Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop kapot, hoe bestanden eraf halen?

Anoniem
gumball3000
9 antwoorden
 • hey,

  Mn vriendin heeft een laptop van medion, deze is 3-4 jaar oud. Nu heeft haar scherm het begeven (ene helft was zwart, andere helft wit).
  In een pc-winkel hebben ze gezegd dat het haar scherm was dat kapot was…en dit kostte dan 200-400eur…wat ze dus uiteraard niet wou uitgeven aangezien haar laptop oud is.
  Nu heeft ze haar laptop al op een extern scherm aangesloten en dit gaf ook niets…(dus misschien ook grafische kaart kapot?..)

  Nu wil ze absoluut al haar bestanden van haar hardeschijf afhalen…hoe doet ze dit het beste?…
 • Demonteer de schijf en hang hem in een andere pc. Alternatief kun je hem in een externe behuizing monteren. Voor een 2.5" schijf zijn die er al voor minder dan 10 euro.
 • [quote:c76d61e834="gerben"]Demonteer de schijf en hang hem in een andere pc. Alternatief kun je hem in een externe behuizing monteren. Voor een 2.5" schijf zijn die er al voor minder dan 10 euro.[/quote:c76d61e834]

  Hoe kom ik teweten welke HDD erin steekt? staat op de achterkant van de HDD?… beter dat ik eerst de maat weet en dan de externe behuizing koop..of bestaan er zo 'universele' dingen?..
 • HDD van een laptop is bij mijn weten steeds 2.5" :-)

  Je kan de HDD er ook uithalen en er mee naar de winkel gaan, daar zullen ze wel weten wat je nodig hebt.
 • kan je er een gewone crt flatscreen monitor aan hangen
 • [quote:f886c8ca01="bsa100"]kan je er een gewone crt flatscreen monitor aan hangen[/quote:f886c8ca01]Lezen is ook een kunst ;)
  Externe monitor werkt niet staat er reeds vermeld.
  Ik zou inderdaad de harde schijf er even uit halen en meenemen naar een computerwinkel.
 • Hopelijk is het scherm wel geactiveerd via Fn + F 4 of F8 of welke F toets dan ook…..

  Waarom? Wel sommigen denken dat bij een laptop een extern scherm automatisch aangaat….. dus ik kan me deze vraag nog wel voorstellen…. ik heb wel vaker dit soort zaken meegemaakt (werk) dat mensen dit echt niet wisten….
 • Ik heb thuis nog een externe HDD liggen…als ik deze uiteen haal en de hardeschijf overzet (stel dat het dezelfde maat is) kunnen er problemen zijn?….of gewoon best niet doen?


  edit: Heb hem uiteen gehaald (pech voor de garantie…als hij ooit kapot is ben ik ook gewoon al mn gegevens verloren…die krijg ik ook niet terug met de garantie hé :p)
  Het betreft een Seagate Barracuda 7200.12 500Gb Harddisk
 • De meeste externe schijven zijn 3.5" (desktopformaat). De interne aansluitingen kunnen ook een ander formaat hebben. Verder kan de ene ide en de andere sata zijn, waardoor het ook niet past. Maar zolang de interne aansluitingen hetzelfde zijn, zou de schijf wel moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.