Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

veilige modus

Anoniem
vxvk
6 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik met een Asus moederbord in veilige modus kan komen? Bedankt. Gerda
 • Tijdens het opstarten F8 ingedrukt houden.
 • Ja, dat dacht ik ook, maar dan kom ik in de modus om te kiezen van welk medium ik wil opstarten. Ik was gisteren bij een vriend met een computer met een asus moederbord en die vroeg me om bepaalde bestanden te wissen. Dat lukte namelijk niet en ik dacht dat het misschien via veilige modus wel zou lukken. Maar F8 werkte niet. Hier thuis heb ik mijn eigen desktop (zelf gebouwd) ook met een asus moederbord. Maar ook hier werkt F8 niet. In de handleiding van het moederbord kan ik niets vinden over opstarten en veilige modus. Bij mij kan ik de computer gewoon via de aan/uit knop uitzetten en dan start hij de volgende keer in veilige modus. Niet netjes natuurlijk, maar toch… Maar bij de vriend werkte ook dit niet. En met dos kon ik niet bij 'mijn documenten' komen omdat die directory niet onder de c:\ staat. Het is natuurlijk niet dramatisch, maar is er wel een oplossing voor? Vast bedankt, Gerda
 • Veilig modus heeft niets met je moederbord te maken. Ik denk dat je veilig modus verward met je BIOS instellingen.

  Als je in de veilig modus van Windows wil komen moetj je vlak na de bios meldingen gelijk F8 indrukken (dus voordat Windows start).
 • Bij mij krijg ik ook als ik F8 indruk eerst de keuzemogelijkheid van welk medium ik op wil starten. Als ik dan gewoon harde schijf kies en daarna nogmaals op F8 dan kom ik wel in het keuze menu voor de Veilige modus.

  Ps ik heb ook een Asus moederbord.
 • En als je nu eens msconfig opent dan kun je daar instellen dat hij de volgende keer in veilige modus start.
  Als je gedaan hebt wat je wil doen dit weer herstellen door het vinkje weg te halen.
  Je hebt niet verteld welk besturingssysteem je gebruikt maar ik neem aan dat je zelf wel weet waar je msconfig moet invullen. Zo niet dan even je besturingssysteem vermelden en het wordt je wel verteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.