Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB stick niet veilig te verwijderen, OPGELOST

Anoniem
lion
5 antwoorden
 • Hallo,

  Net onderstaande gepost. Het probleem is net zo snel opgelost. Had effe verder moeten zoeken. De beleidsinstellingen bij de eigenschappen van de usb poort anders ingesteld en het is opgelost.

  <>
  Sinds ik mijn laptopmet win XP opnieuw heb geinstalleerd, kan ik usb sticks niet meer veilig verwijderen. Ik krijg de melding dat hij nog in gebruik is. Ook het lampje op de stick blijft continu branden. Er staan geen bestanden oid meer open. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  vr.gr
  Frans
 • [quote:b4379ee8be="f.ramaekers"]Sinds ik mijn laptopmet win XP opnieuw heb geinstalleerd, kan ik usb sticks niet meer veilig verwijderen. (..) De beleidsinstellingen bij de eigenschappen van de usb poort anders ingesteld en het is opgelost. [/quote:b4379ee8be] Mooi dat je dit zelf hebt weten op te lossen. Maar zou je volledigheidshalve nog willen melden, welke wijziging(en) je precies gemaakt hebt? En eventueel op welke website, je die info had gevonden. Dit voor het geval iemand met hetzelfde probleem, op jouw topic terechtkomt. Maar ook omdat het ongebruikelijk is dat die instelling fout staat, na een nieuwe Windows installatie. Had je wel gekozen voor een nieuwe Windows installatie, met vooraf formatteren van de Windows partitie?
 • Hallo,

  Op verzoek van Jolo, even wat extra info:

  Ik heb via verkenner de eigenschappen van de usb stick opgevraagd.
  Toen op het tabblad hardware op de schijfstation van de stick gaan staan en linksonder weer de eigenschappen opgevraagd. Dan in het volgende scherm op het tabblad Beleidsinstellingen gekozen voor Optimalisatie voor prestaties ipv Optimaliseren voor snelle verwijdering.
  Ik ben hier proefondervindelijk achter gekomen.

  De laptop heb ik geheel geformateerd en middels de syteem restore disk van acer weer opgebouwd. Aan de instellingen voor de usb stick heb ik zelf niks gewijzigd.

  vr.gr
  Frans
 • [quote:eca42f9de9="f.ramaekers"] (…;) Beleidsinstellingen gekozen voor Optimalisatie voor prestaties ipv Optimaliseren voor snelle verwijdering. [/quote:eca42f9de9] Ik heb dit even gecheckt op een oude PC met XP Home. Zo te zien is deze instelling van toepassing per USB-stick. Verder is die Optimaliseren voor snelle verwijdering blijkbaar de default instelling, waarin hardware veilig verwijderen zou moeten kunnen werken. Mogelijk ligt dit aan de USB-stick zelf. Tenminste als je andere USB-sticks wel goed werken, op de default instellingen.
 • Ik heb met 2 usb stick dit verschijnsel. En maakt ook niet uit aan welke usb poort. Ik weet nu in iedergeval waar ik het moet zoeken, mocht het nog eens voorkomen.

  vr.gr
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.