Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop / PC: via USB als printer of USB stick laten werken

Anoniem
Goofy44
2 antwoorden
 • Op een ergometer met een eigen monitor (computer met scherm) zijn aansluitingen aanwezig voor USB 3x, 2x voor een USB stick en 1x voor het aansluiten van een USB printer. (de USB aansluiting heeft de bijna vierkante vorm zoals je die ook ziet op scanners, printers e.d.).

  De belangrijke parameters van een training worden gedurende een training in grafiek vorm op het scherm van de ergometer monitor weergegeven. De trainingsresultaten worden per 10 sec gemeten en vastgelegd en worden aan het einde van een workout indien gewenst weggeschreven naar het geheugen van de monitor of naar een USB stick in een van de 2 USB poorten.

  De USB aansluitingen zijn USB (Host) aansluitingen. In plaats van het wegschrijven van de gegevens naar een USB stick die je later dan op een laptop of pc kan inlezen, wil ik de gegevens rechtstreeks vanaf de ergometer monitor oversturen naar de laptop/pc via een USB verbinding.

  Is er een programma of emulator bekend dat op de laptop of PC kan werken onder windows XP / Vista / W7 en via een USB verbinding naar een ander apparaat (in dit geval de ergometer monitor met computer en scherm) de indruk wekt een USB stick en/of printer te zijn. Dit gezien vanuit de ergometer monitor.

  Als de laptop of pc als virtuele USB stick kan werken, kunnen de meetgegevens op de laptop of pc direct in grafiek vorm worden omgezet, of live of na afsluiten van het bestand op de virtuele USB stick.

  Een printer emulatie gezien vanuit de ergometer monitor zou ook kunnen, dan wordt de beeldscherm informatie van de monitor weggeschreven naar de laptop of PC. Bij de specificatie van de ergometer worden geen eisen vermeld die aan de printer worden gesteld, die aangesloten kan worden.

  Heeft iemand een tip / advies.

  Het gaat erom dat de laptop of pc naar de ergometer monitor toe die als USB (Host) werkt via de USB verbinding de indruk wekt van een aangesloten USB stick of USB printer.
 • M.i. kom je hiermee op vrij specifiek terrein. M.a.w. om dit te kunnen laten werken ben je afhankelijk van kennis omtrent hoe de ergometer data over de usb bus uitstuurt en dat is misschien een geheel eigen aanpak.

  Google eens op de combinatie van je ergometer en pc om te zien of er reeds iets kant-en-klaar is. Mogelijk heeft iemand buiten de fabrikant om het een en ander uitgezocht en mogelijk gemaakt. Anders sta je zelf voor een misschien lastige klus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.