Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

slechte printresultaten Canon Pixma iP 5300

Anoniem
f.j.stols
4 antwoorden
 • Deze printer die ik toch al weer een jaar of 3 heb levert sinds kort slechte resultaen af: fletse afdrukken met name als ik (incidenteel) foto's zelf afdruk i.p.v. naar een centrale stuur. Wat ik o.a. gedaan heb is:
  inktpatronen van "Catridge World"vervangen door originele
  het eigen Canon-programma allerlei reinigingsacties laten uitvoeren
  in de printershop de printerkoppen laten reinigen en
  tot slot de software opnieuw geïnstalleerd.
  Het resultaat blijft bedroevend, en ik ben een beetje uitgekeken zo. Heeft iemand nog een suggestie? Meestal druk ik (die enkele )foto's af met Re-klik op 1 of een aantal foto's, kies voor de juiste papiersoort, hoogste kwaliteit etc.
 • Hoe oud is je fotopapier en heb je dit wel in t donker opgeborgen gehad?
  Mss eens even ergens een nieuw vel ritselen om dat te testen.
  Al je andere acties zijn zodanig dat ik zo gauw niet meer op iets zinnigs kom.
  Suc6 Anjo
 • met een andere eenvoudige HP-printer in huis krijg ik zeer acceptabele resultaten. Had zelf ook al gedacht aan ander/nieuw papier, maar dar ligt het dus niet aan.
 • als andere afdrukken dan fotoos ook teleurstellend zijn, moet het een mankement van de printer zijn, en lijkt het tijd het ding voor recycling aan te bieden.
  zijn andere afdrukken echter wél ok, dan kan het uitmaken vanuit welk programma de foto wordt geprint. fotobewerkingsprogrammaas hebben zo hun eigen eigenaardigheden bij kleurinstellingen.
  gemiddeld kan je zeggen dat wanneer een prentje, dat in een wordbestand is opgenomen, niet fatsoenlijk uit de printer komt, de printer de schuldige is.
  omdat je aan dat ding al alles deed wat een mens vermag, moet je dan wel concluderen dat de patiënt het niet heeft gered….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.