Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe laptop met "oude processor".

Anoniem
rob bogers
2 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een goede niet te dure laptop en die zijn al te koop vanaf zo'n 300 Euro maar vaak zie ik dan dat er in deze "goedkope" laptops Celeron, Athlon e.d dergelijke processoren worden gebruikt.

  Zijn dit laptops die men gewoon tegen dumpprijzen aanbiedt (ouder zooi)omdat er tegenwoordig toch betere/nieuwere processoren zijn en draait Windows 7 wel lekker op zo'n "goedkoop" laptopje ? De aanbiedingen vliegen je om de oren. Ook de merknamen tegenwoordig, het valt me nog mee dat ik geen Epson PC's of Laptops zie.

  Acer, Asus (videokaarten) en MSI is dat wat of moet ik toch zoeken naar een Dell, HP, Toschiba of Packard Bell om maar eens een paar A-merken te noemen?
 • Laptops in de "instapklasse" zijn prima voor wat veel mensen doen met hun laptop, namelijk alleen maar internetten … Het enige belangrijke verschil is dan eigenlijk het formaat (12.1" netbookje of volwaardige 15,6" notebook?).

  Het hangt er dus ook nogal van af wat je er zelf mee zou willen doen, welke applicaties moeten er vlot op kunnen draaien? En wat heb je zelf over voor die nieuwe laptop?

  Qua merken zou ik me beperken tot de wat betrouwbaardere, zoals Asus en Toshiba. Er zijn ook andere merken die standaard 2 jaar garantie bieden, zoals MSI, Samsung en het wat duurdere Sony. Dat zegt ook wel wat over de betrouwbaarheid.

  Te mijden merken vind ik HP/Compaq en Acer/Packard Bell vanwege de karige garantie en mindere reputatie voor wat betreft degelijkheid (significant meer kans op defecten in de eerste drie jaar dan bijv. bij Asus en Toshiba).

  En o ja: zo'n instaplaptop hoeft helemaal geen verouderde processor te hebben hoor. De naam "Celeron" klinkt misschien ouderwets, maar als je bijv. een dual core Celeron T3300 hebt is het gewoon een processor gebaseerd op wat modernere technologie uit dezelfde Intel stal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.