Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan laptop worden gebruikt als televisie?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Bestaan er laptop-computers die je ook kunt gebruiken als televisie? Eventueel met een extra videokaart of aangesloten op een extern apparaatje. Mijn doelen zijn daarbij dat dat ruimte en geld kan uitsparen. Ik stel niet zulke hoge eisen aan de beeldkwaliteit van een televisie.
 • Ik heb een Compal IFL90 laptop en toen ik die kocht kon je er optioneel een TV tuner in laten zetten. Van KPN is er ook een DVB-T tuner op de markt waarin je een smarcard kan plaatsen http://nl.hardware.info/productinfo/35418/kpn-digitenne-usb-portable-tuner

  Je hebt ook zo'n oplossing van Terratec waaraan je DVB-C, DVB-T (zondersmartcard) en analoog signaal kan aansluiten.
  http://www.terratec.net/en/products/tv/hybrid.html
 • Antwoord: ja. Wel met een TV kaart.
 • [quote:8ada12c34d="Kjiratsiekoedel"]Antwoord: ja. Wel met een TV kaart.[/quote:8ada12c34d]Dat is fijn. Aan welke eisen moet een laptop voldoen om daarbij zo'n tv-kaart intern of extern te kunnen gebruiken? En kan dat bij alle merken laptops?
 • Bekijk dit eens :
  http://www.hauppauge.com/site/press/pdf/HVR-900H_Netherlands_291_specsheet.pdf
 • [quote:706a6ff516="tomvdlee"]Ik heb een Compal IFL90 laptop en toen ik die kocht kon je er optioneel een TV tuner in laten zetten. Van KPN is er ook een DVB-T tuner op de markt waarin je een smarcard kan plaatsen http://nl.hardware.info/productinfo/35418/kpn-digitenne-usb-portable-tuner

  Je hebt ook zo'n oplossing van Terratec waaraan je DVB-C, DVB-T (zondersmartcard) en analoog signaal kan aansluiten.
  http://www.terratec.net/en/products/tv/hybrid.html[/quote:706a6ff516]
  Bedankt. Het nadeel van het gebruik van een laptop als televisie is denk ik dat die laptop dan eerder versleten is, terwijl hij veel duurder is dan een goedkope tv. Vooral een harddisk slijt denk ik bij gebruik, omdat hij draait.

  Stel dat ik een laptop zou kopen van 600 euro en een tv van 200 euro. Dan kan ik financieel gezien beter mijn tv verslijten dan m'n laptop. Bovendien telkens als mijn laptop kapot gaat, geeft dat kans op verlies van veel belangrijke data, omdat ik niet vaak genoeg backups maak.

  Misschien is het beter dat ik voorlopig een laptop koop zonder tv-mogelijkheid en dat ik, als ik een nieuwe tv nodig heb, een tv koop die ik ook als extra computerbeeldscherm kan gebruiken.
 • [quote:16c40114de="Eddy X"]Bekijk dit eens :
  http://www.hauppauge.com/site/press/pdf/HVR-900H_Netherlands_291_specsheet.pdf[/quote:16c40114de]Dat is mooi compact. http://www.kelkoo.nl/ssc-100318023-hybrid-tv-stick.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.