Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USBest USB2FlashStorage device probleem

Anoniem
Cornel
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met een USB stick. Het is een AData usb stick, en dat is het enige wat erop staat, dus meer weet ik niet.

  Wat ik wel weet is dat hij een probleem geeft. Ik stop hem in mijn windows pc en dan herkent hij iets in de USB-poort. Maar hij maakt er een CD-rom of iets in die richting van. Everest Home Edition noemt hem USBest USB2FlashStorage device.

  Wat ik dus wil doen: formatteren. Ik kan namelijk allang niet meer bij m'n bestanden, dus dat geeft niet. Maar ik vond het wel een goede usb-stick, dus ik red hem graag, ik wil hem nog even gebruiken!

  Is er een mogelijkheid dat de USB-stick terug tot leven komt?

  Groet,
  Cornel
 • Zie je hem wel in schijfbeheer?
  Doet ie hetzelfde in een andere pc?
 • Schijfbeheer ziet hem niet, andere PC ziet hem ook niet. Zelfs op een Linux of Mac bak kan hij hem niet vinden.
 • Lijkt me enkele reis prullenbak dan maar, helaas.
 • Yeah!! Zo heet ie bij mij ook, USBest USB2FlashStorage USB Device. Het was een reclamestickie van Informatique lang geleden. Géén "reclame" dus, het valt niet mee om daar een CDtje in te schuiven.:?
  Soms krijg ik 'm wel eens aan de praat. In een andere USB-poort stoppen en/of driver weggooien wil wel eens helpen. Ook opnieuw opstarten kan resultaat opleveren. Driver vernieuwen helpt niet, hij zegt dat de beste driver is geïnstalleerd.
  Zuchtend heb ik het weer eens geprobeerd. Na een rondje veilig-verwijderen/weer-inpluggen langs alle 5 USB-poorten deed ie het tot mijn verbazing bij de tweede USB ineens weer. Ik heb 'm nu gelijk eens grof
  behandeld met de HP USB Format Tool te bekomen bij o.a.
  http://download.chip.eu/nl/USB-Disk-Storage-Format-Tool_807252.html
  En …weer tot mijn verbazing… na opnieuw opstarten doet ie het nu achter mekaar overal!
  Maar….maar… mogelijk vraagt ie morgen opnieuw om een CD/DVD; ik garandeer niks. :roll:

  Edit 3 jan 2011 Hij doet 't weer Zou die format-beurt met HP USB Format Tool 'm goed gedaan hebben? :D Ik heb er maar eens wat bestandjes op gemikt. Kijken of ie het vol houdt….

  Edit 5 jan 2011 Als een tierelier! :D en nog snel ook!

  Edit 11 jan 2011 Grrretvrrrdrie! :evil: Ik had een bruin voorgevoel, hij presenteert zich weer als een "Verwisselbare schijf" en als je er op klikt vraagt ie om een schijf of "een ander geschikt medium" Ik ga 'm op de tramrails leggen…

  Edit 12 jan 2011 Stik..hij doet 't weer. Eigenlijk vind ik 'm wel geestig…ik hou 'm voor de leut.

  Edit 21 jan 2011 Hij deed het weer een lange tijd niet, weer wat geëxperimenteerd, bij de Eigenschappen > Beleidsinstellingen gekozen voor "Optimaliseren voor prestaties" (ipv Optimaliseren voor snelle verwijdering), de stick veilig verwijderd en weer ingeplugd en…. gáán als een banáán!
  Maar hij heet nu niet meer USBest..enz maar UDISK PDU15_1G 6CC2.0 USB Device.
  En het stippeltje is weer terug op "Optimaliseren voor snelle verwijdering" Geestig…toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.