Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf/schijven

Anoniem
arjant2
2 antwoorden
 • In mijn huidige kast zit een harde schijf van 1 TB. Hier heb ik 2 partities op gemaakt tijdens de installatie van windows (in dat blauwe formatteer scherm van tevoren). op de ene staat windows geinstalleerd en op de ander games en overige software.

  Daarbij heb ik sinds kort 2 docking stations (zoals ik ze noem) voor de 2 harde schijven uit mijn vorige pc en laptop. In totaal is dat nog eens zo ongeveer 390 tot 400 GB extra.
  Op deze 2 (nu dus externe) schijven staan nog de bestanden zoals ze op mijn oude pc en laptop zijn gebruikt…inclusief software en dus ook (vermoed ik????) op iedere schijf een windows installatie?

  Uit een oude pc van een vriend heb ik onlangs een harde schijf van 30 GB gehaald….Deze is door mij geformatteerd, maar blijft als 2 partities gezien door windows.

  Anyway….
  Wat ik nu wil is het volgende:
  op de schijf van 30 GB wil ik windows installeren. Ik vermoed dat dat genoeg is?
  De andere schijven wil ik gebruiken voor software, bestanden etc. etc. etc.
  Hiervoor moet/wil ik dus windows van de andere 3 schijven afgooien, maar ik wil NIET de bestanden, software etc. verliezen die hierop staan!
  Alleen windows!

  Hebben jullie suggesties voor hoe ik dit het beste kan doen? Of wellicht andere suggesties hiervoor?
 • 30GB is op zich voldoende voor windows. Maar waarschijnlijk is deze schijf veel trager dan je huidige 1TB.

  Formatteren verwijdert geen partities, deze houden dus hetzelfde aantal en grootten. Met schijfbeheer kun je de partities verwijderen en opnieuw aanmaken. In vista en 7 ook vergroten en verkleinen. Alternatief kun je werken met bijvoorbeeld partition wizard.

  Software laten staan op een schijf waar je windows wist is een onmogelijkheid. Waarschijnlijk werkt de software nu niet eens, omdat er (niet toegankelijke) bestanden nodig zijn in de niet actieve windows installatie. Losse bestanden kun je wel kopiëren of verplaatsen naar een andere schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.