Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP Mini Laptop HP2140

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een probleem met een mini laptop van HP de HP 2140.

  Ik heb deze van mijn vader gekregen en ik wilde de laptop helemaal schoon hebben met een nieuwe windows instalatie. Omdat er een windows xp code op de onderkant van de laptop stond dacht ik dat er een ingebouwde windows in zat. Aangezien er geen dvd drive in zit dacht ik die zit ergens op een stukje apart intern geheugen.
  Dus ik starte de bios op en ik dacht dat de optie de disk gezond maken(HP disk sanitizer goed was) maar toen deze eindelijk klaar was, starte hij op en vroeg naar system disk, ook toen ik via rom start up ervoor zorgde dat hij eerst de harde schijf zou opstarten.

  Heeft iemand ideeën? of moet ik via een externe USB speler zomaar een windows XP instaleren op de mini laptop?
 • Je moet inderdaad een externe CD-speler aansluiten, maar je kan niet zomaar iedere Windows XP versie installeren. De installatie CD moet in ieder geval voor een OEM licentie zijn en moet dezelfde editie zijn als op de licentiesticker aangegeven staat.
 • En check ook nog op de site van HP deze hyperlink Een set herstelschijven verkrijgen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
 • Ik kan zelf geen nieuwe herstel schijf bestellen. de f10 en f11 functie bij opstarten(voor zover die het kan) werken ook niet ik kan alleen in me bios. als ik windows instaleer met een andere cd, crasht hij met een fout code als je dit de eerste keer ziet start het opnieuw op etc.
 • Welke foutcode is het precies?
 • het is deze foutcode:

  Stop:0x0000007B(0xF7a21524,0xc0000034, 0x00000000,0x00000000
 • Waarschijnlijk kan Windows XP de SATA harddisk niet vinden. Zie daarover op de site van Microsoft artikel 324103 Probleemoplossing voor foutberichten met 'Stop 0x0000007B' in Windows XP. Omdat je mini laptop geen floppy heeft om een SATA driver vanaf te installeren, check je deze hyperlink Install Windows XP on SATA without a Floppy (F6).
 • ik ben zelf ook niet de meest technische maar welke IDE drivers moet ik downloaden voor mijn laptop?
 • op dit moment heb ik een voorlopige oplossing gevonden via:

  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=de&cc=de&taskId=115&prodSeriesId%20=3764998&prodTypeId=321957&objectID=c00758841

  Om hem in de Sata niet in de native mode te laten lopen.

  Nu kan ik dus elk gewenst Windows XP instaleren(tot zover)

  ALs het gelukt is laat ik dit weten, is misschien wel handig voor andere mensen met hetzelfde probleem
 • Het gaat toch om deze HP 2140? Het is inderdaad een mogelijkheid om "SATA native mode" te disablen. Als je 'm niet disabled, dan zou je de chipset en Intel Matrix Storage Drivers kunnen slipstreamen. En als je XP CD die nog niet heeft, Service Pack 3.
 • Het is gelukt om windows te installeren.

  Alleen komt nu het veelvoorkomende probleem dat de ingebouwde internet adapter geen verbinding kan maken met mijn WPA2 draadloze verbinding hij krijgt geen IP adres toegewezen. Dit probleem was al aan de orde toen de laptop nog van mijn pa was ik dacht bij het herinstalleren van Windows XP het probleem te verhelpen, ik heb alle drivers die er zijn voor de laptop geinstalleerd maar het probleem is er nog steeds.

  Ik heb een USB draadloze internet stick geinstaleerd die pakt ook alleen maar de onbeveiligde netwerken terwijl ik de USB stick meestal gebruik voor me normale computer te laten verbinden met me eigen netwerk.

  Ik heb eens gegoogled en ik lees dat er veel meer mensen met hetzelfde probleem zijn.

  Zijn er naar jullie weten al oplossingen hiervoor?
 • Kan je aan windows 7 komen? Scheelt vaak veel gedoe met drivers?
 • [quote:8241dec49d="VLD_Rico"]Alleen komt nu het veelvoorkomende probleem dat de ingebouwde internet adapter geen verbinding kan maken met mijn WPA2 draadloze verbinding hij krijgt geen IP adres toegewezen.[/quote:8241dec49d] Maar had je wel zoals ik adviseerde gecheckt of het wel om XP met Service Pack 3 gaat? Want bij XP met Service Pack 2 is er een patch vereist: De WPA2/WPS IE-update (Wi-Fi Protected Access 2/Wireless Provisioning Services Information Element) voor Windows XP met Service Pack 2 is beschikbaar. Maar omdat je met XP SP2 geen beveiligingsupdates meer kunt downloaden, is SP3 te prefereren. Had je ook de chipset en de andere drivers al geïnstalleerd? Check eventueel deze hyperlink Limited or no connectivity.
 • ik heb dubbel de update van de site gehaald van hp zowel service pack 2 en 3(omdat ik service pack 3 gedownload heb met windows update).

  Nu net opnieuw me wachtwoord ingevuld en tot mijn verbazing werkt hij!

  Topic kan worden gesloten en ik bedank iedereen voor zijn hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.