/
 • Leo S. Op de onderkant zie ik op de hoeken vier grote rubber doppen die in een verdiepte ruimte zijn geplakt. Daaronder zitten GEEN schoeven. Verder zitten er vier, 1 op zijkanten, 2 midden, schijnbare kleine doppen die een geheel vormen met de plastic bodem.

  Ik heb wel de bovenstrip eraf kunnen krijgen en 2 schroeven losgehaald waar het keyboard mee vast zit, maar daar zit nog geen beweging in.

  Zal eens op de site van HP zoeken….

  boodhaa: Wat heeft die link met dit onderwerp te maken?

  perloc
 • Ik zei toch [b:be0fd099cb]achterkant[/b:be0fd099cb] en niet onderkant? Daar zitten kleine ronde afdekdopjes met schroefjes erachter…

  Ik neem aan dat je ook al gezocht had naar de 'maintenance guide' op de HP-site? Die is daar gewoon te downloaden, maar dat had ik je vanmorgen ook al gezegd… Voor het geval je hem niet hebt kunnen vinden, hierbij een download linkje: http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01905586/c01905586.pdf
 • Leo S. Inderdaad, achterkant. Die schroefjes had ik al eruit. Sorry, niet goed gelezen.
  Het keynoard heb ik eruit. Het ruikt naar bier.
  Ik zal eerst kijken of ik een nieuw keyboard kan bestellen. En dan kijken hoe ik de toetsen eraf kan halen, en dan met water en een licht afwismiddel afwassen en in de oven bij 40 graden drogen. Wat denk je daarvan? Als ik het zo laat doet ie het niet, als het helpt is de zaak opgelost, als het niet helpt bestel ik een nieuw keyboard.
  perloc
 • Toetsenbordje:
  http://www.replacedirect.nl/app/laptop/hp/probook/d000111235-hp-probook-4510s.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.